Gimtojoje Olandijoje 65-erių H. Kochas yra didžiausia garsenybė, atpažįstama kiekviename žingsnyje. Gal dėl to jis su šeima nemažą laiko dalį leidžia Barselonoje, kur susipažino su būsimąja žmona. Duodamas itin atvirą ir nuoširdų interviu LRT laidos „Gyvenimas“ kūrėjams rašytojas prisipažino, kad tai nebuvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Bent jau iš žaviosios argentinietės Amalios Rodriguez pusės, rašoma LRT pranešime spaudai.

„Kai pirmą kartą susitikome, Amalia pamanė, kad esu arogantiškas. Tiesą sakant, ispaniškai žinojau vos 5–10 žodžių, todėl buvau nekalbus. O ji tai palaikė arogancija“, – šypsodamasis prieš 33-ejus metus įvykusią pažintį prisiminė H. Kochas.

Vyras išdavė ir kitą pažinties detalę – pasirodo, Amalią buvo beprotiškai įsimylėjęs jo draugas, manęs, kad ši moteris yra viso jo gyvenimo meilė. Vis dėlto draugui argentinietės širdies užkariauti nepavyko, o Hermanui – taip.

„Antrojo susitikimo metu jau buvau pramokęs kalbą. Išsikalbėjome ir radome tiek bendrų temų, kad prasėdėjome iki 2 valandos nakties ir vis tiek nenorėjome skirtis“, – pasakojo olandas, iki šiol manantis, kad vedybos su Amalia ir jųdviejų sūnaus Pablo gimimas buvo geriausi jam gyvenime nutikę dalykai.

Vardindamas tai, kas gyvenime svarbiausia, žinomumą H. Kochas nustūmė į sąrašo pabaigą: „Žinomumas man reiškia ne per daugiausia. Smagioji sėkmės lydimo žmogaus gyvenimo dalis yra ta, kad turiu galimybę rašyti ir iš to gyventi. Man patinka rašyti, nenoriu dirbti kitų darbų. Kita vertus, pasiilgstu laikų, kai manęs niekas nežinojo, galėjau ramiai sėdėti bare ir kalbėtis su žmonėmis, juos stebėti, analizuoti. Dabar mane atpažinę žmonės šiek tiek įsitempia ir nebe taip laisvai reiškia mintis. Bet taip yra tik Olandijoje. Kitur, pavyzdžiui, Vilniuje, niekas neatsisuka nustebusiu veidu: „Ar čia tik ne Hermanas Kochas!“ Man kur kas maloniau, pavyzdžiui, užklysti mažame Kanados miestelyje į nedidelę knygų parduotuvėlę ir rasti joje tris savo romanus. Jausmas, kai supranti, kad tavo knygas skaito daugybėje šalių, yra labai geras”, – kalbėjo bestselerių autorius, laidoje „Gyvenimas” atskleisiantis ir didžiausią savo silpnybę.

Kokia ji, paaiškės trečiadienio vakarą 19.30 val. laidoje „Gyvenimas” per LRT TELEVIZIJĄ ir LRT.LT.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją