Taigi, pasižvalgykite, kur tokios vietos pajūrio regione.

Vila, kurioje gyvena istorija

Grafai Feliksas ir Antanina Tiškevičiai Palangą atrado dar XIX amžiuje. Jiems plėtojant kurortą, ši Baltijos jūros pakrantė tapo išskirtine poilsio vieta ne vienai aukštuomenės šeimai. Palangos istorijos pėdsakais galima pasivaikščioti ir dabar. Ir ne tik pasivaikščioti. Atstatyta Tiškevičių laikus menanti vila vilioja pasimėgauti aristokratišku poilsiu. Tiesa, naktis kainuoja nepigiai – arti 250 eurų, tačiau kas rytą čia patiekiami lengvieji, vegetariški arba veganiški pusryčiai, galima mėgautis netoliese esančiu pajūriu ir vilos kieme sukurtu nuostabiu sodu, kuris atskiria nuo kurorto šurmulio.
Vila "Komoda"

Vandens apsuptyje

O jei norisi dar arčiau vandens, užsukite į Dreverną, Nidą ar Klaipėdą ir naktį mėgaukitės supami bangų. Danės upėje ir Kuršių mariose plūduriuoja jachtos, kur poilsiautojų laukia išties neįprasta patirtis. Už tokį malonumą vienai nakvynei teks atseikėti apie 100 eurų.

Du laivus pramogoms ir nakvynei nuomojanti šeima sako, kad tokia pasiūla gana populiari, nes žmonės nori naujų patirčių, nors taip nakvoti labiau renkasi svečiai iš užsienio.

„Tai mano vyro idėja. Jis 40 metų jūroje dirbo, kažkur plaukiodamas pamatė, kad taip nuomoja laivus, ir sugalvojo, jog reikia daryti ir pas mus. Dabar jo jau nėra, žuvo, bet vaikai tęsia. Laivus nuomojame trejus metus. Apsilanko ir lietuvių, bet dažniau tokią nakvynę renkasi užsieniečiai, – sulaukiame svečių iš Amerikos, iš Vokietijos“, – dalijasi Vera.

Bičių SPA ir milijonų žvaigždžių nakvynė

Aštresnių pojūčių mėgėjai kviečiami išbandyti ir nakvynę medžiuose. Klaipėdos rajone 3,5 m aukščio medyje įtempta palapinė – ne vienintelė nekasdienė patirtis. O jei nuolat patiriate stresą, Kalniaus sodyboje prieš užmiegant dar siūloma pasinerti į bičių SPA ar žirgų terapiją.

„Norime eiti į priekį, tad turime jau ne tik bičių terapiją, bet ir naują jurtą-pirtį, vienoje palapinėje medyje padarėme sauną. O bijantys aukščio ir labai mylintys žirgus gali apsistoti jurtoje, iš kurios terasos galima stebėti ir maitinti žirgus ištisą parą, tai – ir savotiška naktigonė“, – vardija Giedrius Kalnius.

Vyras sako, kad itin populiarus poilsio būdas yra jodinėjimas Latvijos pajūriu. Organizuojamos ir trumpos, ir savaitę trunkančios išvykos. Giedrius pamini, kad jau ir patys latviai susidomėjo jų veikla bei įkūrė panašią poilsiavietę netoli Rygos.

Vienos kainos pašnekovas sako negalintis įvardyti vien dėl to, kad kiekvieno atvykusiojo poreikiai skirtingi. Tad vienam poilsis gali kainuoti 30 eurų, kitam – ir 1000 eurų.

Penkerius metus gyvuojanti sodyba siūlo nakvynę ne tik jų teritorijoje. Privatumo ir romantikos išsiilgę žmonės šiais metais gali laiką leisti naujai pastatytame stikliniame namelyje ir jaukiai įsikūrę stebėti žvaigždes.

„Yra ir tokių poilsiautojų – vyras žvejoja, moteris bendrauja su žirgais. Arba atvyksta į sauną, po valandėlės – dar bičių terapija ir išvažiuoja turtingi namo. Ir susiraukusių nepriimame, tik tuos, kurie šypsosi, tą atvykusiems ir pasakome“, – nusijuokia pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją