„Mano sūnus norėjo nusižudyti, jam buvo sutrikdyta sveikata, jis buvo priverstas tenkinti lytinę Jakščio aistrą. Kai sūnus papasakojo, kas nutiko, verkėme visi, aš, vyras. Buvome šokiruoti“, – atvirai pirmą kartą apie sunkius išgyvenimus prabilo vieno iš nukentėjusiųjų mama.

Pasak moters, iš pradžių viskas prasidėjo nekaltai ir atrodė, kad Remigijus Jakštys išties nori padėti jaunuoliams – išmokyti verslumo, įkvėpti siekti savo svajonių ir rasti kelią į sėkmę.

Kaip pasakoja nukentėjusiojo mama, iš pradžių jos vaikas buvo viliojamas savanoriauti labdaros organizacijose, dalyvauti įvairiose verslumo konferencijose ir vėliau keliauti po pasaulį, kur drauge su kitais jaunuoliais neva semtųsi patirties apie kelionių organizavimą. Tačiau, pasirodė, kad visa tai tebuvo gudrus planas, rašoma pranešime spaudai.

„Kiekvienos tos kelionės metu jie keisdavo viešbučius ir mums, tėvams, būdavo aiškinama, kad viešbučiai keičiami dėl to, kad mano sūnus galėtų pamatyti kuo skiriasi dviejų ir penkių žvaigždučių viešbučiai. Atvykus į prabangų viešbutį, ir pamačius, kad kambaryje yra dvi atskiros lovos, Jakštys nueidavo į administraciją paprašyti, kad sustumtų lovas. Mano sūnui buvo pabrėžta, kad penkių žvaigždučių viešbutyje tai normalu ir turi būti miegama be kelnaičių. Vaikas buvo sutrikęs, bet jisai negalėjo pasipriešinti, nors ir buvo didelis noras. Jis užsienyje, vienas, be interneto.“

Pasak mamos, vos sužinojusi, ką teko išgyventi jos sūnui, ji iškart kreipėsi į policiją, parašė pareiškimą ir buvo dar kartą šokiruota – pasirodo, kad tuo metu R. Jakščiui jau buvo draudžiama bendrauti su nepilnamečiais, nes jis buvo teisiamas kitoje seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius byloje. O vėliau teko sulaukti ir grasinimų: „Jis labai turtingas, gyvena prabangiuose namuose, turi prabangias mašinas, jį gina brangiausi advokatai – net trys. Jis iškart pasakė advokatės pavardę ir kad jis bus ištrauktas iš bet kokios situacijos.“

Šį ketvirtadienio vakarą, 20 val., LNK laidoje „Bučiuoju. Rūta“ studijos svečiai atskleis, kodėl tokiuose nusikaltimuose Temidė dažnai stoja į kaltinamųjų pusę. Teisininkė Laura Gavėnaitė atskleis, kaip R. Jakštys planavo pasinaudoti jos vardu ir manipuliacijomis siekė gauti paramos kelionėms į užsienį, žurnalistas Dainius Sinkevičius pripažins, kad po tokių bylų tiesiog norisi mesti visus darbus, o buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus advokatas Olegas Šibkovas atskleis, kaip dabar gyvena jo ginamasis, kuris taip pat kaltinamas seksualiniais nusikaltimais prieš mažamečius.

Dainius Sinkevičius: mentoriumi prisistatydavęs Remigijus Jakštys sau patinkančius berniukus veždavosi į viešbučius užsienyje


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją