O. Gasanovas sako, kad jei palygintumėte šį kurortą su poilsio vietomis Lietuvoje, jį drąsiai būtų galima įvardyti bulgariškąja Palanga.

Reperė V. Vyšniauskaitė-Cheri ir O. Gasanovas pravėrė vieno prabangiausių kurorto viešbučių – penkių žvaigždučių „Sol Nessebar Palace“ – duris. Kaip pigiausioje Europos šalyje atrodo prabanga? O vaizdas išties kelia susižavėjimą – pro langą atsiveria smėlėti Juodosios jūros pakrantės paplūdimiai.

„Sėdėčiau čia ir žiūrėčiau, kaip leidžiasi saulė“, – sako V. Vyšniauskaitė.

O koks gi poilsis be įvairių patiekalų ragavimo: restorane keliautojai gali išragauti visko – nuo vietos mėsos valgių, tradicinio kiaulienos pašteto iki jūrų gėrybių skanėstų ir net rūgštaus pieno patiekalų ar torto formos kreminio sūdyto sūrio.

Viešbučio kieme V. Vyšniauskaitė sako pasijutusi lyg pilyje, o O. Gasanovas užsuka pas čia prie baseinų dirbančius gelbėtojus, šie prižiūri lietuvių vaikus, kurie mėgaujasi čiuožyklose.

„Šiame darbe sunkiausia išbūti saulėje, ypač kai turi šviesią odą“, – paklaustas, kas sunkiausia tokiame darbe, nusišypso iš Ukrainos gelbėtoju į viešbutį dirbti atvykęs Eugenijus.

VIP klientai šiame viešbutyje sulaukia išskirtinio aptarnavimo, o personalas išlaiko visišką privatumą. Na, o norintys laiką leisti netoliese esančiame pajūrio paplūdimyje saulės voniomis mėgautis gali patogiai įsitaisę ant gultų.

„Gultai ant juodžemio yra nemokami, o jei norite atsigulti ant gražaus smėliuko, jau turėsite sumokėti. Tik du eurai už gultą visai dienai. Nors esame prabangiausiame „Saulėto kranto“ viešbutyje, žmonės čia paprasti, draugiški, nesijaučia jokio snobizmo. Vat taip man patinka“, – dalijasi pastebėjimais reperė.

Pasivaikščiojimas paplūdimyje bendrakeleiviams virto komiška istorija – atlikėja, išvydusi šunelį, kurio pavadėlis buvo glaudžiai apvyniotas aplink gulto koją, nusprendė jį išvaduoti.

„Mes panašūs į šuns grobikus“, – nusijuokė O. Gasanovas.

„Mes išlaisvinom taksą. Jis dabar gali atsigult ir pilvą išriest, ir pasidegint“, – džiūgavo šuneliui pagelbėjusi mergina.

Laimei, takso šeimininkai dėl tokio V. Vyšniauskaitės gerumo neatbėgo barti gelbėtojų, o keliautojai patraukė ieškoti, kokių SPA paslaugų galima gauti prabangiame, nors ir pigiausiame Europos kurorte.

„Esame prie žuvyčių, kurios nuvalgo negyvą odą. Labai populiaru. Turtuoliai per metus vaikšto, pritrina nuospaudų“, – juokauja O. Gasanovas.

V. Vyšniauskaitė nusprendžia išbandyti SPA procedūrą, tačiau tai merginos nesužavėjo. Vos kelios sekundės įmerkus kojas ir V. Vyšniauskaitę apima baimė. Reperė neslepia, kad jai toks SPA nekelia jokių malonių emocijų. Staigiu judesiu iš specialaus akvariumo kojas ištraukusi V. Vyšniauskaitė, ką tik buvusi didvyriška šuns gelbėtoja, netyčia išmeta į sausumą žuvį.

„Tu nužudei žuvį. Žuvis žuvo nuo Viktorijos smūgio. Mums reikia sprukti iš čia“, – SPA procedūrų baigtį pakomentuoja O. Gasanovas.
Po tokio emocingo apsilankymo SPA keliautojai užsuka į viešbučio itališko stiliaus barą.

„Visą dieną pramogaudamas ir degindamasis gali visiškai nemokamai pavalgyti paninių, brusketų ir kitų itališkų gėrybių.
Čia dirbanti ponia Diana yra puikiausia paninių gamintoja, nors pati moteris itališkų šaknų neturi. Bulgarė deda silkovos padažo, kuri ji pati gamina.

„Tikrai nesitikėjau, labai skanu, kažkokią rūgštelę jaučiu, gal tai yra silkovos padažas“, – svarsto sumuštinį ragaudama reperė.

Pasistiprinę ir įgavę jėgų tęsti tolesnę pažintį su kurortu, V. Vyšniauskaitė ir O. Gasanovas patraukia šokti zumbos. Prabangus viešbutis linksmybes organizuoja taip pat nemokamai, na, o reperei tai – pirmas kartas, kai tenka paplušėti šokant šį energingą šokį. Po dešimties minučių abu keliautojai jau sėdo atgauti kvapo.

„Negaliu sakyti, kad įveikiau tas dešimt minučių, bet pabandžiau, labai patiko. Tikrai rekomenduoju, jei tik būsite čia – būtinai išbandykite zumbą“, – drąsina aktyviai poilsiaujanti V. Vyšniauskaitė-Cheri.
Ko reikia dar, renkantis poilsį? „Delfi“ kelionių ambasadorius O. Gasanovas pataria nepraleisti progos pasimėgauti pačios gamtos sukurtais malonumais.

„Anksčiau čia buvo druskų kasyklos – likęs labai natūralus gydomasis purvas“, – pakeliui į purvo vonių vietą pasakoja vyras.

„Kvapas nėra pats maloniausias, – konstatuoja V. Vyšniauskaitė. – Mėšlyno.“

Tačiau iš purvo vonių išlipęs vyras buvo puikiai nusiteikęs.
„Tai nuostabu. Puikus oras, puikios vonios, tam tikras kvapas yra, bet čia ne nuo mano kūno“, – nusijuokė po procedūrų nusiprausti einantis O. Gasanovas.

Keliautojai, be abejo, nusprendė patys išbandyti, ką reiškia panirti į kurortą garsinančias gamtos sukurtas purvo vonias.

Pirmoji gamtos dovana – lašišų spalvos vonia, kurioje galima būti apie 25 minutes: per tiek laiko kūnas pasisavina gerąsias vandens sukauptas savybes. Čia O. Gasanovas ir V. Vyšniauskaitė sutinka turistų net iš Zimbabvės.

„Keistas jausmas, kvapas nelabai malonus. Labai slidus vanduo, keista, lyg kisielius. Ir jau pradedu jausti, kaip druska graužia“, – atvirauja į rausvos spalvos vandens baseiną užsukusi dainininkė.

O. Gasanovas pasakoja, kad tokius gamtos SPA labiausia mėgsta vyresnio amžiaus žmonės, mat po procedūrų oda atjaunėja, atgimsta iš naujo.
„Po rožinių vonių visi renkasi purvo vonioje ir tepasi kūną, galvą. Viktorija neperdeda – kvapas tikrai nekoks, kaip supuvusių kiaušinių. Rekomendacija – tokią procedūrą atlikti aštuonis kartus“, – pasakoja O. Gasanovas.

Po sunkių išbandymų kvapais V. Vyšniauskaitė visgi gyrė procedūras – sudžiūvus purvui, o vėliau jį nuplovus, pajuto, kokia maloni tapo oda.

Jei nesate aktyvių ar SPA pramogų mėgėjai, keliautojai siūlo pasimėgauti užburiančiais vaizdais. Bulgarija – žydinti šalis, tad čia galite išvysti žydinčius rožių ar levandomis kvepiančius neaprėpiamus laukus, saulėgrąžų spindesį.

Keliautojams lankantis po apylinkes, abu atsiduria kaime, kur V. Vyšniauskatė pasigenda merginų. Tame pačiame kaime, jau atėjus vakarui, restoranuose vyksta šou „Kaimas“. Na, o linksmybes keliautojai pradeda nuo apsilankymo pas vietinę dizainerę – ši papuošia V. Vyšniauskaitę nacionaliniais drabužiais.

„Čia ruošiamos tradicinės salotos, dėl kurių poros nesiskiria, – vietos istorijomis dalijasi V. Vyšniauskaitė. – Moteris laukia paruošusi didelį dubenį salotų. Grįžęs vyras jas valgo ir abu kalbasi. Dėl to vietiniai sako, kad žmonės ir nesiskiria.“

O kokia gi vakaronė be šokių ir dainių, ypač kai tikrosios linksmybės prasideda jau sutemus ir tęsiasi tol, kol turite ūpo.

Kita laida ir nauji nuotykiai – jau antradienį, 21:00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)