32 metų lietuvis verslininkas teigia, kad, kol Rusija pykstasi su pasauliu, protingi žmonės ten darosi pinigus. Maskvoje dauguma užsieniečių tiesiog bijo investuoti, bet kokį verslą čia vadina didele rizika. O štai lietuvis greit sumojo, kad šis 12 mln. gyventojų miestas tinkamas investuoti. „Iškart supratau, kad čia galima daug nuveikti, nes, mano akimis, tas miestas labai nudėvėtas“, – laidoje pasakos verslininkas, prieš 6-erius metus atvykęs į Maskvą ieškoti investavimo galimybių. Tuo metu vienos Lietuvos kompanijos, užsiimančios biurų įrengimu, vadovu dirbęs Vytautas įkalbėjo partnerius plėstis būtent į Rusijos rinką.

Šiandien įstaigų įrengimų sektoriuje Vytautą ir jo kompaniją „Beksta constructions“ žino didžioji dalis stambių Maskvos verslininkų, garsių pramogų pasaulio žmonių. Nors ten buvo pilna statybų kompanijų, architektų ir interjero dizainerių biurų, lietuvis sugebėjo pasiūlyti ir išvystyti savo verslo modelį. Vytautas save vadina mėgstančiu rizikuoti ir nebijančiu išsikelti kartais, rodos, visai nerealių siekių. „Ar aš pats tapau milijonieriumi? Nežinau, kiek turi turėti milijonų, kad galėtum laikyti save milijonieriumi“, – prisipažins prabangų gyvenimą galintis sau leisti emigrantas.

Lietuvis teigia, kad gyvenimas ir verslo kūrimas Rusijoje turi daug keistų niuansų. Vieša paslaptis: jeigu nori būti pripažintas ir palenkti kliento širdį, turi su juo ne vieną kartą išgerti. Alkoholio žmonės čia tikrai nevengia. „Tai kultūros dalis, ypač senesnės kartos žmonės tai priima kaip savaime suprantamą dalyką“, – šį antradienį per LRT televiziją pasakos Vytautas. Emigrantas džiaugiasi, kad Maskvoje lietuviai yra gerbiami. „Čia lietuviai nėra antrarūšiai, jie mus vertina kaip labai darbščius, tvarkingus, švarius darbuotojus. Lietuva jiems visada buvo ir bus Vakarai“, – apie darbą ir gyvenimo specifiką Rusijoje pasakos V. Bėkšta. Tačiau lietuvis atvirai prisipažįsta, jog dauguma draugų Vytautą laiko tėvynės išdaviku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)