Paklausta, ar pati renkasi drabužius laidai, ar naudojasi stilistės paslaugomis, Agnė naujienų portalui DELFI patikino, jog stilistė drabužius eteriui išrenka visai savaitei į priekį.

„Nekankiname stilistės, nereikalaujame, kad ji kiekvieną rytą čia atvyktų mus aprengti. Ji penkioms dienoms iš karto mums išrenka drabužius“, – pasakojo ji.

Penktadienio rytą A. Grigaliūnienė iš pradžių išsirinko skaisčiai žalios spalvos kostiumėlį, tačiau juo vilkėdama eteryje nepasirodė. Apžiūrėjusi save veidrodyje, žinoma moteris panoro persirengti.

„Šis man tikrai daug geriau tinka“, – puikiai nusiteikusi ir besišypsodama iš persirengimo kambarėlio išeidama kalbėjo ji.

Agnės šukuosena – jau suformuota. Grimerė jos šviesius plaukus sukėlė į viršų, užfiksavo plaukų laku. Abiejuose galvos šonuose supynė po kasytę.

„Dabar aš kaip buvusi Ukrainos premjerė Julija Tymošenko! Galiu tiesiai į rinkimus keliauti!“, – nesustojo pokštavusi A. Grigaliūnienė, o neilgai trukus jau studijavo ką tik pakoreguotą „Naujos dienos“ scenarijų.

„Va taip ir būna. Ką tik atnešė naują. Paprastai scenarijų gauname iš vakaro, tačiau aš jį persiskaitau ir išnagrinėju ryte, sėdėdama grimerės kėdėje. Jeigu scenarijus į mano rankas pakliūna vakare, visą naktį negaliu užmigti – galvoju, kaip reikės elgtis ir ką kalbėti eteryje“, – papasakojo ji.

Paklausta, kokiu tikslu ankstyvą rytmetį A. Grigaliūnienė avi aukštakulnius, ji paaiškino, kad to reikia norint prieš TV kameras atrodyti nepriekaištingai.

„Taip, batelių tikrai niekada nesimato eteryje, tačiau juos avint mano laikysena tampa taisyklingai. Avint aukštakulnius neįmanoma susikūprinti, išsitiesia nugara“, – paaiškino ji.

Benagrinėjant scenarijų, kol Agnę dar puošia grimerė, Martynas Starkus laukia eilėje prie didžiojo veidrodžio TV3 grimerinėje. Jam į rankas laidos kūrėjai paduoda šūsnį dar tą patį ankstyvą rytmetį iš spaustuvės atkeliavusių laikraščių.

„Straipsniuose teksto žymekliu redaktoriai pažymi svarbiausius momentus ir citatas. Į juos atkreipiame dėmesį, susipažįstame su naujienomis“, – apie darbo rytinėje laidoje subtilybes kalbėjo M. Starkus.

Vos Agnei pakilus iš kėdės grimerinėje, ją užima Martynas, tačiau padailinti jo veidą prieš eterį ilgai netrunka. Tiesa, Martynas, kaip ir Agnė, persirengia ir vienas paskui kitą „Naujos dienos“ vedėjai sraigtiniais laiptais nusileidžia į studiją.

„Šie laiptai man primena įėjimą į naktinį klubą“, – Šmaikštavo Martynas. Dar prieš nusileisdamas į studiją, Martynas pasisveikino su pulto darbuotojais, kurie transliacijos metu nenuleidžia akių nuo monitorių.

Tiesa, TV3 ryto laida transliuojama iš tos pačios studijos, iš kurios tranliuojamos ir žinios. Su TV3 naujienų tarnybos užkulisiais DELFI skaitytojai jau turėjo puikią progą susipažinti.

Likus kiek daugiau nei pusvalandžiui iki tiesioginio eterio, Agnė ir Martynas nufilmuojami specialiam anonsui, kuris keletą kartų į eterį paleidžiamas iki startuojant laidai. Taigi, studijoje Agnė ir Martynas likus pusvalandžiui iki eterio jau būna pasiruošę laidai, tariasi, kaip kiekvieną reportažą pristatys, kokiomis frazėmis pokalbio metu vieną temą keis kita.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)