Organizatoriai džiaugiasi, kad iki vasaros pabaigos truksiantis projektas įgauna pagreitį ir ragina Lietuvoje veikiančias bendruomenes pranešti apie save, savo gerus darbus ir įdomiausias veiklas. Registruoti savo bendruomenę galite ČIA.

Taip pat bendruomenės kviečiamos dar aktyviau apie dalyvavimą iniciatyvoje skelbtis socialiniuose tinkluose ir rinkti balsus, nes daugiausiai balsų surinkusios bendruomenės pretenduoja gauti naują mikroautobusą Ford Transit Kombi, kurį laimėtojai perduos projekto mecenatas UAB „Norfos mažmena“.

Savo balsą už labiausiai patikusias bendruomenes galite atiduoti ČIA. Kilus klausimams dėl konkurso kreipkitės elektroniniu paštu bendruomenes@delfi.lt

Vykstant šiam konkursui dalį bendruomenių aplanko ir DELFI žurnalistai. Su įvairių kraštų gyventojais bendraujanti DELFI turinio projektų specialioji korespondentė Gintarė Bakūnaitė stebisi, kiek daug Lietuvoje dar nematytų vietų.

„Pažinti Lietuvą turbūt neužteks viso gyvenimo. Pamatyti norisi dar ir dar. Kiekvienas kaimas ir miestelis unikalus ne tik savo lankytinomis vietomis, bet ir ten gyvenančiais žmonėmis, jų istorijomis. Mūsų kelionė lankant bendruomenes prasidėjo dar visai neseniai, bet tai, kaip draugiškai esame sutinkami vietinių, įkvepia. Galiu drąsiai sakyti, kad lietuviai nėra pikti žmonės“, – sako G. Bakūnaitė.

DELFI primena, kad „BENDRUOMENĖS 2018“ – tai socialinė iniciatyva, kurios metu net ir mažiausių Lietuvos kaimų ir miestelių gyventojai turi šansą parodyti, kad gyvenimas verda ne tik didmiesčiuose.

Prie iniciatyvos prisijungti gali bet kuri bendruomenė, turinti paramos gavėjo statusą. Visos užsiregistravusios bendruomenės kartu dalyvauja ir konkurse bei pretenduoja į šauniausios vardą.

Konkurso tikslas – didinti lietuvių bendruomeniškumą, skatinti aktyviai ir įdomiai leisti laisvalaikį, prisijungiant prie vietos bendruomenių. Taip pat didinti veikiančių bendruomenių žinomumą, skatinti jų aktyvią veiklą. Projektu siekiama mažinti regionų atskirtį parodant, kaip net mažiausiuose Lietuvos miesteliuose ir kaimuose galima užsiimti įvairia veikla, atrasti savirealizacijos formų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją