Oksana oficialiai patvirtino jau metus sklandžiusius gandus – po 10 metų trukusių santykių, iš kurių beveik 8-eri santuokoje, ji skiriasi su garsiu sportininku S. Jasaičiu ir verčia naują baltą lapą.

„Mes kartu su vyru nebegyvename jau pusantrų metų...“ – LNK laidoje „Nuo... Iki...“ atskleidė moteris.

Nors skyrybos yra sunkus išgyvenimas, Oksana tikina širdyje besijaučianti rami, kadangi šeimą išsaugoti bandyta net ne vieną kartą.

„Supratau vieną paprastą dalyką – ne visuomenės požiūris man į lovą kavą atneš ir pasirūpins manimi, todėl nusprendžiau, kad verta pagalvoti apie savo vidinę būseną ir žengti tokį žingsnį. Tikrai stengiausi iki pat galo, iki paskutiniųjų stengiausi, tačiau kuomet jau partneris nebenorėjo, o poroje juk abu turi norėti to paties, nebeliko nieko kito kaip tik išsivaikščioti, todėl man, ko gero, širdies tiek ir neskaudėjo“, – pridūrė ji.

Oksana Pikul-Jasaitienė ir Simas Jasaitis

Tokios temos retai kada būna malonios, tačiau dabar Oksana atrodo itin rami. Interviu metu ji atskleidė ir tai, kas buvo skyrybų iniciatorius.

„Prieš pusantrų metų jis išėjo ir paliko šeimą. Ne, tai nebuvo mano sprendimas. Jau gana ilgas laiko tarpas praėjęs, tik ne iš karto norėjosi apie tai pasakotis ar tai skelbti. Mums abiems reikėjo laiko ir erdvės tam, kad pamąstytume, pasidėliotume taškus ant „i“, jog galbūt kažką mėgintume pakeisti ar elgtis kitaip. Natūraliai taip išėjo, kad tiesiog pratempėme šį laiką ir nesiskelbėme apie tai. Tik artimiausias ratas žmonių žinojo, kad mes gyvename skyriumi“, – atviravo pašnekovė.

„Aš nesiruošiau skirtis, net nesvarsčiau, žinoma, kad norėjau išsaugoti santuoką dėl to, kad vaikas gerai jaustųsi ir dėl to kad man būtų patogu dirbti ir kurti verslus...“, – pridūrė ji.

Kalbos apie tai, kad Jasaičių pora nebegyvena po vienu stogu, sklandė jau seniai, tačiau iki šiol paklausta apie skyrybas Oksana vengdavo šios temos. Gandai pasitvirtino šią vasarą, kai žinoma moteris bičiulės vestuvėse apsilankė ne su S. Jasaičiu, o su nauju širdies draugu. Tuomet pora pozavo ir Delfi fotografams, kurių šventėje, matyt, jiedu nesitikėjo.

„Prisipažinsiu, paatvirausiu, nes buvau šoke. Nesitikėjau. Sąžiningai, aš nežinojau, nesitikėjau, negalvojau, neplanavau. Į bažnyčią pavėlavau ir, tiesą pasakius, ramia širdimi kartu su kolege ir su draugu, būnant trise, stebėjome ceremoniją. Išėjus iš jos, paėmus žiedlapius į rankas, supratau, kad papuoliau, – nusijuokė Oksana. – Aš, kuri daugiau nei 10 metų esu tokioje veikloje, puikiai žinau, kaip kas vyksta ir čia... šitaip.“

Moteris nežinojo, kad į draugės vestuves buvo pakviesta žiniasklaida. Jei ne žurnalistai, spėlionės apie jos skyrybas ir naująjį draugą taip ir būtų kabėję ore.

„Aš, tiesą pasakius, ir dabar labai stipriai rizikuoju. Jau anuomet, eidama į vestuves, stipriai rizikavau. Manau, dauguma mane net nuteisė. Aišku, kad apie tai pagalvojau. Man tai yra svarbu, nes kalbama apie vaiko priežiūrą, jo ugdymą, verslus, darbus. Kita vertus, pagalvojau, o ko laukti? Man ne 20 metų. Gal mano skyrybos truks 4 metus? Tai, kiek man bus tada metų? Kodėl turiu laukti? Nebe tie laikai. Mano vaikui, man, mano verslui reikia emocionaliai stiprios moters“, – tikina O. Pikul.

