Pirmoji laida su naujuoju jos vedėju pasirodys birželio 18 dieną – P. Ambrazevičius debiutuos pradėdamas naują „Lietuvos tūkstantmečio vaikai. Tėvų lyga“ vasaros sezoną.

„Man „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ yra daugiau nei televizinė laida – vaikai, kadaise dalyvavę žaidime, tampa projekto alumnais, ne vienas iš jų prisijungė prie projekto kūrimo. Su laidos komanda nufilmavome jau ne vieną laidą – pirmiausia smagiai leidžiame laiką ir mėgaujamės žaidimu. Kadangi esu senas projekto žiūrovas, kuris stengiasi nepraleisti nė vienos laidos, stebėjau ne vieną buvusį laidos vedėją ir tikiuosi, jog sėkmingai seksiu jų pėdomis“, – pranešime spaudai sako naujasis laidos vedėjas P. Ambrazevičius.

Laidų vedėjas, rašytojas Robertas Petrauskas laidą „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ vedė nuo 2016-ųjų metų, kai pakeitė iki tol laidą vedusią žurnalistę Gražiną Sviderskytę.

„Laidą su šauniausiais Lietuvos vaikais vedžiau beveik dešimtmetį – per tą laiką supratau, jog vaikai yra patys tikriausi mokytojai. Mane jie išmokė, jog veikti reikia tai, ką darant žiba akys – jos negali degti 10 metų, todėl reikia eiti į priekį“, – sako laidos vedėjo kėdę nuo sekmadienio užleidžiantis R. Petrauskas.

Televizijos projektas „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ LRT eteryje pradėtas rodyti 2008-aisiais. Per 16 gyvavimo metų viktorinoje žaidė šimtai gabiausių ir sumaniausių Lietuvos vaikų, keitėsi ir ne vienas laidos vedėjas – jo kėdėje yra buvę dainininkė Vaida Genytė, laidų vedėjas Andrius Rožickas, žurnalistė Gražina Sviderskytė, aktorius Dominykas Vaitiekūnas ir kiti.