Braškių karpačio su mėtų ledais


Braškes supjaustykite labai plonais griežinėliais ir tolygiai paskirstykite lėkštėje. Užpildykite ant jų šiek tiek apelsinų sulčių ir uždėkite kaušelį mėtų ledų, geriausia naminių.

Ananasinis desretas


Šis receptas yra savotiškas „mille-feuille“, kuriame natūralūs ananasai patiekiami kartu su džiovintų ananasų drožlėmis. Ananasų drožles galima pasigaminti mikrobangų krosnelėje įdėjus mažus ananaso griežinėlius tarp dviejų sugeriančių popierių ir 10 minučių kaitinant ant vidutinės kaitros. Norėdami užbaigti desertą, galite pabarstyti šiek tiek tarkuoto kokoso.

Avietės su jogurtu

Avietės

Į indą įdėkite saują aviečių, natūralaus jogurto (geriau be cukraus) ir cinamono. Papuošimui galite naudoti šviežių mėtų lapelius. Nuostabus, turtingas skoniu, bet lengvas ir mažai kaloringas desertas.

Citrininis desertas


Šis receptas gali būti lengvai paruoštas namuose. Paimkite šiek tiek susmulkinto ledo, įpilkite šviežiai spaustų citrinos sulčių, tada į stiklinę įdėkite jos žievelę ir mėtų lapelių.

Šaldyti persikai

Persikai

Persikus nulupkite ir padėkite į šaldiklį bent pusantrai ar dviem valandoms. Taip turėsite gardų, itin gaivų šaldytų persikų desertą.

Kepti obuoliai


Prieš dedant obuolius į orkaitę, nuimkite odelę ir ant jų užberkite šiek tiek rudojo cukranendrių cukraus. Kepkite juos 180 ar 200 laipsnių orkaitėje pusvalandį (ne daugiau) ir patiekite su medumi ir cinamonu.

Vaisių salotos


Naudokite sezoninius vaisius. Supjaustykite juos ir sudėkite į atskirus dubenėlius ar stiklines su šviežiai spaustomis apelsinų sultimis. Taip gausite greitai, lengvai paruošiamą, vitaminų prisotintą desertą – ir be riebalų!

Vaisių kokteiliai su sojų pienu

Sojų pienas

Puikus kokteilis yra dar geresnis, kai turi mažai kalorijų. Paruošimas yra toks pat, kaip ir tradicinio pieno kokteilio, tačiau šį kartą naudokite šviežius vaisius ir sojų pieną. Nereikia dėti cukraus. Tokie vaisių kokteiliai taps puikiu desertu bet kuriame meniu.

Arbūzas ir šviežias sūris

Arbūzas su feta

Siūlomas derinys gali patikti ne visiems, bet kodėl gi nepabandžius? Viena vertus, mes turime arbūzą, kuris susidaro beveik iš vandens ir dar turi daug vitaminų. Kita vertus, yra šviežio sūrio – gryno baltymo. Supjaustykite du šiuos ingredientus, sumaišykite juos lėkštėje ir, jei norite, įpilkite šlakelį gero alyvuogių aliejaus bei įdėkite saują vynuogių.

Melionų šerbetas


Šiam receptui reikia šviežio meliono, peilio jį susipjaustyti, specialių stiklinių ledams jam įdėti ir kantrybės palaikyti melioną kelias valandas šaldiklyje. Ir tai yra viskas. Jūsų stalą netrukus papuoš, o ir jus puikiai atgavins šis naminis šerbetas.

Skanaus, kurį desertą bepasirinktumėte!

Parengta pagal msn.com

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją