Scenoje Kastytis – atviras, bet jo namai, šeima, buitis – griežtas tabu. Nors ką čia slėpti: puiki šeima, žmona, trys vaikai, yra ir anūkų. Neretai juokaudamas Kastytis tiesiog vadina save seneliu.

„Penkerius metus jau esu iš tikrųjų senelis, kas yra begalinis kaifas, neturėjau fobijos turėti anūkų ir atsiradus jiems greitai pėsčiomis išeiti į pensiją“, - sako jis.

K. Kerbedis turi jau keturis anūkus, tiesa, juos vadina savo susigalvotais, o ne tikrais vardais. Anūką Taurą Kastytis vadina Briliku, o sūnaus Kasparo dukrą Gabiją Gilę – Baltoskandijos baseino princese.

Dainininko šeimoje yra daug dvynių: „Dvynukės anūkės auga Londone, turiu brolius dvynius ir pats esu iš dvynių. Mes su sese esame kaip du vandens lašai, mes negalim vienas be kito“.

Energingas atlikėjas prisipažįsta, kad po savo koncertų jaučiasi tarsi po treniruočių ir būna visiškai šlapias.

„Aš pragyvenau 160 metų ir nežinojau, kad turiu ligą, kai labai aukštas kraujo spaudimas. Buvo imtasi priemonių ir dabar aš gana ramiai laikau dviejų valandų koncertą. Jeigu dainuojantis ant scenos neprakaituoja, jis arba nedainuoja, arba žiopčioja arba bezda. Garsas turi eiti iš vidaus, dėl to ir bėga prakaitas. O dėl aukšto spaudimo jis žliaugia. Bet nenoriu savęs saugoti – nei pasėdėt, nei pagulėt, nei paskraidyt ant pakabinamų sūpuoklių“, - teigia atlikėjas.

Kastyčio 60-mečio koncertų turas, kaip jis pats sako, skirtas visoms karalienėms: „Mano gerbėjos yra tikros karalienės dūšioje, jau nekalbant apie vaizdą. Jos protingos“ .

Šiuo metu K. Kerbedžio vadybininku dirbantis žinomas šou pasaulio atstovas Aras Vėberis su atlikėju susijęs ir giminystės ryšiais.

„Iš pradžių mus suvedė muzika, o paskui – giminystės ryšiai, mano žmona yra Kastyčio dukterėčia, o Kastytis yra mano septynmečio mažylio sūnaus krikšto tėtis. Be to, galiu pabrėžti, kad Kastytis labai sąžiningai atliek krikštatėvio pareigas, gal per gerai, labai lepina“, - pasakoja Aras.

Laidoje dalyvavusi dainininkė Rūta Ščiogolevaitė K. Kerbedį vadina tėčiu: „Rosita Čivilytė ir Kastytis Kerbedis man yra žmonės, kurie mane labai palaikė ir globojo, jie mane sustiprino. Nebuvau tokia, kokia atrodau dabar – stipri, su išreikšta savo nuomone. Iš savo tėčio Kastyčio ir mamos Rositos pavedėjau didelį jautrumą. Kastytis mane, dar jaunutę, pasikvietė savo koncerte sudainuoti dainą, jaudinosi už mane, rodė judesius. Mistika, ką jie manyje pamatė, bet buvo nuoširdūs su manimi ir užaugino man sparnus.“

Nors, pasak K. Kerbedžio vadybininko A. Vėberio, garsioji „Sakale, lėk“ yra jo sielos himnas, atlikėjas nuolat ieško naujų dainų. Jo tekstų autorė Rūta Lukoševičiūtė sako kartais išvirstanti iš kojų, kai pamato Kastyčio užsakymus naujiems kūriniams.

„Jis parašo: čia turi bomba. Pirma koncerto daina, kad visos iškristų. Noriu kraujo. Noriu, kad visi kalbėtų. Tenka pažadėti, kad visos karalienės iškris nuo pirmo akordo“, – kvatojosi Rūta Lukoševičiūtė.

Visa laida „KK2 penktadienis“ su Kastyčiu Kerbedžiu ir jo scenos draugais – šį vakarą, 19.30 val., per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją