Nakvynė medžiuose ir kelionė plaustu į Baltąją kopą

Linksmai nusiteikę keliautojai ketvirtoje laidoje pasuko į legendinį Latvijos kurortą – Jūrmalą. Valandėlė nuo ką tik lankytos Siguldos ir Jūrmala pasiekta. Tik atvykę į kurortą poilsiautojai laidos žiūrovams priminė: privaloma susimokėti pagalvės mokestį, antraip – gresia bauda.

„Pastatėme automobilį aikštelėje ir prisiminėme vieną svarbų dalyką, kurį norime jums pasakyti – būtina sumokėti 2 eurų mokestį, kai atvažiuoji į Jūrmalą. Tik svarbiausia – sumokėti iki vidurnakčio, nes jeigu iki vidurnakčio nesumokėsite, gali būti reikalų. Jūrmaloje yra ne vienas aparatas, kuriame galite tai padaryti. Pasirenkame kalbą, suvedame automobilio numerius ir sumokame“, – pabrėžė G. Tetenskaitė-Žvirgždė.

„Atrask Latviją su Gabriele ir Sauliumi“

Atvykę į Jūrmalą keliautojai nusprendė pasistiprinti. Juk kokios atostogos be sočių pietų. Pora užsuko į jaukų restoraną visai šalia Jūrmalos įvažiavimo (restoranas „Laivas“, Vienibas Prospekts 36, Jūrmala).

„Kartu su gide skanavome puikią silkę ir užsisakėme padavėjo rekomenduotos žuvies. Puiki vieta pradėti kelionę po Jūrmalą. Nekantraujame aplankyti pirmąją lokaciją – kokonus medžiuose“, – laidos pradžioje pasakojo Gabrielė Tetenskaitė-Žvirgždė.

Kempingas „Feeling Cone“ (Upmalas gatvė 1, Jūrmala) įsikūręs miškingoje vietovėje, kur galima nakvoti ir leisti laisvalaikį. Naktis kokone kainuoja apie 50 eurų, o kaina priklauso nuo to, kokiame kokone gyvensite: ar arčiau vandens, ar šiek tiek toliau, taip pat ar savaitgalį, ar šiokią dieną. Lankytojų patogumui čia įrengti dušai, tualetai, o kokono viduje rasite sofą ir staliuką.

„Esu „Google“ matęs tokius panašius kiaušinius medyje. Niekada nesu buvęs, nesu net nosies įkišęs, tai atėjome tam, kad pažiūrėtume iš arčiau. Tik šįkart nenakvosime, matyt, teks palikti kitam kartui. Rygos įlanka primena arkliuko galvą, tai mes dabar esame to arkliuko nosies smaigalyje, prie pat Rygos esančioje Jūrmaloje. Praktiškai ties Jūrmalos ženklu, ties Jūrmalos įvažiavimu ir čia štai šis kokonų kempingo parkas. Už jų mes matome Lielupę, kurioje galima žvejoti, su valtelėmis pasiplaukioti, yra vieta stovyklauti“, – sakė Saulius Žvirgždas.

„Atrask Latviją su Gabriele ir Sauliumi“

Kempingas gali pasiūlyti ne tik nakvynę, bet ir vandens pramogas: vandens dviračius, valtis ar plaukimą plaustu „Follow the Sun Jurmala“ Lielupės upe. Jame laisvai telpa net 15 žmonių, o tokių plaustų upėje yra net du. Atvykus su didesne kompanija, abu juos galima sujungti – viename gali groti muzika ir stovėti baras, kitame – įsikurti laisvalaikio zona.

Ieškantiems išskirtinių dovanų, galima įsigyti ir plaukimo plaustu dovanų kuponą, tereikia išsirinkti norimą maršrutą, pavyzdžiui, 4 valandų plaukimą Lielupės upe, kurio metu galima pamatyti Baltąją kopą, įvairias pakrantes, išsimaudyti, viename iš krantų pabendrauti su menininku, įsigyti jo kūrinius, paklausyti, kaip šis groja akordeonu. Valandos pasiplaukiojimas šiuo plaustu kainuoja 60 eurų.

„Atrask Latviją su Gabriele ir Sauliumi“

„Užlipome į nuostabią kopą ir jos viršūnę, kurioje iš tiesų vyksta vieni gražiausių ir romantiškiausių saulėlydžių. Vienoje pusėje galime matyti mūsų transportą, kitoje pusėje – vartai į jūrą. Turbūt sunku patikėti, bet žinokite, tai yra tiesa ir tai yra įmanoma – su šiuo plaustu galima nuplaukti iš Jūrmalos į Rygą. Aišku, kelionės trukmė į vieną pusę būtų apie 3 valandos, kaip iš Vilniaus į Klaipėdą, bet manyčiau, kad kelionė būtų tikrai verta dėmesio“, – tikino G. Tetenskaitė-Žvirgždė.

