Draudimo bendrovė „If“ šią vasarą fiksuoja rekordišką skaičių su griliu susijusių žalų. Didžiausią įvykį registravo liepos pabaigoje, kai iš kepsninės iškritusi žarija medinėje terasoje sukėlė gaisrą, kuris išplito po dalį nuosavo namo, rašoma pranešime spaudai.

„Pasinaudojus kepsnine ir ją palikus ant terasos, po dviejų valandų kilo gaisras, kurio metu apdegė namo fasadas, terasa, mūrinės sienos, net stogas ir saulės moduliai, išdužo stiklai, aprūko namo vidaus patalpos. Nuostolis vis dar skaičiuojamas, tačiau akivaizdu, kad žala viršys 100 tūkst. eurų“, – pasakoja draudimo bendrovės turto žalų grupės vadovė Ieva Rapkauskė.

Šis atvejis dar kartą patvirtina, kaip svarbu nepalikti grilio be priežiūros, kol anglys visiškai neatvėso.

Vienas neatidus žingsnis gali sukelti skaudžių padarinių

„Šią vasarą fiksuotas atvejis, kai baigęs grilinti žmogus ne visai užgesusias žarijas supylė į buitinių atliekų konteinerį. Šiam užsidegus, apgadintas gyvenamasis namas. Ir nors gaisras buvo gana greitai užgesintas, nuostoliai siekė beveik 20 tūkst. eurų“, – sako I. Rapkauskė.

Bendrovė taip pat atlygino žalą po įvykio, kai šeima kepė maistą uždaroje terasoje – nuo karščio išsilydė gyvenamojo namo fasadas. Tąkart nuostolio suma buvo palyginti nedidelė – 1 500 eurų. Grilinti ypač pavojinga, jei netoliese yra greitai užsidegančių daiktų: pagalvėlių, užuolaidų ar popierinių dėžių.

„Laiką prie kepsninės dažnai suvokiame kaip laisvalaikio praleidimo būdą ir neretai būname per daug atsipalaidavę, todėl būtina formuoti naujus įpročius ir taip saugoti savo sveikatą bei turtą. Atsakingai įvertinus grėsmes, galima išvengti didžiulių nuostolių“, – pranešime spaudai komentuoja I. Rapkauskė.

Naudojantis griliais svarbu laikytis pagrindinių saugumo taisyklių. Būtina pasirinkti tinkamą šiai veiklai vietą – kepsninę statyti tik ant stabilaus paviršiaus, toli nuo degių medžiagų. Kepant nepalikti grilio be priežiūros, neleisti vaikams būti šalia. Baigus kepti, būtina įsitikinti, kad nėra smilkstančių anglių ar žarijų, kurias vėjas gali įpūsti. Netoli kepsninės turėtų būti gesintuvas ar bent jau didesnis indas su vandeniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją