Dar ankstesniais metais vaizduotės jam netrūkdavo, o savo kolegas, menininkus, vadindavo artojais, kurių požiūrį į gyvenimą prilygindavo žemę dirbusių žmonių mentalitetui.

„Lietuvių menininkai tokie moliai, visi vienodi, nueini į dailininkų sąjungą, visi juodi kaip varnai, o aš atėjau su žaliu švarku kaip papūga, kodėl jie tokie neįdomūs? Ar jis menininkas, ar stoties atstovas – mada neegzistuoja“, – savo patirtimi dalinasi menininkas.

Nors sukurti ilgaamžės partnerystės Linui Cicėnui nepavyko ir dabar savęs neįsivaizduotų su viena mylimąja, jis teigia nesuprantantis: „Kodėl su viena moterimi ir kodėl visą gyvenimą, kas jums sakė? Meilė, moksliškai įrodyta, yra cheminė reakcija, be savigarbos, pasitikėjimo, meilė išblėsta“.

Dabar menininkas, kaip rašoma pranešime spaudai, tikrai nėra vienišas ir asmeniniame gyvenime turi, kuo pasidžiaugti. Pasaulio piliečiais tapusiems jo keturiems vaikams šiandien puikiai sekasi ir nieko netrūksta. Vyresnėlis Adomas stengiasi įsitvirtinti Vienoje, dukra Elžbieta ruošiasi vestuvėms Švedijoje, Anika Rebeka gyvena Milane, o jaunėlis Dovydas Brunas savo kelio ieško Vilniuje.

Šeimos griūtį ir aplinkinių priešiškumą jis įveikė į rankas paėmęs teptuką: „Aš negatyvų dalyką apverčiau ir iš to sukūriau paveikslą, o tai yra poetinis „Cosa Nostra. Dolce Vita“, – kaip paveikslą nutapė vos per vieną dieną ir save pavaizdavo su dviem ginklais, kalbėjo Linas.

Šiam pistoletų motyvui didelę įtaką padarė kovų su Vilniaus miesto savivaldybe ir kaimynais patirtis.

Net kai viskas aplink nuolat keičiasi, Lino Cicėno laisvės troškimas ir požiūris į valdžią visada išlieka pastovūs. Kadaise palikęs dėstytojo pareigas dailės mokykloje ir įkūręs savo studiją Užupyje, menininkas suprato, jog panašiai į pasaulį žvelgiančių netradicinių asmenybių yra kur kas daugiau nei jis galėjo įsivaizduoti.

Linas tikisi, jog visi nesutarimai ir randus širdyje palikę etapai liks užmaršty. Dabar jis mėgaujasi puikia aura Alumnato kiemelyje ir kūrybiniu renesansu širdyje.

Apie spalvingą Lino Cicėno santykį su Lietuva, didžiuosius žiniasklaidoje nuvilnijusius skandalus, silpnybes, keturis vaikus ir moteris-mūzas – jau šį antradienio vakarą, 20 val., laidoje „Bus visko“ per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją