Šie žmonės – trečius metus sostinėje vykstančios šventės „Literatūrinės Vilniaus slinktys“ dalyviai, radijo klausytojams skaitysiantys savo kūrybą ir kviesiantys kartu apie ją pasikalbėti.

Šventę organizuojančių Vilniaus mokytojų namų projektų vadovas Juozas Žitkauskas sako, kad LRT aktyviai prisideda prie jaunųjų kūrėjų populiarinimo, todėl nenuostabu, kad tokia laida vyksta būtent šiame radijuje.

„Laida – vienas iš daugelio tris dienas vyksiančio festivalio renginių, kurių metu susipažįstame su jaunaisiais rašytojais ir jų tekstais. Tikiu, kad pernai puikiai pavykusi laida, šiemet bus dar įdomesnė ir dalyviams, ir klausytojams“, – viliasi J. Žitkauskas.

Specialios naktinės laidos vedėjas, LRT radijo laidų autorius Mindaugas Nastaravičius teigia, kad praėjusių metų laida viršijo lūkesčius, nes į ją labai aktyviai įsijungė ir klausytojai.

„Nesitikėjau, kad antrą ar trečią valandą ryto kažkas gali klausytis, skambinti į studiją ir skaityti savo eilėraščius. Žinoma, labiau orientuosimės ne į klausytojų, o į laidos dalyvių kūrybą, tačiau telefono ragelio nenukelsime. Juk niekada nežinai, koks poetas ar rašytojas gali paskambinti, jeigu ir jam naktis bus bemiegė“, – tvirtina M. Nastaravičius.

Penkių valandų poezijos ir prozos naktis per LRT radiją – nuo penktadienio 22 val. iki šeštadienio 3 val. ryto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją