Gyvenimo kelio paieškos

Mindaugo gyvenimas susiklostė įdomiai. Visų pirma, jis įstojo į kunigų seminariją ir dvejus metus gyveno vienuolyne. Kaip teigia pats vyras, tikėjimas visada buvo svarbi jo gyvenimo dalis.

„Aš visada buvau tikintis. Ėjome su tėvais į bažnyčią net sovietmečiu, kad ir buvome persekiojami“, – teigė jis.

Ūkininko teigimu, tam tikru metu jis galvojo, kad buvimas kunigu yra vienintelis būdas padaryti daug gero, tačiau studijuodamas jis suprato, kad šiuo keliu eiti nenori.

„Praėjau pirmuosius etapus ir pamačiau, kad ne – tai nėra mano. Buvo labai daug vidinių draskymųsi, vidinių pergyvenimų, išgyvenimų. Aišku, sunku, kai tu jau įsivažiuoji, kai turi tam tikrą slėgį, spaudimą iš visuomenės. Kadangi tu pasirinkai tokį kelią, tai mesti baisu“, – teigė Mindaugas.

Karjera Paryžiuje

Vėliau M. Diliautas įstojo į nacionalinę Paryžiaus konservatoriją ir mokėsi operinio dainavimo. Sekėsi jam visai neblogai – Mindaugas dirbo teatruose ir Prancūzijoje, ir Rusijoje.

„Kai pradėjau studijuoti vokalą, aš buvau įsitikinęs, kad esu per senas, kaip sakant „too late“ (liet. per vėlu), bet, pavyzdžiui, su operiniu dainavimu viskas išėjo labai paprastai“, – pasakojo operos solistas.

Nors Mindaugo aplinkoje buvo žmonių, sakančių kad vyras turi ypatingas balso galimybes, jam reikėjo ir profesionalų patvirtinimo.

„Aš nuėjau pas vieną dėstytoją Paryžiaus konservatorijoje, ten tokia japonė, ištekėjusi už prancūzo, operos dainininkė. Aš jai sakau: laba diena, aš jums padainuosiu, o jūs man pasakykite“, – teigė jis.

Mokydamasis operinio dainavimo, vakarais ir naktimis M. Diliautas dirbo viešbutyje, kuriame jam teko aptarnauti net ir pasaulinio lygio įžymybes. Beje, Mindaugas moka 11 užsienio kalbų, tad sudėtinga jam tikrai nebuvo.

„Aš mačiau ir Jennifer Lopez, ir Umą Thurman, ir Madonna buvo atvažiavusi, kol ji gyveno su Guy Ritchie, net ir Michaelą Jacksoną esu matęs“, – dalijosi jis.

Deja, net ir toks įspūdingas gyvenimas Paryžiuje Mindaugui pabodo bei nesuteikė pilnatvės ir džiaugsmo, apie kurį operos solistas visą laiką svajojo. Būtent dėl to vyras viską metė ir grįžo į Lietuvą bei apsigyveno Šeduvoje.

„Aš tikrai nenoriu, kad muzika būtų mano žmona. Aš norėčiau, kad ji būtų mano meilužė, kad aš tikrai išgyvenčiau dainuodamas pačius geriausius momentus, o ne kasdienę rutiną“, – teigė jis.

Ūkis Šeduvoje

Gimtojoje Šeduvoje Mindaugas įkūrė ūkį.

„Paprasčiausiai, aš teikiu paslaugas ūkininkams, platinu bulių spermą, platinu produktus, aišku, yra ir konsultavimas tuo pačiu. Iš tikrųjų, klientai yra karvės, žmonės tik moka pinigus“, – teigė M. Diliautas.

Tiesa, muzikos operos solistas tikrai nepamiršta. Dabar jis dainuoja nuosaviems jaučiams bei kolegoms ūkininkams.

„Pagal nuotaiką jis, arba dainuoja kažkokias operų ištraukas, arba iš kažkokių filmų dainas. Vargu, ar gyvūnams patinka, bet man patinka“, – juokėsi Mindaugo kolegė ūkininkė Rasa.

Nors darbų ūkyje per akis, Mindaugas skiria laiko ir profesonaliam dainavimui. Vyras dalyvavo projekte "Lietuvos balsas", kur pasirodė puikiai. Tiesa, ūkyje darbai – sunkūs, todėl operos solistas įstojo mokytis veterinarijos. Būdamas 44-erių metų amžiaus, Mindaugas tapo vyriausiu pirmakursiu.

„Labai įdomi situacija, kadangi grupėje yra 10 merginų. Visos yra, man atrodo, 19-20 metų. Daugelis jų į mane kreipiasi „jūs“ – tebūnie. Na, kai paklausia, ar gali į mane kreiptis „tu“, tai aš visada sakau taip, nes aš negalvoju, kad esu kažkas aukščiau“, – dalijosi vyras.