„Vakar vakarienei kaip tik valgiau kalafijorą. Tai viena mano mėgstamiausių daržovių. Supjausčiau, apviriau, nuvarvinau, pakepinau keptuvėje su sviestu ir prieskoniais – štai ir fantastiška vakarienė! Aišku, vaikai žiūrėjo keistai, klausė: „Mama ką tu čia valgai?“ Jie kirto spagečius su bolonės padažu“, – pasakoja B. Nicholson.

Šeštadienio laidoje – nė trupinėlio mėsos. Beatos svečias – jau dešimtmetį mėsos nevalganti, tradicinės Indijos medicinos ajurvedos taisyklėmis virtuvėje besivadovaujanti Eglė Kauneckienė. „Su Egle buvome iš matymo pažįstamos, o vieną kartą, atsitiktinai sėdėdamos greta lėktuve Londonas–Vilnius, visą kelią, beveik tris valandas, be paliovos kalbėjomės“, – prisimena TV3 laidos vedėja.

„Pasirodo, daugelį dalykų, kuriuos rekomenduoja ajurveda, aš darau instinktyviai ir natūraliai. Man labai patinka vienas ajurvedos patarimas – ruošiamą valgį jausti ir paragauti tik tada, kai viskas jau paruošta. Juk man dažnai būna taip: gaminu, gaminu, ragauju, ragauju, ypač kai ruošiu vakarienę iš mokyklos parskubėjusiems vaikams. Tuomet visada prisimenu Eglės patarimus ir imu kontroliuoti save“, – išduoda Beata.

Šį šeštadienį TV3 žiūrovai išgirs ne vieną įdomų faktą apie vegetarišką mitybą. Beata ir Eglė ruoš netikėtą naują valgį – kiaušinienę... be kiaušinių! Šio produkto nevartojanti Eglės šeima jau seniai žino, kokia nepaprastai skani tokia „kiaušinienė“.

Taip pat laidoje – blyneliai su daržovėmis ir vegetariška lazanija su moliūgu, kurią dievina net vaikai.

„Gaminsime ir skaniausią dalyką, kuriuo galėčiau maitintis nuo ryto iki vakaro, – tokius ritinukus su japonišku omletu ir daržovėmis“, – intriguoja B. Nicholson, kviesdama šeštadienio pavakarę užsukti į „Beatos virtuvę“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją