R. Mackevičius, puikiai mokantis uždavinėti nepatogius klausimus ir kitus žmones pastatyti į nepatogią padėtį, šįkart tokioje atsidūrė pats. Jam tenka savo kailiu išmėginti, ką reiškia skirtingi skoniai kaip rūgštumas, aštrumas, kartumas, karštis, šaltis, glitumas, sausumas ir kiti. Kartu su kitais projekto dalyviais jis pradeda nuo švelniausio produkto, o vėliau skoniai vis intensyvėja. „Tai yra laida sielai, skrandžiui ir dantims“, – juokiasi Rolandas.

Pirmajame projekto filmavime R. Mackevičiui ir jo kompanionams teko išmėginti, ką iš tiesų reiškia žodis rūgštu. Citrinų limonadas, daug itin rūgščių saldainių, o paskutiniam akordui – dubenėlis spanguolių savo sultyse – nuslėpti emocijų ragaujant tokius „gardumynus“ tikrai neįmanoma. Negana to, visa tai pagardinama ir pokalbiais apie nepatogiausius gyvenime patirtus pojūčius, susijusius ne tik su maistu. Pavyzdžiui, filmavimo, kuriame buvo išmėginamas aštrumo pojūtis, dalyvė prisipažino, kad kartą jai teko itin aštriai laukti, kol muitinėje bus baigtas purtyti jos automobilis, kuriame ji žinojo esant ir neleistinų dalykų.

Tarp rūgštumo iššūkį priėmusių projekto dalyvių buvo ir žinomas teniso treneris Simas Kučas. Jam bandant įveikti savo spanguolių „desertą“, R. Mackevičius bandė išsiaiškinti, kas rūgščiau – valgyti tokį maistą, ar eiti su mergina ir sutikti jos buvusį vyrą? Atsakymą sužinos jau pirmojo „Nepatogių pojūčių“ epizodo žiūrovai.

„Nepatogūs pojūčiai“ bus rodomi du kartus per savaitę, pirmadieniais ir ketvirtadieniais 11.30 val. Delfi portale, „Youtube“ kanale bei Delfi paskyrose socialiniuose tinkluose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją