Šeštadienio rytą užsukus į Palangos maisto turgų, pirmiausiai į akis krenta nuo gėrybių lūžtantys prekystaliai. Čia galima rasti beveik viską, ką šiuo metu gali pasiūlyti daržai ir sodai, bei šį tą iš miškų: bulvės, pomidorai, morkos, pupelės, agurkai, braškės, voveraitės, žemuogės, žirniai, agrastai, serbentai, vyšnios, įvairūs žalumynai ir kt. Norintiems kažką įsigyti, verta apeiti visą turgų, nes kainos kiek svyruoja.

Štai, pavyzdžiui, pusė kilogramo lietuviškų braškių atsieis 2 eurus 50 centų, kitur kainuos jau 3 eurus. 1 kilogramas vyšnių turguje parduodamas po 2 eurus, pusė kilogramo jau lenkiškų šilauogių – po 4 eurus. Tiek kainuos ir nedidelis gervuogių indelis. Jei norėsite paragauti agrastų, už pusę kilogramo sumokėsite 2 eurus, o štai 3 eurus kainuos nedidelis indelis aviečių.

Palangos maisto turgus

Dažnas prekeivis turi ir šiek tiek miško grybų, tačiau turguje – vien voveraitės. Už litro talpos stiklainiuką voveraičių dažniausiai prašoma 5 eurų, kiek atokiau – 7 eurų, tačiau čia voveraitės jau išvalytos. „Galit mesti tiesiai į keptuvę“, – sako pardavėja.

Tiesa, tokios šių grybų kainos patiko ne visiems. Jų įsigyti norėjusi moteris nusprendė, kad kaina per didelė.

Viena prekeivių sakė, kad voveraitės rinktos prie Kartenos. Kita, pasiteiravus, ar nėra baravykų, mat feisbuko grybautojų grupėse žmonės jau dalijasi jų nuotraukomis, atsakė, kad šiuo metu apylinkėse jų dar nematyti.

Parduodamos ir mėlynės. Šiuo metu jų pats sezonas. Litro talpos mėlynių stiklainis kainuoja 8 eurus, mažesnis – 4 eurus. Taip pat galima rasti žemuogių, šios parduodamos stiklinėmis. Viena jų atsieis 4 eurus.

Palangos maisto turgus

Gyventojai taip pat gali įsigyti medaus, bičių pienelio, žiedadulkių, bičių pikio. Bičių korio gabalėlis su medumi kainuoja 2 eurus 30 centų, maišelis žiedadulkių, priklausomai nuo dydžio, kainuoja nuo 4 iki 8 eurų.

Jei lankysitės turguje, o kainos pasirodys per didelės, prekeiviai mielai kiek nuleis. Tereikia paprašyti. Kur nors kitur gauti šviežių daržovių ir dar tokią pasiūlą Palangoje sudėtinga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)