DELFI nusprendė sudaryti populiariausių Palangos prekių kainų gidą – sužinokite, kiek pinigų Jums prireiks, jei šį savaitgalį ketinate ilsėtis pajūryje.

Nakvynės kaina – apie 70 eurų

Bene daugiausiai išlaidų pajūryje pareikalaus nakvynės vieta.

Kaip DELFI informavo Palangos turizmo informacijos centro atstovas Mindaugas, viešbučiai ir nakvynės namai pajūryje jau bene visiškai užimti, tad jei atvykstate iš anksto neužsisakę jokios vietos, kreiptis teks į privatų sektorių.

„Sakyčiau, kad vidutinė nakvynės kaina 4 asmenų šeimai būtų 70 eurų. Anksčiau privataus sektoriaus atstovai nakvynę siūlė ir už 10 eurų, tačiau, manau, tokių variantų dabar neberasite", – sakė jis.

Ar keitėsi kainos?

Turizmo informacijos centro atstovo teigimu, dar maždaug 50-60 eurų per dieną 4 asmenų šeimai tekstų pakloti už maistą ir pramogas. Taigi trys poilsio dienos atsieitų maždaug 375 eurų.

„Nepastebėjome, kad nuo praėjusių metų kainos būtų labai smarkiai pakilusios. Net jei šiemet ir kiek brangiau, matome, kad žmonės vis tiek atvažiuoja į Palangą. Šiandien vien pas mus į turizmo centrą užsuko daugiau nei 100 žmonių", – sakė jis.

Vis dėlto DELFI pasivaikščiojus po J. Basanavičiaus gatvę, matyti, kad
pramogų ir maisto kainos keitėsi. Siūlome Jums jas įvertinti.

Populiariausias patiekalas – cepelinai

Dienos pietų kaina Palangoje – nuo 2,5 iki 8 eurų. Tačiau dažniausiai atvykę į Palangą skanauja ne juos, o cepelinus. Apklausus kavinių atstovus paaiškėjo, kad tai – populiariausias patiekalas pajūryje.

Už porciją cepelinų Palangoje teks pakloti nuo 3 iki 4 eurų. Poilsiautojai pamėgę skanauti ir bulvinius blynus. Jų kaina – tokia pati kaip ir cepelinų.

Pigiausiai lėkštę šaltibarščių galima įsigyti už 2 eurus, dienos sriuba kainuoja 50 centų mažiau.

Pamėgę poilsiautojai ir šašlykus. Jų kaina pajūryje – apie 6-8 eurai.

Perka ledus ir vaflius

Užkąsti vilioja ir saldumynų prekeiviai. Visoje Palangoje gausu ledų ir vaflių pardavėjų.

Pastarieji šiemet kainuoja nuo 80 euro centrų iki 1,5 eurų. Panaši ir spragėsių kaina – 1 euras.

Kiek brangiau kainuos čeburekai – apie 1,5. Dar brangiau užkandžiauti juoda duona – indelis kainuoja 3-4 eurus.

Rūkytos skumbrės ir karšiai šiemet kainuoja apie 3-5 eurus, tačiau už rūkytą ungurį prekybininkai gali paprašyti ir 20 eurų.

Vilioja pramogomis

Žinoma, atvykus į Palangą kambaryje sėdėti nesinori. Bene daugiausiai pramogų galima rasti jau minėtoje J. Basanavičiaus gatvėje.

Net keliose vietose siūloma pasidaryti laikinas tatuiruotes, kurios Jūsų kūną puoštų maždaug savaitę. Jų kaina – nuo 3 iki 8 eurų. Anot prekybininkų, įvairiausiais paveiksliukais dažniausiai puošiasi vaikai – jie paprastai renkasi piešinius su drakonais, ir jaunuoliai – jie mėgsta hieroglifus ir „Playboy" ženkliukus.

Įsiamžinti popieriuje siūlo dailininkai ir šaržo meistrai. Piešinys kainuos nuo 6 eurų.

Taip pat siūloma įlįsti į burbulą ir paplaukioti vandenyje – 10 minučių tokios pramogos atsieis 3 eurus. Prie pat Palangos tilto, pajūryje, kviečiama pašokinėti ant batuto. Sumokėjus vieną eurą taip linksmintis galėsite 5 minutes.

Siūloma ir išsinuomoti dviratį – valanda – 2 eurai, arba segvėjų – valanda – 15 eurų.

Siūlo ir reikalingiausias prekes

Nenusivils ir tie, kurie į Palangą atvyks spontaniškai ar kažką svarbaus paliks namuose. Čia galima įsigyti ir maudymosi kostiumėlių – kainos – nuo 10 eurų, ir skrybėlių – 10-13 eurų ir pastaruoju metu labai išpopuliarėjusių esą kapitono kepuraičių. Jos kainuoja maždaug 7-8 eurus.

Atkakliai savo prekes siūlo ir akinių nuo saulės pardavėjai. Pigiausių jų siūlomų prekių kaina prasideda nuo 2,5 eurų. Pakeliui į pajūrį pardavinėjamas ir kremas nuo saulės.

Kaip ir kasmet, taip ir šiemet, savo prekes poilsiautojams siūlo ir gintarų pardavėjai. Gintariniai karoliai kainuoja nuo 3 iki 48 eurų, raktų pakabutis – maždaug 2-3 eurus, panašiai įkainojami ir magnetukai su gintaru.

Savo ruožtu gintariniai paveikslai – pigesni. Jų kaina prasideda nuo 1 euro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (408)