Indėlis į priežiūrą

Konservatorių partijos teikiamą siūlymą padidinti rinkliavą poilsiautojui nuo 1 euro iki 2 Palangos taryba svarstys birželio 27 dieną. Anot Palangos mero Šarūno Vaitkaus, Birštonas tą padarė jau anksčiau, o pats „pagalvės“ mokestis yra turistų indėlis į aplinkos priežiūrą, jai miestas skiria nemažai dėmesio.

„Birštonas tą padarė jau prieš dvejus metus. Mes pirmiausia pasitarėme su Viešbučių ir restoranų asociacija, ji vienija apgyvendinimo įstaigas ir yra mūsų pagalbininkė tą mokestį surinkti; taip yra visame pasaulyje, tad sakau, kad tai – ne naujiena. O Palanga gražėja, keičiasi, stengiamės, kad miestas būtų dar patogesnis, ir tai, be abejo, kainuoja“, – apie pasiūlymą keisti rinkliavos dydį sako Š. Vaitkus.

Šarūnas Vaitkus

Į Palangą iki šiol atvykstantys svečiai moka 1 eurą. Anot mero, per metus buvo surenkama apie 800 tūkstančių eurų, jie naudojami parkams, vaikų aikštelėms, infrastruktūrai ir net tualetams prižiūrėti. Be to, nemažai renginių Palangoje yra nemokami, – taip siekiama privilioti dar daugiau poilsiautojų, kurie nori mėgautis ne tik jūra, bet ir muzika, saugiu mažųjų poilsiu ir patogiais dviračių takais.

Viskas apskaičiuota

„Miesto biudžetui vien tualetų išlaikymas kainuoja per pusę milijono eurų. Palanga pasižymi renginių gausa. Aš nepavadinčiau rinkliavos mokesčiu, pavadinčiau tai poilsiautojų prisidėjimu prie Palangos gražinimo, nes viskam reikalingos lėšos. Reikia suprasti, kad mūsų biudžetas – ne Vilniaus, ne milijardas, o tik ketvirtis, lyginant su tuo, ką surenkame iš gyventojų, o Palanga per metus priima beveik milijoną du šimtus turistų“, – sako Palangos meras.

Palangoje saujomis barstė Lietuvos auksą, kiti už gintaro papuošalus negaili ir tūkstančių (Tomo Sakalausko nuotr.)

Š. Vaitkus neslepia, kad kainuoja net šiukšlių išvežimas, – jų padaugėja atvykus turistams, tad konservatoriams prieš teikiant siūlymą keisti mokestį viskas buvo gerai apgalvota ir apskaičiuota. Taryboje konservatoriai sudaro daugumą. Jei dėl šio siūlymo bus sutarta, „pagalvės“ mokestis didės nuo liepos 10-os dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)