Nuo mažo vagonėlio – iki hipsteriško baro su erdviu kiemu

Nedidelį maisto vagonėlį Basanavičiaus aikštėje, kur šis išstovėjo pastaruosius tris sezonus, turbūt pastebėdavo ne kiekvienas pajūrio poilsiautojas – juk judriausioje miesto dalyje visko tiek daug, kad net raibsta akys. Tačiau mažasis vagonėlis šiemet užaugo ir persikėlė į kur kas erdvesnę ir ramesnę vietą, kurioje jo nepastebėti neįmanoma.

Einant link naujai duris atvėrusios vietos, nuo Basanavičiaus gatvės tereikia įveikti 5 minutes, tačiau su kiekvienu žingsniu poilsiautojų šurmulio girdėti vis mažiau, kol net tampa įtartinai tylu. Apsidairius aplink, daugiausia matyti tylūs nedideli gyvenamieji nameliai, kol staiga prieš akis iškyla savo ryškumu ir lengvu poilsiautojų šnekučiavimu išsiskiriantis namelis.

Tiems, kam teko anksčiau pažinoti šią vietą, kol ji dar tilpo mažame maisto vagonėlyje, naujoje erdvėje galima taip pat atpažinti niekur nedingusį jos savitą stilių, neatsiejamą nuo pat įsikūrimo pradžios.
Greta ir Linas
Dar prieš keletą metų viskas prasidėjo nuo to, kai „Kefyro ūsus“ kartu sukūrę Linas ir Greta susidomėjo skelbimu, kad viename Žemaitijos kaimelyje parduodamas senas retro vagonėlis. Jį atnaujinusi pora nusprendė imtis maisto gaminimo – nuo tradicinių šaltibarščių iki tortilijų, kesadilijų ir kitų užkandžių. Juos pora patiekdavo keliaudami iš vieno renginio į kitą, vagonėlį veždami ryškiu 1989-ųjų moskvičiumi, kol ilgesniam laikui stabtelėjo Palangos Basanavičiaus aikštėje.

Vis dėlto, joje neužsibuvę, gegužės 14 dieną „Kefyro ūsai“ paskelbė naujosios kavinės atidarymą, o gegužės 16 dieną atvėrė jos duris. Senovines transporto priemones mėgstantys kavinės kūrėjai naujos vietos įvaizdį papildė dar vienu rimtu akcentu – motociklu „Habana Custom“, pasitinkančiu svečius prie pat lauke stovinčio meniu.

Balansas visavalgiams, vegetarams ir veganams: ką įdomaus galima rasti?

Pirmas įspūdis atvykus toks, tarsi veiksmas vyktų praeitame šimtmetyje – ne tik dėl solidžių transporto priemonių, bet ir dėl to, nes kavinė įsikūrusi įprastame to laikmečio statybos gyvenamajame namelyje.

Pirmoji mintis – galbūt kavinės kūrėjai čia ir gyvena? Tačiau čia besidarbuojantis Linas patikina, kad taip nėra: namelis tapo virtuvėle ir baru, o po lauke pristatyta pastoge rikiuojasi staliukai su kėdėmis ir paminkštintais suoleliais.
Atsinaujinęs baras „Kefyro ūsai“

Persikėlus į naują erdvę, atsinaujino ir kavinės meniu. Tiksliau – tapo įvairesnis ir pasipildė naujais skoniais. Tarp pagrindinių patiekalų – tortilija su vištiena, vegetariška tortilija su falafeliais, veganiška tortilija, BBQ vištienos sparneliai, gnocchi kokosų ir pomidorų padaže, kepti trikampiai sumuštiniai su bulvytėmis.

Salotų mėgėjai gali paragauti salotų su vištiena, falafeliais ar pupelių salotų. Tarp užkandžių čia laukia kepta duonelė, dešrainis, empanados, bulvytės, o norintiems vienu metu išbandyti daugiau skonių siūlomas užkandžių rinkinys.

Na, o užkandžiai įprastai imami prie gėrimų, kurių meniu – ne ką trumpesnis, nei valgių. Iš gėrimų bene labiausiai išsiskiria firminis čia gaminamas limonadas – pasiflorų arba obuolių skonio.

Meniu stebina patiekalų visavalgiams, vegetarams ir veganams balansu – matyti, kad kavinės kūrėjai tai gerai apgalvojo. Meniu taip pat skelbiama, kad dėl veganiško maisto opcijų svečiai gali kreiptis į barmeną.
Atsinaujinęs baras „Kefyro ūsai“

Vizitinė kortelė nepasikeitė: svečiai vis dar graibsto tą patį patiekalą

Kavinė save pristato ne tik kaip draugišką vegetarams ir veganams, bet ir draugišką gyvūnams – tai patvirtina ir apsilankymo metu šeimininkus atlydėję šuneliai, ramiai palaikantys kompaniją pietaujantiems šeimininkams.

Kad maisto laukimas neprailgtų, kavinėje galima rasti įdomią vietelę – stalo žaidimų lentynėlę. Joje savo partijos laukia legendinis „Uno“, „Alias Party“, paprastos kortos, „Auksinis protas“.

Kalbant apie kainas, jos niekuo ryškiau neišsiskiria nuo kitų Palangos kavinių ar barų. Norint sočiai pavalgyti, didžiausia tikimybė, kad čia išleisite 7 arba 9 eurus, o jei prie pagrindinio patiekalo pageidausite deserto ir gėrimo – apie 20 eurų.

Nuo pat įsikūrimo pradžios, Linas ir Greta savo vizitine kortele vadino tortiliją su vištiena. Taip ir dabar apsilankius naujoje erdvėje ir Lino paklausus, ką svečiai užsisako dažniausiai ir mėgsta labiausiai, jis pamini tortiliją su vištiena. Nupasakodamas porcijos dydį, jis palygina ją su įprastu kebabu. Nors forma ir pateikimas išties primena kebabą, sudėtis įprasto kebabo neprimena – tortilijos viduje vyrauja bulvytės, vištiena, daržovės ir padažas.
Atsinaujinęs baras „Kefyro ūsai“

Taigi, nors kadaise mažame maisto vagonėlyje tilpę „Kefyro ūsai“ per pastaruosius metus reikšmingai užaugo ir pažėrė įdomių pokyčių, vizitinė kortelė – hipsteriška atmosfera ir garsiosios vištienos tortilijos – išliko nepasikeitusi.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)