„Pagrindinis audrų masyvas jau iškeliavo į Baltarusiją, pasitraukė iki 15 val., labai greitai judėjo, gerokai greičiau nei planavome. Intensyvesni lietūs, perkūnijos buvo rytinėje šalies dalyje, pavojingų reiškinių neužfiksuota, tik perkūnija. Pagrindinė pavojingų reiškinių dozė kliuvo Baltarusijai, popiečiu ten smarkiai griaudėjo“, – DELFI sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Teresė Kaunienė

Lietuvą išgelbėjo greitai judėjusios oro masės. Tai lėmė, kad oras pietinėje šalies dalyje įšilo tik iki 30 laipsnių – planuota, kad temperatūra bus aukštesnė.

„Pasisekė, kad nieko baisaus nebuvo, dabar audrų masyvas jau nurūkęs iki Baltarusijos vidurio, juda labai greitai“, – aiškino sinoptikė.

Naktį daugelyje vietovių laukiama rūko, dieną, pradedant vakariniais ir pietvakariniais rajonais, atkeliaus lietus. Tačiau lietūs nebus intensyvūs. Vakariniuose, pietiniuose šalies rajonuose vietomis galima perkūnija. Ketvirtadienį temperatūra sieks 21-26 laipsnius.

DELFI primena, kad naktį į trečiadienį audra praėjo per Šiaurės ir Vakarų Lietuvą su škvalais, krušomis ir smarkiais lietumis. Trečiadienio dieną laukta naujo masyvo, kuris turėjo pereiti per visą Lietuvą. Gyventojai buvo įspėti apie gresiančią smarkią audrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)