Nuotykių parkas ir kvapą gniaužiantis saulėlydis

Po pasiplaukiojimo po Jūrmalos apylinkes, metas antžeminėms pramogoms. Keliautojų pora nusprendė po Jūrmalą pasivažinėti dviračiais. Juos galima rasti „Hotel Jurmala SPA“. Atvykėliai čia gali rinktis iš dviejų maršrutų – kelionę paplūdimiu, privilegija, kurios neturi lietuviškas paplūdimys, ir medinį dviračių taką.

„Dviračiais paplūdimiu važiuosime iki žymiųjų Jūrmalos raidžių, tam, kad įrodytume, jog tikrai esame Jūrmaloje“, – tikino G. Tetenskaitė-Žvirgždė.

Įsiamžinę prie Jūrmalos ženklo, keliautojai grįžo į centrą.

„Ratus keiskime į batus ir sužinokime, kur veda pagrindinė Jūrmalos promenada. Atėjome iki pagrindinės Jūrmalos gatvės – Juomas. Analogija turbūt būtų Palangos Basanavičiaus gatvei. Čia negalima važiuoti jokiu transportu, galima vaikščioti tik pėsčiomis“, – sako G. Tetenskaitė-Žvirgždė.

Nieko nelaukę keliautojai nuskubėjo pamatyti gyvų egzotinių drugelių (Turaidas gatvė 10/12, Jūrmala).

„Čia net lietuviškai parašyta, kad galite užeiti ir pamatyti gyvus egzotinius drugelius. Tiems, kas atvažiuos su vaikais, tikrai patiks. Esame viduje palapinės, kurioje labai karšta, taip, kaip egzotinėse šalyse, iš kurių atsivežami kokonai. Apsilankykite su visa šeima ir lieskite drugelius akimis. Tiesa, bus tikras iššūkis juos nufotografuoti ar nufilmuoti“, – pasakojo S. Žvirgždas.

Po pažinties su drugeliais, sutuoktinių pora pajudėjo ekstremalios pramogos link – nuotykių parko „Jūrmalos tarzanas“ (Dzintaru Mežaparks, Jūrmala). Jei poilsiaudami Jūrmaloje pavargsite nuo vaikų ir galvosite, kur juos iškrauti, tai – puiki pramoga. Bilietas vaikams kainuoja 8–15 eurų, bilietas visoms trasoms suaugusiam asmeniui – 20 eurų.

„Atvykome į tarzanų parką, kur kelias valandas gali laipioti visa šeima – nuo mažiausio iki didžiausio. Ir čia viena iš ekstremaliausių pramogų Jūrmaloje. Tėveliams su vaikais – čia yra ir daugiau idėjų, ką galima nuveikti. Šalia esančiame Dzintari miško parke (Jomas/Turaidas gatvė, Jūrmala) galima rasti ne vieną aikštelę, kurioje jūs galite būti su vaikais. Yra laipiojimo sienos, riedlenčių parkas, aikštelė su smėliu ir sūpynėmis, kitomis pramogomis“, – pasakojo keliautojai.

Po pramogų metas keliauti nakvynės vietą – „Baltic Beach Hotel & SPA“ (Jūros gatvė, 23/25, Jūrmala). Viešbučio kambariai išties įspūdingi ir prabangūs, o balkone galima stebėti ramiai banguojančią jūrą ar gerti arbatą leidžiantis saulei. Tiems, kurie nenori sėdėti viešbučio kambaryje, puikiai tiks viešbučio restoranas „il Sole“, itališkai tai reikštų „saulė“ (Jūros gatvė, 23/25, Jūrmala). Po sočios vakarienės, desertui čia galima akimis skanauti kvapą gniaužiantį saulėlydį.

„Atrask Latviją su Gabriele ir Sauliumi“

„Kas gali būti geriau nei rami vakarienė, gerame restorane. Patikėkite, maistas mums paliko įspūdį. Būsime atviri – per šią kelionę mes turėjome mažai progų prisėsti tokiame gerame restorane, visiškai neskubėti, pasimėgauti saulėlydžiu, geru maistu ir nuostabiu aptarnavimu“, – sakė S. Žvirgždas. „Man labai patinka atmosfera. Mums yra tekę keliauti truputėlį toliau ir truputėlį daugiau, tai ši vieta man tikrai primena kokį nors gerą kurortą kur nors piečiau – Ispaniją, Italiją, Prancūzijos pietus. Ir čia iš tikrųjų sėdėdamas ant jūros kranto jautiesi kaip kažkur ten, tik nereikia taip toli važiuoti“, – pridūrė ir šyptelėjo G. Tetenskaitė-Žvirgždė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)