„Turizmo sezonas Kuršių Nerijoje skelbiamas tik birželio 20 dieną. Ne turistinio sezono metu siūlome nakvynę ir už 10 eurų. Kai prasideda sezonas – jau kita kaina. Tuomet kambarius nuomojame brangiau – dvivietis kainuos 40 eurų, o keturvietis – 55 eurai. Dar turime vieną šešių vietų kambarį“, – pasakoja svečių namus „Rasytė“ prižiūrinti Gitana.

Tiesa, norintys pasisvečiuosi nebrangiai, turės naudotis bendra virtuve, bendrais tualetais ir dušais. Kambariai kuklūs, bet tvarkingi.

Anot moters, trečius metus svečių namuose nakvynę siūlantys šeimininkai sulaukia ne tik studentų. Atvyksta ir užsieniečiai, paprastai čia apsistoja tie, kurie keliauja savarankiškai, dviračiais. Taip pat ne sezono metu galimybę pigiau pasimėgauti Nidos gamta išnaudoja ir senyvo amžiaus žmonės ar neįgaliųjų asociacijos, kurie labai skrupulingai skaičiuoja išlaidas, tačiau nori paatostogauti. Mielai pigias vietas renkasi ir žvejai.

Anot Gitanos, daug svečių čia atvyksta kasmet. „Nepaisant to, kad pasikeitė savininkai, turistai, matyt, pamėgo šią vietą, tad savo pomėgių nekeičia ir net užsisako tą patį kambarį, kuriame poilsiauja jau ne vienerius metus“, – pasakojo moteris.

„Priimame mes ir su gyvūnėliais svečius. Čia tai tikrai reta, nedaug kas taip leidžia, bet mes nedraudžiame, mums netrukdo žmonių augintiniai“, – pridūrė Gitana.

Dar pigesnę nakvynę siūlo poilsio namai „Zunda“. Čia lova vienam asmeniui ne sezono metu kainuos apie 9 eurus. Tiesa, ekonominės klasės dvivietis kambarys jau atsieis 30 eurų.

Panaši kaina už dvivietį kambarį siūloma ir svečių namuose „Žuvėdra“ – čia dvivietis kambarys kainuos apie 35 eurus.

Tiesa, mažesnėmis kainomis siūlomą nakvynę paskutinę minutę nesurasite – neretai pigiausi variantai rezervuojami kone visai vasarai.

„Privatininkai“ apie kainas kalba nenoriai

O štai privačiuose namuose nakvynę siūlantys vietos gyventojai ne itin noriai kalba apie kainas. Prie pat marių privačiuose namuose būstą nuomojantis vyras sako, kad dabar pas juos apsilanko tik vienas kitas svečias, tačiau vienadienių turistų šeimininkas ne itin pageidauja.

„Pas mus sutartys sudaromos jau nuo Naujų metų, žmonės atvažiuoja savaitei ar ilgesniam laikui. Dabar dar nėra turistų, tik vienadieniai, o tokių mes nelabai norime. Net dar nesame pilnai atsidarę“, – sako nidiškis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)