Graikijos ir Izraelio dainų kūrėjų dainą „Words apart“ atiteko Vaidui Baumilui. Graudulinga rauda komisijos liko įvertinta. „Jūs iš tu retų atlikėjų, kuriuos smagu ne tik girdėti, bet ir matyti scenoje. Jus turite begalinę vidinę kultūrą, kaip nekeista, tai gražiai transliuojasi. Mano nuomone, jūs turite daugiau negu visi. Jūs man patinkate kaip atlikėjas. Man patiko, kad jūs mąstėte dainuodamas. Man labai patiko“, – pagyrų negailėjo A. Čepaitė. R. Zilnys Vaido pasirodymą įvertino pavadindamas jį „geriausiu šūviu šiemet“. E. Seilius teigė, kad kūrinys „vertas grieko“. „Dėl manęs gali ta daina nieko „Eurovizijoje“ ir neužimti“, – sužavėtas liko operos solistas.

Atlaikiusi nemenką kritikos bangą prieš septynias dienas, šį vakarą Monika Linkytė spindėjo seksualiu miuziklo atlikėjos įvaizdžiu ir nepriekaištingu dainavimu. „It's all about the boy“ nuo scenos energingai šaukė Monika, ant didžiosios scenos stovinti jau ketverius metus. „Monika tu esi labai gabi mergyčka. Tu mane labai pradžiuginai“, – kalbėjo V. Pauliukaitis. E. Seilius teigė vos nusėdėjęs kėdėje: „Super efektinga“. Apakintas kūrinio, E. Seilius žėrė patarimus vieną po kito. „Jums dievas davė gerą aktorinę dovaną“, – pridūrė aktorinio meistriškumo mokytoja A. Čepaitė. V. Pauliukaitis atskleidė, kad Monika užkulisuose skundėsi nekenčianti jai parinktos dainos.

Martynas Kavaliauskas savo pasirodymu siekė ironizuoti, tačiau komisija to nepastebėjo. Jam teko dar kartą stoti prieš vieną komisijos narių R. Zilnį ir dar kartą atlikti posmą iš dainos „New beginning“. Ironijos pritrūko ir E. Seiliui, jis teigia matęs tik koją, kuri mušė taktą, bet „nelabai pataikė“. Vaikinas vėl sulaukė kritikos dėl netikslaus atlikimo. M. Kavaliauskas teisinosi, kad didžiojoje scenoje yra tik metus. E. Seilius palinkėjo jam suvalgyti daugiau „karčios sriubos“. A. Čepaitė Martyną apipylė komplimentais: "Tokie kaip jūs nykstanti rūšis Lietuvoje". Tačiau simbolinis komisijos balas siekė vos 5,5 balo.

Vilija Matačiūnaitė atlikusi dainą „You found me“ nerado kelio į V. Pauliukaičio širdį: „Tikrai neaukštas balas iš manęs. Tikrai ne.“ E. Seilius teigė, kad jam užkliuvo nešvarumai, nors su energetika viskas ir gerai.,Jį nuliūdino „tusčios“ atliėjos akys. E. Seilius V. Matačiūnaitei skirtų ketvirtą vietą. Šis pasirodymas, palyginus su praėjusio šeštadienio, komisijos nuomone, skyrėsi kaip diena nuo nakties. „Pasirodymas iš reikalo“, – griežtai nukirto R. Zilnys. „Buvo forma, nebuvo turinio. Tai yra aplama, o kai yra aplama – nepasiekia žiūrovo“, – kritikos nepagailėjo ir A. Čepaitė.

„VIG Roses“ merginos ir vėl dainavo apie ašaras. Šį kartą joms teko švedų sukurta daina apie tylos ašaras („Silent tears“). Vos prieš savaitę baltomis kukliomis suknelėmis ir basomis kojomis bandžiusios pelnyti dėmesį šeštadienio vakarą virto gundančiomis stilingomis damomis. „Fainos merginos, gražiai dainuoja. Bet išskirtinumo reikia“, – kalbėjo V. Pauliukaitis.

Mia pagaliau pristatė ilgai paslaptyje laikytą, specialiai jai sukurtą prancūzų kompozitoriaus Stefano Zagre klubinio skambesio dainą „Let's share that love tonight“. Tačiau, kaip ir per anksčiau rodytą laidą, E. Seiliui vėl nepatiko daina. „Kur dūšia“, – klausė jis. Mia paprieštaravo, kad dūšios reikia tik lyriškoms dainoms. A. Čepaitė Mios dainoje įžvelgė džiugesio ir linksmybės ir patikino, kad viskas bus gerai. „Man patiko šitas Mios gabaliukas. Tradicinė eurovizinė dainelė“, – palankiai atsiliepė komisijos pirmininkas V. Pauliukaitis.

Pozityvios energijos užtaisą scenoje paskleidė ispanų dainą "Blowing out" sudainavusi Ieva Zasimauskaitė. E. Seilius teigė, kad I. Zasimauskaitė išlaisvėjo, tačiau jos dainavimą prilygino seno katino murkimui. "Ačiū už gerą nuotaiką", - kalbėjo E. Seilius. "Jūs labai talentinga ne tik kaip dainininkė, bet ir aktorė. Turite gerą humoro jausmą. Manau, kad tikrai pasieksite finalą", - kalbėjo A. Čepaitė. "Matosi, kad jūs tikrai norite važiuoti į "Euroviziją". Šiandien jūs perteikėte emociją", - pasirodymą komentavo R. Zilnys.

Susumuoti užsienio prodiuserių ir lietuvių komisijos vertinimai:

Monika Linkytė
Vaidas Baumila
Ieva Zasimauskaitė
Mia
Vilija Matačiūnaitė
"Vig Roses"
Martynas Kavaliauskas

Žiūrovų balsavimo lentelė:

Martynas Kavaliauskas
Ieva Zasimauskaitė
Vilija Matačiūnaitė
Mia
Monika Linkytė
Vaidas Baumila
"VIG Roses"

Galutinė laidos lentelė:

Ieva Zasimauskaitė
Monika Linkytė
Martynas Kavaliauskas
Vaidas Baumila
Vilija Matačiūnaitė
Mia
"Vig Roses"


Laidos filmavimo akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (482)