Iš beveik 300 000 televizijos žiūrovų balsų, J. Miliui atiteko trečdalis jų.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsavimo rezultatus: pirmoji vieta atiteko J. Miliui, antrasis liko L. Mikalauskas, trečioji - Šorena, ketvirtąja vieta džiaugiasi - J. Bareikis, o penketuką baigia G. Vaitkutė.

J. Milius: švęsti dabar nėra kada

„Fainai labai jaučiuosi, iš tikrųjų labai smagu, nes iki paskutinės akimirkos nežinojau, kaip baigsis konkursas. Nepaisant to, kad paskutines laidas pavyko išsiveržti į priekį. Ir kūrinius rinkausi tokius, kurie negalvojau, kad publikai patiks labiausiai. Teko grįžti prie šaknų prie roko ir tai yra labai fainai, kad žiūrovą tai galbūt papirko“, – praėjus akimirkai po pergalės DELFI portalui kalbėjo Jeronimas Milius.

Atlikėjas pasakoja, kad į konkursą ėjo be didesnių lūkesčių: "Aš apskritai pradžioje buvau skeptiškai nusiteikęs buvau šio konkurso atžvilgiu, bet kai pamačiau, kad jis yra tikrai kokybiškas, nuomonė pasikeitė. Kokybė man yra labai svarbi visame kame."

"Aš labai džiaugiuosi ne dėl to, kad laimėjau, o dėl to, kad dalyvavau tame reikale. Kokybiškai pavyko pabūti kituose amplua. Žiūrovai pamatė mano įvairiapusiškumą", - kalbėjo projekto nugalėtojas.

J. Milius atskleidė ir labiausiai jam įsiminusias projekto akimirkas bei užkulisius: "Kai supratau, kad čia reikia žaisti pagal taisykles ir įsikūnyti į personažus. Ir kai dar pavyko man tai padaryti. Tas virsmas "gerai, dabar kitas žanras". Gavosi rimtas aktorinis uždavinys.

Stilistės tiesiog padaro vaizdą, tu atsistoji prieš veidrodį ir matai, koks bus tavo personažas. Buvo labai smagu dirbti su tokia komanda, nes jos padarė pusę darbo, o man teliko tik išpildyti. Jos padaro išvaizdą, o tu turi įdėti visą vidų."

Paklaustas, kaip ketina švęsti pergalę, atlikėjas atsakė: "Švęsti dabar nėra kada, nes pats darbymetis -  spektakliai spektakliai. Kai švęsime, tai švęsime rokenroliškai ir iki ryto. Taip, kaip ir turi būti."

Nors atlikėjas teigia laiko švęsti dabar neturintis, tačiau trumpam atsipalaidavimui su buvusiais projekto kolegomis, kūrybinės grupės nariais bei bičiuliais LRT klube visgi atrado.
"Auksinio balso" nugalėtojas Jeronimas Milius

Atlikėjams negailėjo pagyrų

Komisijos gretose šį vakarą: Zita Kelmickaitė, Zbignevas Levickis, Sigutė Stonytė, Nomeda Kazlaus ir orkestrui diriguojantis Vytautas Lukočius.

Pirmasis į sceną žengė L. Mikalauskas. Jis atliko Herkaus Manto raudą iš G. Kuprevičiaus operos „Prūsai“. „Su prūsais niekada nepralaimėsi. Ir viską jis teisingai padainavo. Viską padarė garbingai“, – L. Mikalausko pasirodymą įvertino komisijos narė Z. Kelmickaitė. Po pasirodymo jis patikino, kad laimėti konkursą nėra jo pagrindinis tikslas.

Antra dainavusi Girmantė Vaitkutė basomis kojomis atliko Jurgos Šeduikytės kultinę dainą „Nebijok“. „Man, kaip ir visai Lietuvai, labai patinka. Girmantė turi daug rimtų gerbėjų ir ne veltui “, – pasirodymą apibendrino V. Lukočius.

Šorena scenoje surengė nuotaikingą pasirodymą, sudainavusi E. Piaf dainą prancūzų kalba, išjudinusią ne tik komisijos narius, bet ir salėje sėdinčius žiūrovus. Po pasirodymo S. Stonytė sakė: „Tokias dainas gali dainuoti tik žmonės, turintys specifinį temperamentą“.

Jokūbas Bareikis nustebino netikėtomis vokalo galimybėmis. Finaliniam koncertui jis pasirinko legendinį britų grupės „Bee Gees“ kūrinį „Stayin alive“. Profesorė S. Stonytė po pasirodymo teigė liko nustėrusi, kad Jokūbas yra aktorius, o ne dainininkas.

Roko muzikos atstovas Jeronimas Milius liko ištikimas šiam žanrui ir sudainavo didžiųjų arenų vertą „Deep Purple“ baladę „Mistreaded“. „Nuostabus, talentingas jaunuolis“, – pagyrų negailėjo S. Stonytė.

Girmantė Vaitkutė

Antrąjį turą ir vėl pradėjo Liudas Mikalauskas, pasirinkęs kūrinį iš klasikos repertuaro. Po pasirodymo A. Rožickas pajuokavo, ar L. Mikalauskas suprato šio projekto taisykles - išbandyti save atliekant įvairaus žanro kūrinius.

Ne vieną Adelės dainą per savo karjerą jau spėjusi sudainuoti G. Vaitkutė jausmingai sudainavo jos dainą „Set fire to the rain“.

Skambant fortepijono melodijoms Šorena atliko italų kūrinį „La Boheme“. Vytautas Lukočius kalbėjo, kad šiuo „Kaukazo deimantu“ yra labai susižavėjęs.

Žiūrovų simpatijas antrajame ture J. Bareikis bandė pelnyti sudainuodamas S. Mykolaičio dainą iš dainuojamosios poezijos repertuaro „Nemiga“.

Konkursinę programą baigė J. Milius, atlikęs „Too much love will kill you“, anksčiau skambėjusią „Queen“ lyderio Fredžio Merkurio lūpomis.

Kol buvo sumuojami projekto rezultatai, žiūrovams buvo rodomos linksmiausios projektos akimirkos, kurias šį „Auksinio balso“ sezoną kurti padėjo projekto vedėja Beata Tiškevič su scenos partneriu Andriumi Rožicku.

Finalo akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Pirmuoju Lietuvos „auksiniu“ balsu pernai pavasarį tapo Vilija Matačiūnaitė. Šiemet konkurso finale ji pasirodė kaip viešnia ir atliko vieną kūrinį,


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (965)