LNK žurnalistės kalbintas garsus muzikos prodiuseris pasakojo, kad apie naują sukčių schemą sužinojo neseniai gavęs įtartiną žinutę su pasiūlymu užsidirbti.

„Kartais, kaip ir dauguma Lietuvos gyventojų, gaunu visokių keistų žinučių iš serijos, ar norėčiau uždirbti labai daug pinigų. Labai juokinga situacija, nes siūlė tiesiog dėti patiktukus prie video. Dedi ir už tai gauni pinigų“, – apie gautas žinutes pasakojo Stano.

Vyras pasakojo, kad neįprasto pasiūlymo sulaukė ne tik žinute, bet ir elektroniniu paštu bei per „WhatsApp“ programėlę.

„Dėl to labai juokiausi, nes tarp muzikantų sklando tokie bajeriai, kad niekas tavo dainų neklauso, bet kažkieno tie patiktukai dedami. Galvoju, kad man už tai mokės pinigus“, – šypsodamasis LNK laidoje sakė jis.

Stano neslėpė, kad jo gyvenime pasitaikė ir kiek įdomesnių apgavysčių. Štai kartą jam vienu metu pradėjo rašyti daug moterų.

„Negalėjau suprasti, kodėl man rašo tiek daug moterų ne iš Lietuvos ir dar keistais vardais. Tada man draugelis sakė, kad pabandyčiau su jomis susirašinėti ir sužinoti, kas bus toliau. Nesupratau, ką jos šneka, pradėjo nuolat skambinti. Draugelis sakė, kad jokiais būdais nekelčiau ir paaiškino, kaip viskas veikia.

Noriu perspėti Lietuvos vyrus, kurie su tuo nėra susidūrę, kad tai labai žiaurus dalykas. Pradedi susirašinėti su tokiomis moterimis, jos skambina, atsiliepia nusirengusios, siūlo ir jiems nusirengti, bet esmė ta, kad ji visą tą pokalbį įrašinėja. Paskui ateina tas video, laiškas, kuriame rašoma, jei nenori, kad būtų platinama... Tai gana dažna situacija su Lietuvos vyrais. Labai pavojinga“, – „Labas vakaras, Lietuva“ laidai pasakojo Stano.

Jis pabrėžė, kad jo gyvenime pasitaikė skaudesnis sukčiavimo atvejis – kartą buvo apvogta jo mylima močiutė.

„Pirmas susidūrimas su sukčiais buvo prieš penkiolika metų. Mano močiutei paskambino sukčiai ir pasakė „jūsų sūnus prisidirbo“. Jie pas močiutę atvažiavo ir išviliojo 2,5 tūkst. litų. Ji man tada paskambino ir pasiguodė: „Staseli, aš tik dabar supratau, kas atsitiko.“ Mes kartu su policija bandėme sugaudyti, bet nepavyko. Taigi pirmas susidūrimas buvo skaudus“, – tikino jis.

O kaip nuo šių apgaulių apsisaugoti? Stano mano, kad svarbiausia – šaltas protas: „Reikia pagalvoti. Jei nei iš šio, nei iš to gauni kažkokį pasiūlymą, kai nieko nereikia daryti ir kas nors už tai siūloma, <...> gerai pagalvok.“

Daugiau apie naują sukčių schemą galite pamatyti čia: