„Tikrai džiaugsimės vasariškais orais. Ir panašu – ilgam. Ši darbo savaitė bus tikrai labai šilta. Trečiadienio dieną šils iki 23–28 laipsnių, ketvirtadienį ir penktadienį – iki 24–29 laipsnių.

Savaitgalį atkeliaus šiek tiek vėsesnis oras, bet dienomis vis tiek išliks šilta – bus 20–25 laipsniai. Bet ne tiek karšta bus kaip darbo savaitės dienomis“, – LNK žinioms sakė sinoptikas T. Kantautas.

Temperatūra į aukštumas kils pietų ir pietvakarių Lietuvoje – Alytaus, Marijampolės, Tauragės apskrityse.

„Ten jau trečiadienio dieną daug kur šils iki 26–28 laipsnių šilumos“, – kalbėjo T. Kantautas.

Visgi, lietaus artimiausiu metu nenumatoma.

„Su lietumi ypač ūkininkams, daržininkams tikrai prastai. Virš mūsų šalies toliau vyraus aukšto slėgio sritys, jos atneš mažai debesuotus orus.

Ir lietaus šią savaitę [nenumatoma, aut. p.]. Nebent pasiseks penktadienį ir kur nors palis. Savaitgalis vėl bus sausas. Netgi ir kitos savaitės pradžioje kažkokių gerų žinių laukiantiems lietaus neturime“, – kalbėjo sinoptikas T. Kantautas.

Jo teigimu, šalnos taip pat neturėtų gąsdinti.

„Tikrai turėjome šaltą gegužės pabaigą ir birželio pradžią. Turėjome netgi ir žemiausios temperatūros naktį rekordų. <…>. Kaip tokiam metų laikui tai buvo žemos temperatūros – netipinis oras“, – tikino sinoptikas T. Kantautas.

LNK žinių pašnekovas teigė, jog ir kitos savaitės orai numatomi tikrai neblogi.

Visą LNK žinių pokalbį su sinoptiku T. Kantautu žiūrėkite čia: