Rūta Lapė žino daug paslapčių, vienas iškloja patys pašnekovai, kalbinami prieš kameras, kitos lieka už kadro. Patikimos žurnalistės vardą pelniusi Rūta kadre švelni tardytoja, namuose 2 vaikų lepintoja ir šeimos židinio puoselėtoja, kuri vyrui neša kavą į lovą.

„Visada susiduriu su keistu požiūriu, kad tavo gležnumas reiškia tavo charakterio savybes, tam tikrą trapumą, tačiau aš – nei gležna, nei trapi“, – pokalbį pradeda Rūta.

„Esu iš tų, kurios mėgsta būti namuose ir rūpintis savo vyrais, nors pati labai myliu savo darbą. Siekiu balanso, kuris turi didelę kainą – turi pamesti visus lūkesčius, kad tu niekada nebūsi geriausia žurnalistė, niekada nebūsi geriausia mama“, – apie pastangas suderinti asmeninį ir profesinį gyvenimą pasakos R. Lapė.

„Man žurnalistika labai patinka – aš šitą darbą galėčiau dirbti už dyką“, – tikina pašnekovė.

Vyrui kavą į lovą kasdien nešanti moteris prisipažįsta, kad ištekėjusi už sėkmingo architekto sulaukė įvairiausių komentarų.

„Kai aš laukiausi viena vyro bičiulė sakė: „Tu, mergaite, nebandyk nužudyti jo talento šita buitimi“, – prisiminimais dalysis Rūta Lapė laidoje „Pas Editą“.

Daugiau nei šimtą interviu per metus padaranti žurnalistė tikina, kad kaip ir visos jaunos mamos buvo įkliuvusi į socialinių tinklų pinkles, tačiau vėliau suprato, jog motinystė yra duota, o ne išmokstama internetiniuose kursuose.

Prieš daugiau nei dešimtį metų karjerą laidoje „Kakadu“ pradėjusi jauna moteris prisimins ir garsiąją „žaliaakės“ istoriją.

„Buvau tik spėjusi apšilti kojas, tai buvo mano pirmas darbas televizijoje. Buvo visokių nuomonių, kad suviliojau vargšą vyrą ir panašiai. Ką ten viliosi, atėjau apsikarsčiusi kameromis“, – juokiasi prieš daugiau nei dešimtį metų skandalą sukėlusi moteris.

Rūta prisipažįsta patyrusi didžiulį nusivylimą dėl visuomenėje tvyrojusių nuomonių, esą dėl visos situacijos kalta jauna moteris.

„Kad ir kokia būtų situacija, tu esi Seimo narys ir negali siūlyti darbo valstybinėje tarnyboje“, – antrina ji.

„Manęs kartais klausia – koks mano sėkmės receptas.“ O koks tas receptas galėsite išgirsti laidoje „Pas Editą“, jau šį penktadienį, 20 val. per Delfi TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją