„Neeilinis šeštadienis Palangoje – vakar kartu su Premjere Ingrida Šimonyte pasitikome pirmuosius vaikus, į kurortą atvykusius iš mūsų miesto partnerio Ukrainoje – Bučos. Gera buvo matyti vaikų šypsenas, kartu su jais paskanauti picos ir jūros tilto prieigose į dangų paleisti taiką simbolizuojančius baltus balandžius“, – savo Facebook paskyroje sekmadienio rytą rašė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

„Patikėkite kaip gera širdyje kai šie 7 – 10 metų vaikai džiaugiasi. Kai pagalvoji, ką jie išgyveno ar išgyvena iki šiol, tiesiog pradedi suprasti, kad paprastos problemos yra tokia smulkmena. Šie vaikai yra netekę tėvų arba vieno iš jų arba abu tėvai yra kare. Kare, kuriame gina visos Europos laisvę.

Nuoširdžiai linkiu, kad vaikai, atostogaudami Palangoje, nors kuriam laikui pamirštų karo atneštą siaubą, kad čia pailsėtų bei pasidžiaugtų vasara bei vaikyste“, – jautriai kalbėjo meras.

Anot Š. Vaitkaus, iš viso pajūryje Palangos miesto savivaldybės kvietimu šią vasarą atostogaus penkios stovyklautojų pamainos – apie šimtas jaunųjų Bučos gyventojų, itin skaudžiai nukentėjusių nuo karo. Palangoje jų laukia dailės terapijos, juoko joga, edukacinės programos, stalo žaidimų vakarai, ekskursijos, kino filmų peržiūros, sportinės veiklos, susitikimai su jaunaisiais palangiškiais, kitos pramogos.

„Dėkoju kiekvienam, savo darbu, idėjomis ar lėšomis priridėjusiam prie šios stovyklos Bučos vaikams organizavimo – visų susitelkimas ir nuoširdžios pastangos padės nušluostyti nuo karo nukentėjusių jaunųjų Bučos gyventojų ašaras bei padovanoti vaikams taikias atostogas Palangoje. Dėkoju Premjerei Ingrida Šimonytė , kuri atvyko į Palangą ir susitiko su vaikais. Buvo labai nuoširdu, paprasta ir gera. Kas galite prašau prisidėti prie šios stovyklos finansavimo galima ir pravedant pasirinktą sumą į specialiąją Palangos socialinių paslaugų centro sąskaitą LT647180600003130554, mokėjimo paskirtyje nurodant „Stovyklai“. AČIŪ“, – rašė Š. Vaitkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją