„Visus likučius reikia sunaudoti, negi išmesi. Mano vyras valgo tai, kas lieka nuo šuniukų“, - prie Liutauro Čepracko svečių stalo nusijuokė moteris. Tačiau vėliau ji atskleidė, kad jos sutuoktinis Arūnas Valinskas iš tiesų yra labai neišrankus maistui.

„Kadangi jis pats labai nereiklus, jį tenkina viskas, ką aš gaminu. Vyras dar niekada nėra nusiskundęs, kad jam būtų neskanu. Aišku, suprantu, kad kartais jis būna tiesiog mandagus, bet man ir to gana“, - šypsojosi I. Valinskienė.

L. Čepracko viešnia pasakojo, kad dėl skirtingų pomėgių jos šeimoje nėra tradicijos būtinai pietus ar vakarienę valgyti kartu. „Tačiau gerai tai, kad esame labai tradicinės virtuvės šalininkai, tarkime, tokio maisto kaip dešrelės, troškintos su kopūstais. Todėl man tikrai nereikia galvoti kažkokių kosminių patiekalų ar ilgai landžioti internete, kad surasčiau ką nors netikėto ir keisto. Jei užsimanom silkės su svogūnais ir su bulvėm, reiškia, ir valgysim silkę su svogūnais ir su bulvėm“, - linksmai pasakojo I. Valinskienė.

Vis dėlto kulinarinė romantika Valinskų virtuvėje po visų santuokos metų toli gražu nėra išblėsusi. „Kava į lovą pas mus yra labai dažna! Kadangi mano vyras kavos negeria, tai jos jis atneša man, o aš jam – arbatos. Kartais lovoje sulaukiu ir pusryčių“, - šyptelėjo I. Valinskienė.

Paklausta apie didžiausią savo silpnybę, I. Valinskienė trumpam susimąsto, tačiau jos atsakymas nustebina, atrodo, nustebina net pačią moterį. „Labai keista, bet dabar pirmą kartą susimąsčiau, ką galėčiau valgyti visą laiką, kiekvieną dieną. Ir tai būtų labai paprastas patiekalas – virtinukai su varške, dar vadinami tinginukais, su grietinės ir sviesto padažu. Aš juos valgyčiau pietums, pusryčiams ir vakarienei. Nežinau, kada man tai nusibostų...“ – kalbėjo I. Valinskienė.

„Labai gaila, kad dėl tam tikrų priežasčių aš negaliu sau to leisti, juk miltiniai patiekalai taip eina į kūną... bet tikrai, galėčiau tuos tinginukus valgyti kiekvieniems pusryčiams, ir kiekvienai vakarienei, man tai labai skanu, ir niekada nenusibosta“, - pridūrė I. Valinskienė. O ar ją sužavės trijų likusių laidos „Lietuvos superšefas“ dalyvių patiekalai? Jau rytoj komisijos sprendimas lems, kurie du dalyviai pateks į jau trečiąjį laidos mini finalą. Laida „Lietuvos superšefas“ – kiekvieną šeštadienį 17 val. per LNK.