Kelionių organizatoriai tikina, kad pastarąją šalį atostogoms rinktis verta, nes ji – pigi, rami ir šilta, savo ruožtu čia besiilsintys lietuviai DELFI kur kas plačiau papasakojo apie savo patirtį.

Pasirinko, nes pigu, bet nevengia pataupyti ir dar

„Kodėl pasirinkome Bulgariją? Pigu“, – atvirai kalbėjo Bulgarijos Auksinių smilčių kurorte sutikta lietuvė.

Ji su vyru į šį regioną atvyko savaitei. Už kelionės komplektą dviem žmonėms, į kurį įeina mokesčiai už skrydžius, pervežimus, nakvynė viešbutyje su pusryčiais ir vakariene, jie sumokėjo 750 eurų.

„Maisto daug viešbutyje, skanu. Galvojome, gal dienomis važiuosim kur į ekskursijas, tai per pietus vis tiek nebūni“, – kodėl atsisakė viešbučio pietų, aiškino ji.

Paklausta, kokias ekskursijas jau teko aplankyti, lietuvė pripažino, kad nė vienoje jų kol kas nebuvo, tik kartą jie apsilankė gruzinų restorane, o daugelį dienų pietavo viešbutyje – jų kambaryje yra maža virtuvėlė.

Auksinių smilčių kurortas

Nustebino, kad nėra nei daržovių, nei rūkytos žuvies

Lietuvės teigimu, keista jai tai, kad, priešingai nei Lietuvos pajūrio miesteliuose, Bulgarijoje niekur negalima nusipirkti rūkytos žuvies.

„Žuvų rūkytų niekur nėra. Kalbėjom, kad viskas – kaip Palangoje. Pagrindinė gatvė – gryna J. Basanavičiaus gatvė, tik žuvies nėra ir normalių parduotuvių. Nei daržovių nėra jokių, nieko. Į parduotuvę vakar užėjom, tai nei agurko, nei pomidoro – na, nieko. Tuščia visiškai. Tik gėrimai, sausainiai ir saldainiai“, – skundėsi ji.

Tiesa, pašnekovė sutiko, kad galbūt dauguma atvykstančių į Bulgariją renkasi komplektą „viskas įskaičiuota“ ir valgo viešbutyje.

Bulgarijoje ši lietuvių pora lankėsi pirmą kartą, anksčiau dažniausiai atostogaudavo Lietuvoje.

„Kažkaip pasiskaitėme, pavartėme lankstinukus ir pagalvojome, kad pabandysim Bulgariją. Visai nieko“, – paklausti, kaip vertina šią patirtį, tarstelėjo jie.

Pajuto sovietmečio dvelksmą

Savo ruožtu kita gatvėje sutikta lietuvių kompanija į Bulgariją atvyko keturiese. Šioje šalyje jie – taip pat pirmą kartą.

„Dvelkia dar sovietiniais laikais, bet mūsų tikslas – pailsėti nuo žmonių, tai čia kaip tik labai gerai ir gaunasi“, – sakė vienas užkalbintų.

Tiesa, jis sudvejojo, ar norėtų čia grįžti – esą trūksta tvarkos.

„Trūksta tokios tvarkos. Kaip aš sakau, to komforto tokio gal turkiško norisi. Viešbutis – pusė velnio, viskas gerai, bet kažkaip kai važiavome... Ir Varnos miestą įsivaizdavau visai kitaip. Nežinau... Reklama ant reklamos, viskas apklijuota kažkaip, tos mažos parduotuvytės“, – įspūdžiais dalijosi anksčiau minėto vyro bendražygė.

Auksinių smilčių kurortas

Turkijoje daugiau komforto, bet mažiau laisvės

Paprašyta pasidalinti savo įspūdžiais, kuo skiriasi Turkija ir Bulgarija, ji patikino, kad pastarojoje šalyje galima poilsiauti aktyviau.

„Nieko ten gražaus ir Turkijoje nepamatai, bet komforto gauni dozę“, – kalbėjo lietuvė.

Savo ruožtu trečiasis kompanijos narys ėmė aiškinti, kad Turkijoje esą turi gyventi uždarytas, sunku išeiti, nes ten – jau kita šalis, o Bulgarijoje štai viskas gerai.

„Serviso daug, bet neįdomu pasidaro. Na, kas – baseinas, gultas, darbas, rutina“, – atostogas Turkijoje apibūdino ji.

Savaitė atostogų Bulgarijoje „viskas įskaičiuota“, lietuvių teigimu, žmogui atsiėjo apie 500 eurų.

„Aptarnavimo kultūros jie neturi tokios kaip Turkijoje. Viešbutyje man gal trūksta tos šypsenos, kažkokio geranoriškumo. Jei prieini prie registracijos posto, kaip kalbėjo telefonu darbuotoja, taip ir kalbės. Kai pabaigs, tai ir atsisuks į tave. Arba valytoja po skėčiu prie baseino gali prisėsti su cigarete rankoje“, – pasakojo jie.

Auksinių smilčių kurortas

Atostogos Lietuvoje – kone dvigubai brangesnės

Draugai prasitarė atostogauti sau leidžiantys ir užsienyje, ir Lietuvoje. Į keliones svetur jie vyksta be vaikų, o gimtinėje, pasakojo, poilsiauja šeimomis.

„Lietuvoje atostogaujame Nidoje arba Juodkrantėje. Lietuvoje brangiau išeina. Jei „viskas įskaičiuota“, neįmanoma būtų. Prie jūros važiuojame su vaikais, žmogui – 1000 eurų, vaikui mažiau. Šeimai, kur du suaugę ir du vaikai, poilsio savaitė Lietuvoje tikrai daugiau nei 2000 eurų atsieis“, – skaičiavo jie.

Lietuviai tikino vertinantys poilsį, tad Bulgarijoje jiems atrodo ramiau nei Lietuvoje, nėra įkyrių siūlytojų, su kuriais esą tenka susidurti Turkijoje. Tiesa, stebėjosi jie tuo, kad pajūryje gultai gana brangūs (dienos nuoma kainuoja apie 8 levus arba 4 eurus), trūksta esą šviežių vaisių.

„Jei lietuviams šią teritoriją atiduotų, sutvarkytų ir būtų labai geras kurortas“, – aiškino vienas lietuvių.

Kiti šiuos jo žodžius palydėjo šypsenomis ir ėmė linksėti galvomis.

Aiškino, kad Bulgarija Palangai neprilygsta

Tuo metu dar vienas užkalbintas lietuvis sakė į Bulgariją atvykęs iš smalsumo – jis taip pat niekada anksčiau nebuvo lankęsis šioje šalyje.

„Sako, čia smėlis labai geras, bet tai nepadarė įspūdžio. Palangoje tikrai geresnis smėlis. Bet, atmetus emocijas, viskas yra gerai“, – viešnagę įvertino vaikinas.

Paklaustas, kur anksčiau vyko atostogauti, jis net įkvėpė – nuo Islandijos iki Australijos, pasakojo buvęs ir Tailande, išnaršęs Europą.

„Man Palangoje žiauriai patinka. Aš ten nuvažiuoju, įsikuriame netoli tinklinio aikštelės ir visą dieną galiu praleisti ten. Geras įdegis po to būna, pavargsti, išgeri, vėl eini pažaisti“, – koks poilsis patinka, pasakojo lietuvis.

Auksinių smilčių kurortas

Atostogoms skyrė 300 eurų

Pasidomėjus, kaip vertintų kurorte esančių gėrimų, maisto kainas, lietuvis atvirai pripažino nebeskaičiuojantis, kiek išleidžia.

„Kas krinta į akis, labai mažas nuolaidas pritaiko, derėtis nelinkę“, – pastebėjimais apie bulgarus dalijosi jis.

Pasak vaikino, į Bulgariją grįžti kol kas jis neplanuoja. Pasakojo, esą laukia Kroatija, Juodkalnija, kitos pietų šalys.

„Atvažiavome savaitei, kainavo kiek daugiau nei 300 eurų, viskas įskaičiuota. Čia yra pigiau nei Lietuvoje“, – sutiko jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (442)