70–metei verslininkei, pirmojo atkurtos nepriklausomos prezidento Algirdo Brazausko našlei Kristinai Brazauskienei, atrodytų, netrūksta nieko – gyvenimas aprūpintas, ji daug keliauja, džiaugiasi anūkais, dažnai sulaukia komplimentų. Tačiau kaip nepritrūkti drąsos ir optimizmo tuomet, kai gydytojai paskelbia kitiems mirties nuosprendžiu tampančią vėžio diagnozę?

„Kuo daugiau gerų emocijų, tuo jaučiuosi stipresnė“, – sakys Kristina. Prieš metus moteris sužinojo, kad serga odos vėžiu vadinama melanoma. Kristina pasakos esanti dėkinga draugei, atostogų metu pastebėjusiai neįprastą apgamą, rašoma spaudos pranešime.

Kristina neslėps visada mėgusi saulę, tačiau spės, kad melanoma, susirgo ne vien dėl pomėgio saulės vonioms. „Manau, kad nuo streso ir nuo nervų. Pastaruoju metu po Algirdo mirties jūs ir patys žinote, kiek mane persekiojo, kiek man sveikatos kainavo...“, – sakys K. Brazauskienė.

Kitų metų birželį – dešimtosios Algirdo Mykolo Brazausko mirties metinės. Pasak Kristinos, tik pastaruosius kelerius metus ji pradėjo atsigauti po vyro mirties. Ir štai dabar – vėl išbandymas.

Žinią apie negailestingą ligą Kristina pirmiausiai patvirtino DELFI. Tuomet, dar rugsėjo mėnesį, skelbta, kad pirmojo atkurtos nepriklausomos Lietuvos respublikos prezidento A. Brazausko žmonai diagnozuotas trečios stadijos vėžys – melanoma.

„Šiuo metu gydausi ir nenoriu jokių intrigų, šurmulio. Man buvo diagnozuota onkologinė liga – trečios stadijos vėžys. Melanoma jau buvo pažengusi. Liga apėmė ir limfmazgius, todėl gydytojų konsiliumas siūlė juos šalinti iš kairės pusės, bet atsisakiau“, – nedaugžodžiaudama pasakojo ji.

Gydytojų pagalbos K. Brazauskienė ieškojo ne tik Lietuvoje, bet ir Amerikoje. Ten jai pavyko pritaikyti tinkamus vaistus, taip pat sužinojo apie vaisių, kuris kovoja su vėžinėmis ląstelėmis organizme.

„Viešėdama Amerikoje taip pat konsultavausi su gydytojais. Ten radau sau tinkamus vaistus, taip pat ir guanabana vaisių. Jis naikina vėžines ląsteles organizme. Perduokite šitai ir Sauliui Skverneliui, tegul pabando, nes aš jaučiu, kad man tikrai padėjo“, – savo atradimu dalijosi ji.

K. Brazauskienė sako, jog jai teko patirti, ką reiškia, kai neapdairiai priimti įstatymai užkerta kelią į tinkamiausią gydymą, kuris tokių ligų atveju yra būtinas, nes laikas labai brangus, o eksperimentams su vaistais jo nėra. Moteris nuogąstavo, kad dirbusi ne vieną dešimtį metų ir mokėjusi mokesčius, dabar yra palikta likimo valioje ir pati turi rūpintis, kaip susimokėti milžinišką jai geriausiai tikusių medikamentų kainą.

„Lietuvoje, deja, man tinkantys vaistai nekompensuojami. Dvi ampulės, reikalingos mėnesiui, kainuoja 8 000 eurų, tačiau „Sodrai“ tas pats, nors dirbau 43-ejus savo gyvenimo metus. Vaistus nuo slogos kompensuoja, bet kai rimta liga – jiems vienodai“, – skundėsi moteris.

Įtemptu gyvenimo periodu K. Brazauskienė maloniai prašo visų supratimo ir sako, kad šiuo metu labiausiai jai norisi ramybės, todėl skambučių iš žiniasklaidos ji šia tema nelaukia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)