Pirmadienį vakare, po 22 val., TV3 eteryje rodytas kriminalinis veiksmo trileris „Samdomas žudikas. Nuodėmių atleidimas“. Šiame filme pagrindinį vaidmenį atlieka Stevenas Seagalas. Negana to, jis filmuotas ne tik JAV ar Rumunijoje, bet ir Ukrainoje. Ten, kur dabar iš tiesų vyksta kruvinas karas.

Į tai dėmesį atkreipė menininkas Algirdas Gataveckas. Jis socialiniuose tinkluose pasidalijo trumpa žinute ir neslėpė, kad toks filmas jį šių dienų kontekste paveikė itin neigiamai.

„Per TV3 rodo, kaip filme Stevenas Seagalas žudo Ukrainoje... Ok. Šiam vakarui man pakanka“, – tikino jis.

Menininkui antrino ir kiti internautai, suskubę pastebėti, kad S. Seagalas bičiuliaujasi su Putinu.

Delfi susisiekus su A. Gatavecku, jis pridūrė, kad ir pačiame filmo siužete netrūko žiaurų sutapimų su šaltakraujiška šių dienų realybe.

„Rodė, kad Seagalas atvyko žudyti į Ukrainos miestą Odesą“, – pastebėjo žinomas tapytojas.

„Mano nuomone, tai yra labai neatsakinga iš moralinės pusės. Visur matome užpultus miestus Ukrainoje, žudomus žmones, o įsijungus TV3 fone išgirdau, kaip Seagalas žudo Odesoje“, – stebėjosi A. Gataveckas.

Menininkas pridūrė, kad tokią neapgalvotą transliuojamą žinutę populiariame televizijos kanale galėjo pamatyti ir Lietuvoje apsistoję ukrainiečiai.

„Lietuviai yra priėmę ukrainiečių šeimas, vaikus ir kaip tai atrodo prieš šiuos žmones? Vienas iš mūsų pagrindinių kanalų rodo filmą, kuris savo turiniu labiau tiktų rodyti pačioje Rusijoje. Dėl to tai mane ir paveikė. Jei tai pamatė ukrainiečiai, šioje vietoje mažų mažiausiai gėda“, – Delfi komentavo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadorius.

Stevenas Seagalas gauna rusišką pasą

Nuo 2017-ųjų, po to, kai Putinas suteikė S. Seagalui Rusijos pilietybę, Ukraina nutarė penkerius metus į savo šalies teritoriją neįsileisti aktoriaus.

Tokių sankcijų saugumo tarnyba ėmėsi po to, kai garsenybė išreiškė paramą dėl Krymo aneksijos.

„Jis atliko socialiai pavojingus veiksmus, tai prieštarauja Ukrainos saugumo interesams“, – BBC citavo Ukrainos saugumo tarnybos pranešimą, kuriuo buvo patvirtinama, kad aktorius įtrauktas į juoduosius sąrašus.

69-erių S. Seagalas, kurio močiutė yra gimusi Vladivostoke, reguliariai Rusijoje lankosi nuo 1990 m., kai Maskvoje atidarė restoraną „Planet Hollywood“.

Aktorius palaiko draugiškus ryšius su Rusijos prezidentu V. Putinu, viename interviu jis yra prisipažinęs, kad šalies vadovas jam yra „kaip brolis“.

Holivudo aktorius netgi buvo pakviestas į V. Putino rezidenciją, kas pasitaiko retai.

Stevenas Seagalas ir  Vladimiras Putinas

Rusijos prezidentas 2016-aisiais pats asmeniškai įteikė Rusijos piliečio pasą amerikiečių kovinių filmų žvaigždei. Po to S. Seagalas kartu su daugybe žinomų Rusijos atlikėjų dalyvavo Krymo aneksiją palaikančiame koncerte.

2021-aisiais aktorius prisijungė prie populistinio judėjimo „Teisinga partija“, palaikančios Rusijos prezidentą.

Delfi dėl šios situacijos kreipėsi į TV3 atstovus. Komunikacijos vadovė Justė Razbadauskytė teigė, kad vos tik prasidėjus karui, TV3 žiniasklaidos grupė užtikrino savo grupės valdomuose kanaluose nepirkti ir netransliuoti rusiškos produkcijos ir reklamos.

„Nuo pat karo Ukrainoje pradžios, TV3 žiniasklaidos grupė visais grupės valdomais kanalais – televizijoje, radijuje ir naujienų portale kviečia prisidėti prie paramos Ukrainai akcijos „Mėlyna geltona“, taip pat prisideda prie kitų informacinių kampanijų, kaip „CallRussia“ ir „Stiprūs kartu“.

Nuo vasario mėnesio pabaigos, grupė savo valdomose platformose pradėjo retransliuoti ukrainietišką žinių kanalą „Ukraina 24“, o savanoriai ir profesionalūs vertėjai kiekvieną dieną šio kanalo naujienas verčia ne tik į lietuvių, bet ir anglų kalbą, kad kuo didesnį žiūrovų ratą pasiektų pati tiksliausia informacija apie tai, kas Ukrainoje vyksta iš tiesų. Dėkojame žiūrovams už jų pastebėjimus – ateityje savo audiovizualinį turinį kontroliuosime ir dar labiau“, – teigė komunikacijos vadovė Justė Razbadauskytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)