Žaibiškai išpopuliarėjusi nuomonės formuotoja Kristina Meseguer neseniai su turtingu vyru grįžo į gimtinę. Spalvingoje Kristinos biografijoje – darbas kalėjime, emigracija, sugrįžimas į Alytų, padelio klubo, grožio salono įsteigimas ir dviejų universitetų studijos – slaugos ir psichologijos.

„Be veiklos negaliu, nors vyras man neleidžia tvarkytis ir gaminti valgyti, bet kažkuo užsiimti turiu“, – sako Kristina, vyro Enrique apipilta dovanomis – „Rolex“ laikrodžiu, automobiliais, vardiniais drabužiais.

„Ar reikia bent ranką pajudinti, kad vyras suprastų, kur linksta širdis?“ – apie dovanas LNK laidoje „KK2 penktadienis“ paklaus vedėjas Tomas Ališauskas.

„Tai aišku, kad ranką kratau. Ir dėl žiedelio kračiau, ir dėl „Rolexo“, ir dabar dėl „Cartier“ kratau“, – juokėsi Kristina Meseguer.

Kristina su 19 metų vyresniu verslininku Enrique susipažino per programėlę – profilyje išvydo vyrą su špicu, šuniuku, kokį pati turėjo, dėl to ir atrašė. Per pirmą susitikimą jam iš karto pasakė, kad ieško rimtų santykių.

„Kai pirmą kartą sutikau Kristiną, supratau, kad ji labai graži. Tačiau, kai pabendravome, kai ji papasakojo, apie tai, kaip atvyko į Barseloną, kaip pradėjo verslą, tai mane įkvėpė dar labiau, pagalvojau, kad ši moteris galės mane suprasti, nes ir man, ir Kristinai darbas labai svarbu. Pasipiršau po metų, tame pačiame restorane, kuriame susitikome pirmą kartą“, – laidoje pasakos Enrique.

Laidoje Kristina atvirai papasakojo savo gyvenimo istoriją. „Pabaigusi teisės universitetą, įsidarbinau Alytaus pataisų namuose, ten dirbau 5 metus, buvau būrio viršininkė, pareigūnė, tiesiogiai dirbau su nusikaltėliais. Buvau gera, bet teisinga, su manim nepažaisi. Aš visada juos skatinau veikti, nes, kaip būrio viršininkė, turėdavau teisę duoti paskatinimus, nuobaudas. Kad išeitų iš pataisos namų anksčiau pagal lygtinį paleidimą jie turi gerai elgtis, turėti paskatinimų“, – apie darbą Alytaus pataisos namuose kalbėjo nuomonės formuotoja.

Kristina Meseguer

„Man darbas nepatiko, sunku psichologiškai, man trauma iki šiol. Per atostogas vykdavau į Škotiją skinti braškių. Kalėjime įvyko konfliktas tarp manęs ir valdžios, išėjau iš darbo, išvykau į Škotiją koledže mokytis anglų kalbos ir dirbti. Dirbau jūros gėrybių fabrike, krevečių fabrike, kuriame reikėjo jas pakuoti, lukštenti, labai skaudėjo sąnarius, rankas, šalta buvo, todėl po pusmečio pradėjau dirbti su grožio procedūromis“, – karjeros vingius laidoje pasakojo Kristina Meseguer.

Laidoje taip pat dalyvavo kita aktyvi socialinių tinklų veikėja Aliona Lapinskienė, 3 vaikų mama, verslininkė, Laimono Lapinsko žmona.

„Apkalbama buvau visada, kuo ryškiau atrodai, tuo labiau apšneka, vieniems nepatinka lūpos, kitiems drabužių stilius, randa prie ko prikibti. Kai su vyru pradėjau būti kartu, to apšnekėjimo padaugėjo. Dabar esu nuolat sekama. Namuose prie krūmų – policijos pareigūnai, prie darbo mašinoj policijos pareigūnai sėdi. Galvoja, kad niekas nestebi, nemato, bet esame pripratę. Kai turi etiketę bandito žmona, jie ieško kažko įtartino, prie ko prikibti, seka, kur einu, su kuo susitikinėju“, – kalbėjo Aliona Lapinskienė.

Aliona Lapinskienė

„Delfi“ primena, kad Laimonas Lapinskas žinomas ne iš gerosios pusės – jis buvo vadinamas vienu žiauriausių nusikaltėlių Lietuvoje. Viename paviešintų vaizdo įrašų buvo užfiksuotas vieno studento, būsimo policininko kankinimas.

L. Lapinskas buvo nuteistas 20 metų laisvės atėmimo bausme dėl nužudymo, pasikėsinimo nužudyti, kelių asmenų kūno sužalojimų, kankinimo, didelio kiekio narkotinių medžiagų platinimo, turto prievartavimo.

Vyras neseniai prabilo ir apie tai, kad įkalinimo įstaigos durys jam galėtų atsidaryti anksčiau – jis kartu su advokate kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą, prašydami panaikinti Vilniaus kalėjimo Lygtinio paleidimo komisijos sprendimą, kuriuo buvo atsisakyta pritarti L. Lapinsko išleidimui į laisvę lygtinai, taikant intensyvią priežiūrą.

„Neabejoju, kad kalėjimo komisija gavo nurodymą „iš viršaus“ ir balsavo taip, kaip jiems buvo liepta – vienas komisijos narys jau anksčiau man buvo prisipažinęs, jog taip ir yra, jis net nenori dalyvauti komisijos veikloje, nes ir vėl turėtų balsuoti ne taip, kaip nori“, – „Delfi“ sakė daugiau kaip 19 metų už grotų praleidęs L. Lapinskas.

Nuo kitų nuteistųjų kalėjime atskirtas Laimonas viliasi, kad jo argumentus išgirs skundą nagrinėsiantis teismas: „Yra daugybė nuteistųjų, kurie buvo nuteisti už sunkius ir labai sunkius nusikaltimus, tačiau yra išleisti į laisvę atlikę vos pusę jiems skirtos bausmės, niekam dėl to problemų nekilo“.

Nepritarti siūlymui L. Lapinską išleisti į laisvę lygtinai likus mažiau nei metams iki bausmės pabaigos, Vilniaus kalėjimo Lygtinio paleidimo iš pataisos įstaigos komisija nusprendė dar sausio 17 d. – keturi komisijos nariai konstatavo, kad per visą bausmės laikotarpį nuteistasis nepadarė reikšmingos pažangos valdydamas nusikalstamo elgesio riziką.

Komisija L. Lapinskui rekomendavo „tęsti individualiame resocializacijos plane numatytų priemonių, nukreiptų į aktualų kriminogeninių poreikių valdymą, vykdymą“, o naują prašymą dėl lygtinio paleidimo iš kalėjimo svarstyti liepos mėnesį.