Šia proga Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje vyksiančiose iškilmėse į sceną žengs daugybė Lietuvoje žinomų garbių asmenybių ir populiariausių dainininkų. 19.00 val. vyksiančioje tiesioginėje TV3 transliacijoje visas dėmesys bus skiriamas pagarbos vertiems tyliems Lietuvos didvyriams, kurie Lietuvą daro gražesne šalimi.

Žinomiausių dainininkų ir netikėtų duetų scenoje gretose – Jurga Šeduikytė, Vaidas Baumila, dirigento Modesto Pitrėno vadovaujamo orkestro lydimi Donato Montvydo, Stasio Povilaičio, „X Faktoriaus“ žvaigždės Ugnės Valinčiūtės ir „Electric ladies“ pasirodymai.

Kovo 11-ąją ypatingai suskambės „X Faktoriaus“ finalistės Aleksandros Metalnikovos ir jos mokytojos Rūtos Ščiogolevaitės duetas, operos solistai Ieva Prudnikovaitė ir Jeronimas Milius primins lietuvišką roko operą „Meilė ir mirtis Veronoje“, o „X Faktoriaus“ nugalėtoja Giedrė Vokietytė kartu su grupe RSP ir žymiausia lietuvių liaudies dainų atlikėja Veronika Povilioniene pristatys tai, ko Lietuvos žiūrovai dar nėra girdėję, – naują dainą, į kurią įpintos paties Tautos poeto Justino Marcinkevičiaus eilės.

„Pasiūlymas buvo labai netikėtas – juk tai toks ypatingas renginys. Man garbė dainuoti vienoje scenoje su V. Povilioniene. Mano nuomone, ji – nacionalinė vertybė. Ji spinduliuoja gerumu, yra beprotiškai paprasta, puikiai išmananti lietuvių kilmės šaknis, tačiau kartu – labai moderni“, – kalba G. Vokietytė.

Pasak „X Faktoriaus“ nugalėtojos, kovo 11-ąją TV3 žiūrovų, „Lietuvos garbės 2013“ didvyrių ir garbingų svečių laukia muzikinis pasirodymas, sujungsiantis praeitį su dabartimi: „Tai šiuolaikinės muzikos ir vadinamojo folkloro miksas. Trokštame paliesti kiekvieno – ir senelio, ir vaiko širdį.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)