LNK Vidurdienio žinių“ kalbinta klimatologė Viktorija Mačiulytė tikino, jog artėjant rudeniui orai vės, nors karštesnių dienų esą vis tiek gali pasitaikyti.

„Reikėtų nepamiršti, kad praeitą savaitę atšokom Žolinę, tai kaip į vasaros pabaigą beveik įriedėjome tikrai sparčiu žingsniu. Nereikia tikėtis, kad bus labai karštų dienų. Dabar po praeitos savaitės tikrai tropinių karščių mes galim pasidžiaugti ta įsivaizduojama tipine vasara, kai turime virš dvidešimt kelių laipsnių temperatūrą. Bet vis tiek oras jau po truputį keliaus rudeniop, nors dar sunku pasakyti, ar rugsėjį nebus karštesnių dienų, yra ir tokių atvejų buvę“, – pasakojo klimatologė.

Juk dar sulauksime bobų vasaros?

„Įprastai bobų vasara būna rugsėjo viduryje, antroje pusėje, tai dar kol kas sunku pasakyti, ar bus ta bobų vasara. Ji trunka apie savaitę, galbūt kartais ir dvi, jeigu užtrunka ilgiau. Labai dabar sunku pasakyti, kokia ji bus“, – pažymėjo pašnekovė.

Kalbėdama apie rugsėjo orus, ji teigė, kad mėnesio pradžioje, pirmojoje pusėje turėsime kiek šiltesnius orus nei įprastai.

„Puse laipsnio gali būti vidutiniškai šilčiau. O visas rugsėjis irgi gali būti iki vieno laipsnio šiltesnis“, – teigė V. Mačiulytė.

Taigi, galima sakyti, kad vasara ties pirmosiomis rugsėjo dienomis nesibaigs.

„Tų karščių, galbūt, jau nelabai turėtų būti, bet dar tikrai labai staigaus atšalimo nenumatoma“, – pažymėjo klimatologė.

O kaip bus su krituliais?

„Jeigu kalbėtume apie tą standartišką lietuvišką vasarą, tokių protarpinių kritulių tikrai gali būti, – teigė V. Mačiulytė. – Rugsėjo mėnesį nenumatoma, kad turėtų būti labai išskirtinis, didelis kritulių kiekis, net apie 5 ar 10 proc. gali mažiau būti negu įprastai kritulių. Dar galim gal labai ir nenusiminti.“

Visą „LNK Vidurdienio žinių“ interviu su klimatologe apie artėjančius orus žiūrėkite čia: