„Jei skaičiuočiau solinę karjerą, jau ir visi penkiasdešimt būtų“, – laidos „KK2 penktadienis“ studijoje kalbėjo Š. Mačiulis.

Kaip rašo LNK.lt, jis atvirai papasakojo, kodėl kuriam laikui buvo prapuolęs – didžiausia to priežastis buvo priklausomybė alkoholiui. Šarūnas atskleidė, kaip kovojo ir kaip laimėjo prieš jį kankinusius demonus.

Didžiausias „Poliarizuotų stiklų“ hitas – 1987 m. išleista daina „Medžiai be lapų“. Šarūnas Mačiulis juokėsi, prisiminęs, kad būdavo koncertų, kai kūrinį tekdavo kartoti ne vieną ir ne du kartus.

„Viena koncerto dalis yra 45 minutės, taigi maždaug dvylika dainų. Mums dvylika kartų reikėjo groti „Medžiai be lapų“, – sakė grupės lyderis.

Anot jo, prašymai pakartoti dainą kartais peraugdavo į reikalavimus – tekdavo groti dainą ir bliuzo, ir regio stiliumi, kad tik auditorija liktų patenkinta.

Kartu su didele šlove ir pripažinimu, į Šarūno Mačiulio gyvenimą atėjo ir neretai kartu su tuo einantys pavojai, ypatingai – alkoholis.

„Viskas prasidėjo nuo afterparčių. Atvažiavus į koncertą, visada laukdavo didžiuliai banketai. Pirmiausiai kviesdavo profsąjungos komiteto pirmininkas, po to – partijos sekretorius. Ir ten, ir ten būdavo privaloma sudalyvauti. Jei nesudalyvauti, kitąkart tavęs nebekvies, nes pasirodyti nesavas“, – apie sovietinės nomenklatūros užkulisius pasakojo Šarūnas Mačiulis.

Vakarėliai užsitęsė taip, kaip didžiausio šėlsmo metais scenos žvaigždė galėjo sau leisti švęsti tiesiog bet kokia proga.

„Būdavo viskas – išsikviečiam taksi, varom į restoraną, tiesiog vidury dienos“, – sakė pašnekovas.

Š. Mačiulis pasakojo, kad buvo metas, kai jautėsi nepažeidžiamu – ir dėl pasiekimų, ir dėl alkoholio suteiktos drąsos.

„Aplinka buvo tokia, kad sakydavo „Šarai, tu jau viską pasiekei, dabar gali į viską spjauti.“ Taip, kaip sportininkai prie sienos prikala sportbačius, taip aš galėjau kalti gitarą“, – kalbėjo muzikantas.

Anot Šarūno, jis jautėsi dievu.

„Pasidaviau šitai euforijai ir kokius septynerius metus gyvenau kaip dievas“, – atviravo jis.

Prie savijautos prisidėjo ir tai, kad 2005 m. pabaigoje su jo kūrinio „Medžiai be lapų“ perdainuota versija viename ypač populiariame muzikiniame realybės šou triumfavo atlikėja Rasa Bubulytė.

„Ta pati aplinka man sakė: „Šarai, viskas, tu jau niekada nebegrįši į sceną – su tavo dainomis jau jaunimas uždarbiauja“, – kalbėjo „Poliarizuotų stiklų“ vokalistas.

Šarūno nuomone, tokie žodžiai jam kirto į skaudžią vietą.

„Galvoju, ak aš nebegrįšiu?! Na, palaukit!“ – apie atrastą motyvaciją kalbėjo jis.

Pašnekovo teigimu, norint susistatyti gyvenimą į vietas, teko atsisveikinti su alkoholiu.

„Kaip kortų lošėjai sako, reikėjo išmušti kozirius iš priešininkų rankų. Ir viskas atsistatė“, – sakė Š. Mačiulis.

Vyras kalbėjo, kad vienu momentu suprato – toliau taip tiesiog negalima. Anot jo, jei susitvarkyti gyvenimą pavyko jam, tai padaryti gali visi. Kaip pavyzdį jis pateikė kitą savu laiku su priklausomybe alkoholiui kovojusią scenos legendą – maestro Stasį Povilaitį.

„Jis man buvo pavyzdys, kaip galima susitvarkyti, grįžti atgal ir garbingai, su pražilusia galva toliau koncertuoti ir jaustis jaunatvišku“, – sakė Šarūnas Mačiulis.

Dainininkas sakė, kad kartais kvailos mintys į galvą apie alkoholį ateina ir dabar, tačiau jas svarbu varyti šalin.

„Iškart prisimenu tuos laikus ir nebesinori – nenoriu grįžti atgal į ten“, – atviravo „Poliarizuotų stiklų“ siela.

Lietuvos scenos grandų skandalai ir sugrįžimai – laidoje „KK2 penktadienis“ per LNK.lt ir LNK eteryje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją