„Kalbiname tuos žmones, kurie yra įdomūs, išskirtiniai ne tik savo veikla, bet ir žmogiškuoju aspektu. Labai smagu yra kalbėtis su žmogumi ir matyti, kad jis – nuoširdus, sąžiningas. Kelis kartus norėjau stabdyti mūsų svečius, sakyti: „Stop, stop! Mes nesivaikome sensacijų.“ Tiesiog tie pokalbiai būna tokie šilti ir jaukūs, kad žmogus netikėtai labai atsiveria. Tada baiminuosi, kad tai tik nepakenktų jam pačiam“, – sako laidos vedėja Beata Tiškevič.

Jos kolega Richardas Jonaitis sako, kad įsimintiniausias sezono pokalbis – tai pokalbis su juo pačiu: „Kažkaip ėmiau ir atvirai šnekėjau apie ganėtinai asmeniškus dalykus, tokius, apie kuriuos žino tik patys artimiausi žmonės.“

„Norime ne tik patys būti išgirsti, bet ir siekiame girdėti kitus – savo klausytojus“, – sako laidos „Paraštės“ autoriai. Su savo klausytojais Beata ir Richardas bendrauja ne tik socialiniame tinkle, bet ir kartą per mėnesį susitinka Vilniaus senamiestyje esančiame knygyne „Mint vinetu“.

„LRT Radijo vadovai netikėtai palaikė mūsų mintį. Mes pasiūlėme, o jie sako – darom. Taip ir atsirado tiesioginės transliacijos iš „Mint Vinetu“. Ten susirenka mūsų klausytojai, matome jų veidus, šypsenas, akis. Tai buvo vienos geriausių laidų“, – sako „Paraščių“ vedėjai.

„Džiaugiuosi, kad spontaniškai sugalvotas pavadinimas „Paraštės“ išsipildė giliausia savo prasme. Mūsų pokalbių temomis tampa tos temos, kuriomis nepopuliaru kalbėti politikams, tėvai gėdijasi bendrauti apie tai su vaikais, ko žmonės vieni kitiems neprisipažįsta – viskas, kas lieka užribyje, apsigyvena mūsų paraštėse. Tikiu, kad tokiu būdu prisidedame prie visuomenės augimo – nuplėšiame pleistrus nuo žaizdų ir sakome: „Štai ji! Žaizda! Ištirkime ją“, – juokiasi Beata Tiškevič.

Kviečiame pasiklausyti laidos „Paraštės“ jau šį sekmadienį, spalio 18 d. 22 val. Pirmuoju antrojo sezono pašnekovu tapo Lietuvoje gyvenantis britas, Vilniaus savivaldybės tarybos narys Mark Splinter.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)