Sprendimą skirtis pašnekovė pasakoja priėmusi ramiai ir be didelių dramų. Labiausiai jai rūpėjo, kaip su žinia, kad tėvai nebegyvens kartu, reaguos jųdviejų sūnus.

„Kadangi tai yra jau nebe pirma mūsų šeimos krizė, tai buvo jau antras toks rimtas žingsnis skyrybų link, tai sakyčiau, kad aš natūraliai ir gana ramiai priėmiau šią situaciją. Aišku, detalizuoti tikrai nenoriu, galiu patikinti tik tiek, kad šios abiejų musų bendru susitarimu nutartos skyrybos įvyko tikrai ne dėl trečiųjų asmenų. Tai yra visiškai kitos detalės ir tegul jos jau lieka mums“, – kalbėjo ji.

Prieš kelerius metus Jasaičiai jau buvo ant skyrybų slenksčio, tačiau tąkart jiedu sugebėjo išlikti drauge ir dėl to Oksana nė kiek nesigaili.

„Mes 10 metų su šiuo vyru prabuvome ir per visokius etapus drauge praėjome. Ko gero, kartais taip nutinka, kad ne visur ir ne visais etapais pavyksta būti kartu. Bet mes tikrai stengėmės. Galų gale, vien tas pavyzdys, įvykęs prieš 4 metus atgal, aš absoliučiai nesigailėjau, kad kartu priėmėme tokį sprendimą, kai dėl vaiko nusprendėme likti kartu bei dėl jo pasistengti. Tas rezultatas tikrai matosi ir tas sprendimas buvo tikrai pats protingiausias. Bet šiai dienai, manau, abiem toliau kurti savo gyvenimus atskirai ir vaikui matyti abu tėvelius laimingus yra protingiau, dėl to ir priėmėme tokį sprendimą“, – sako žinoma moteris.

Verslininkė apie asmeninį gyvenimą ir jo duobes dabar kalba kur kas ramiau, nei kadaise.

„<...> Apie šį žmogų nenoriu atsiliepti blogai. Galų gale, tai yra mano vaiko tėtis, kaip bebūtų. Manau, kad mums savo vidinius nesutarimus ar santykius pavyks tikrai gražiai susidėlioti, bet tikrai tai bus tik mūsų asmeninis reikalas. Mes tarpusavyje visa tai aptarsime, gal vienas ant kito ir papyksime ar kokį aštresnį žodį pasakysime, bet tikrai ne viešoje erdvėje“, – tikina ji.

Oksana Pikul ir Simas Jasaitis

Nusistovėjus minčiai apie skyrybas šis faktas jos galiausiai negąsdino.

„Man asmeniškai toks sprendimas nebuvo sunkus. Gal dėl to, kad buvau visiškai stabili finansiškai ir susikūrusi savo darbo vietą. Esu absoliučiai nepriklausoma finansiškai. Bet dar yra labai svarbu, kaip tu tam emociškai pasiruoši. Bet aš, manau, kad šioje vietoje esu, ko gero, stipri ir pragmatiška, todėl man nebuvo itin sudėtinga“, – svarstė pašnekovė.

Jei ne ilgametė patirtis ir savo jėgomis įkurtas grožio salono verslas, vargu ar Oksana būtų tokia, kokią ją matome šiandien.

„Manau nebūčiau tokia drąsi, kokia esu dabar. Daug svarstyčiau, pergyvenčiau, vien dėl to, kad šiai dienai yra sudėtinga pasirūpinti vaiku, savimi, buitimi – visa tai kainuoja didelius pinigus. Todėl visuomet visas moteris, klientes kalbinu, kad, nepaisant koks nuostabus vyras bebūtų, visuomet turėkite savo darbą, mėgiamą hobį, jauskitės jame patogiai“, – pataria ji.

Nepaisant skyrybų, Oksana turi už ką padėkoti savo vyrui.

„Netaikau tai visiems atvejams, bet mano atveju yra taip. Galiu tik pasakyti „ačiū“ vyrui, kad sukūrė mane tokią, nes prie mano charakterio man tai labai tiko, nes aš tapau savarankiška ir stipria moterimi. Jeigu aš būčiau gavusi tokį vyrą, kuris mane lepintų, kuris neleistų man dirbti, sakytų, kad nieko nedaryčiau, tik rūpinčiausi namais, maistu ir vaiku, tai šiandien aš, ko gero, čia nesėdėčiau ir nepostringaučiau, nekalbinčiau ir tų kitų moterų, kad jos eitų, imtųsi veiklų, jaustų finansinį stabilumą ir mėgautųsi gyvenimu.

Negaliu sakyti, kad Simas manęs nelepino, nenoriu detalizuoti. Bet daugelyje atvejų, esant mano tokiam charakteriui, [buvau paskatinta] imtis veiklos, pavyzdžiui, pasibaigti studijas, įkurti verslą, nebijoti rizikuoti, bet, aišku, tai priklauso ir nuo paties žmogaus, nes aš – tokia“, – aiškino vizažo meistrė.

Oksana Pikul-Jasaitienė ir Simas Jasaitis

Moteris pasakoja, kad didelių ašarų dėl byrančios šeimos nebuvo, ji visą savo energiją skyrė darbui. Tai, pasak jos, buvo geriausias vaistas.

Kitiems, kurie svarsto apie skyrybas, Oksana pataria nedelsti ir susirasti mėgstamą veiklą, darbą, susikoncentruoti į savęs tobulėjimą, o jei dar norisi delsti – galbūt skirtis ir nereikia.

„Reikia pagalvoti, ar skyrybos yra tinkamas žingsnis, nes aš prieš 4 metus pagalvojau ir atsakymas tuomet buvo „ne“. Gal dar ne laikas, nes viskam yra savas laikas. Jeigu dar nedrįstate ir dvejojate, vadinasi, yra kas jus laiko. O nepasitikėjimą savimi reikia šalinti ugdant savo asmenybę, besitobulinant, ieškant mėgiamos veiklos, kalbant su psichoterapeutu, ieškant savęs. Aš šįkart tiek ilgai savęs neieškojau, nes jau žinojau receptą, kuris man labai padėjo.

Kodėl šitiek laiko visa tai slėpiau, nenorėjau kalbėti, nepasakojau? Nes lygiai taip pat norėjau, kad praeitų laiko, jog susivokčiau aš, kad susivoktų vyras, ar mes esame teisingame kelyje, nes visuomet duodi žmogui pasitaisyti, pataisyti tą situaciją ir atrasti kažkokius sprendimo būdus, juk 10 metų drauge su žmogumi prabūni ne šiaip sau. Tai lygiai taip pat daviau laiko tiek sau pagalvoti, kad nebūtų tai audringas sprendimas, nes aš iš esmės esu žmogus degtukas – tiek versle, tiek gyvenime“, – neslėpė ji.

Oficialios skyrybos, pasak Oksanos, dar nėra įvykusios. Pora dabar su teisininkais bando sutarti dėl bendro turto dalybų, bendro sūnaus išlaikymo ir auginimo.

„Manau, kad laukia ilgos ir nuobodžios [skyrybos]. Norėtųsi ne ilgų, bet, manau, laukia sunkus etapas tuo klausimu. Kol kas nepavyksta [susitarti], sakau kol kas, nes viskas priklauso nuo mūsų pačių, kaip mes palenksime visą šią istoriją ir situaciją. Aš pasiryžusi gražiai ir tvarkingai susidėlioti taškus ir palinkėti sėkmės. Galų gale, yra vaikas, kuris reikalauja tėčio, natūralu, kad žmogui teks bendrauti su sūnumi“, – LNK eteryje atviravo moteris.

Oksana pasakoja nenorinti gyventi pagal visuomenėje nusistovėjusius standartus, todėl grįžti į žmonos vaidmenį ar skubėti kurti santuokos vien dėl statuso ji neskuba. Nepaisant to, ji supranta, kad laikas gydo žaizdas.

„Iš tikrųjų, būnant dar santuokoje, sakiau, kad jokių ir jokių vaikų. Čia yra taškas. Patyriau, kas tai yra ir viskas labai fainiai, bet, prisipažinsiu, esu verslo žmogus tikriausiai, esu darboholikė, esu ne šeimyninis žmogus. Bet, vėlgi, praėjo laiko, susidėliojo gyvenime prioritetai ir vėl viskas kitaip. Dabar jau nebedrįsčiau taip griežtai šaukti. Dabar drįstu sakyti, kad gyvenime niekada negali žinoti, kaip čia gali atsitikti“, – juokėsi O. Pikul.

Kalbėdama apie antrąją pusę ir kas patraukia jos dėmesį, Oksana išskiria, kad svarbiausia vyro savybė yra jo rūpestis. O kalbėdama apie tai, kaip jaučiasi šiandien, pašnekovė patikino, kad, nepaisant išgyvenimų, yra laiminga.

Visą interviu su Oksana galite žiūrėti čia:

Nebeslepia naujo mylimojo

Pastaruoju metu O. Pikul išgyvena naują gyvenimo etapą – jos širdyje užgimė šilti jausmai verslininkui Vaidui Akramavičiui. Nors kurį laiką pora vengė viešumo, laikui bėgant įsimylėjėliai nusprendė nebesislapstyti nei renginiuose, nei socialiniuose tinkluose.

Tiek O. Pikul, tiek jos mylimojo paskyrose gausu bendrų šiltų akimirkų. Vienas naujausių įrašų vizažistės anketoje patraukė gerbėjų akį. Iki šiol žinoma moteris dalindavosi kukliais komentarais, susijusiais su jos širdies reikalais, tačiau neseniai prabilo ir apie jausmus.

„Laiminga moteris – mylima moteris. Tu moki sukurti jaukumą ir pasitikėjimą. Dovanoji man šypseną. Tu mano draivas, Vaidai. Ačiū“, – šiltai savo antrajai pusei dėkojo Oksana.

Minėtame įraše Oksana pozuoja keliose nuotraukose su didele baltų rožių puokšte, kurią jai padovanojo mylimasis. Kadruose moteris plačiai šypsosi ir džiaugiasi tokiu siurprizu.

V. Akramavičius verslininkę dažnai apipila ne tik komplimentais, bet ir glėbiais gėlių, dovanomis, įvairiomis staigmenos ar dėmesiu. Tuo puikiai gali įsitikinti poros sekėjai, kurie socialiniuose tinkluose stebi jųdviejų gyvenimą.

Tai, kad pastaruoju žinoma moteris pražydo, pastebi ir jos gerbėjai. Komentaruose gausu liaupsių poros santykiams, kai kurie net juokauja, ar Oksanos namuose užteks vazų, kadangi gėlės jos namuose – ne retenybė.

Delfi primena, kad įsimylėjėliai drauge jau ne kartą pastebėti ir viešumoje. Pirmą kartą O. Pikul ir jos dabartinis širdies draugas pasirodė šių metų vasarą draugų vestuvėse. Tiesa, susirinkusiems fotografams V. Akramavičius ir Oksana tąkart tik dviese nepozavo, tarsi nenorėdami sudaryti poros įspūdžio, – nuotraukose jiedu stengėsi šypsotis trise su Monika Kvietkute. Trijulė iš pirmo žvilgsnio mėgavosi bendru laiku, o sulaukę žiniasklaidos dėmesio juokėsi.

Savo jausmų pora nebeslėpė kitame renginyje, apsilankę pramogų verslo vakarėlyje. Tąkart jiedu prieš fotoobjektyvą stojo tik dviese ir žymiai tvirčiau. Be to, Oksana ir Vaidas neslėpė šiltų jausmų ir prisilietimų, todėl niekam nekilo abejonių, kad jie – pora.

Oksana Pikul ir Vaidas Akramavičius

V. Akramavičius ir O. Pikul buvo poruojami ir anksčiau, kai prieš kelerius metus vyko jos ir S. Jasaičio santykių krizės drama.