Vasaros gėlių jūroje – spalvų harmonija ir lietuviškosios levandos

Kaip rašoma pranešime spaudai, didžiausio Šiaurės Europoje gėlių festivalio išskirtinumas – sunkiai suskaičiuojamas gėlių kiekis ir kvapą gniaužiantis net 2300 kv. m. ploto didysis gėlynas į kurį galima įeiti. Esant jo viduje iš visų pusių apsupa baltų, melsvų, rausvų ir net juodų atspalvių gėlių žiedai, o drauge ir didžiuliai lietuviškųjų levandų – dailiųjų šalavijų – plotai. Šalia pastarųjų žydi ir raudonosios žvaigždūnės, darželinės juodgrūdės, didžiažiedės orlajos, didžiosios cerintės, paprastosios kosmėjos, meksikiniai žydrūnai ir daug kitų – būtent iš tokių augalų yra kruopščiai sukuriama beribio vandenyno spalvas bei bangas vaizduojančių augalų harmonija. „Rinkdami augalus atkreipėme dėmesį ir į tai, kad nužydėję ir brandindami sėklas jie taip pat atrodytų gražiai, būtų įdomesnės jų sėklų dėžutės“, – pasakoja festivalio kūrėja Kristina Ivančenko.

„Toks vandenynas, nuolat pildomas, besikeičiantis yra gražus ne tik vasarą, bet savo žydėjimo „bangomis“ džiugina iki pat rudens šalnų“, – pranešime spaudai priduria ji.

Pakruojo dvaras

Gėlės dvaro teritorijoje stebina ne tik šiame „vandenyne“: jos žydi ir unikaliose, didžiulėse V. Šekspyro pjesės „Vasarvidžio nakties sapnas“ įkvėptose skulptūrose, įvairių formų ir dydžio gėlynuose bei alpinariumuose ant žemės, taip pat ant pastatų ir netgi ore. Iš viso šios vasaros festivalyje galima išvysti ir grožėtis daugiau nei 200 skirtingų gėlių rūšių.

Pakruojo dvaras

Tapkite laivų kapitonais žiedų jūroje

Kiekvienais metais vasaros gėlių festivalis pateikia vis naujų staigmenų. Viena iš šios vasaros naujovių – neaprėpiamame gėlių vandenyne plaukiojantys... laivai! Tad jei ilsintis prie Baltijos jūros ne kiekvieną dieną pasitaiko proga paplaukioti laivu, tai čia tikrai turėsite tokią galimybę. Tarp gėlių „bangų“ sūpuojasi tikrų tikriausi laivai, sukurti taipogi iš vasaros gėlių, į juos galima užeiti, pasidaryti fotosesiją dvaro rūmų ir žiedų jūros fone ar tiesiog neskubant gėrėtis nuostabiausių gėlių plotais iš aukščiau. O kaip gi jūra be žuvų? Tose pačiose gėlių bangose greta laivų netgi plaukioja žuvys, tai išnyrančios, tai pasislepiančios žiedų gausoje.

Pakruojo dvaras

Unikalūs atradimai ir veiklos – bet tokiu oru

Jeigu lietui lyjant aš šaltam vėjui pučiant prie Baltijos jūros ne itin smagu atostogauti, tai Pakruojo dvare vykstančiame vasaros festivalyje atvirkščiai – veiklos gausu, kad ir koks bebūtų oras. Kasdien „Gėlių, meno ir meilės“ festivalis įtraukia savo ir didelius, ir mažus lankytojus būti ne tik stebėtojais, tačiau ir dalyviais visos dienos teatro ir cirko programoje. Čia galima pačiam pabūti aktoriumi spektaklyje arba pasimokinti iš profesionalių cirko artistų, pavyzdžiui, vaikščioti lynu.

Pakruojo dvaras

Pasitaikius prastesniam orui ir norint pasislėpti po stogu, didžiausiame išlikusiame dvaro komplekse atkurtos pramogų ir edukacijų erdvės ragina patirti antrą dienos programos dalį: kviečia užsukti į senosios technikos ir automobilių muziejų, pirmųjų žaidimų aparatų kambarį, į amatininkų dirbtuves su įdomiausiais užsiėmimais – molio lipdymu, vilnos vėlimu ar kvepalų gamyba, kostiuminę, keistenybių kolekcijomis garsėjantį Panoptikumą ir netgi baudžiavos laikų Bausmių rūsį, kur odą pašiurpina tokie eksponatai kaip giljotina ir net elektros kėdė.

Pakruojo dvaras

Kad jaukių ir kupinų skonių potyrių būtų dar daugiau, kasdien atviros dvaro restoranų, istorinės spirito varyklos bei alaus bravoro durys.

Pakruojo dvaras

Tad kurią gi jūrą pasirinkti?

Rinksitės Baltijos jūrą ar banguojantį gėlių festivalio vandenyną Pakruojo dvare, priklausys tik nuo jūsų lūkesčių. Jeigu ieškote įprasto pabėgimo į paplūdimį – daug džiaugsmo suteiks diena, praleista prie tikros, šlapios jūros. Kita vertus, Pakruojo dvaro vasaros gėlių festivalio unikalus vandenynas nustebins ir suteiks įspūdžių visai dienai su visa šeima ir padės atrasti gėlių rojų, kuris neturi lygių visoje Europoje.

Pakruojo dvaras

„Gėlių, meno ir meilės festivalis“ vyksta kiekvieną dieną iki pat pirmųjų rudens šalnų.

Pakruojo dvaras

Pakruojo dvaras – tai ne tik didžiausias išlikęs dvaro pastatų kompleksas Lietuvoje, bet ir viena iš 18 patraukliausių kultūrinio turizmo krypčių Europoje, gavęs „Metų turistinės vietos 2018, 2019, 2021, 2022“ titulą Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją