Galima paklysti gėlių jūrose

Milijonų žiedų jūros, keli šimtai skirtingų gėlių rūšių šią vasarą festivalyje sujungta romantiška harmonija ir elegancija. Penktasis jubiliejinis festivalis pasiruošęs nustebinti netikėtais augalų deriniais, o taip pat ir atnaujintomis, dar neregėtomis gėlių skulptūromis bei kompozicijomis. Naujai sužibėjo nepelnytai pamirštos tokios darželio gėlės kaip svajingos celiozijos, grakščios cinijos ar nostalgiški astrai. Jausmas toks, lyg atvertumėte močiutės skrynią ir žiūrėtumėte į istorijos ir žavesio kupinas nėriniuotas sukneles... Taip pat akį traukia ir dar nematytos nasturtų, medetkų, serenčių, saulėgrąžų veislės.

Pakruojo dvaras

Cirkas, teatras ir įspūdingi triukai

Penktasis vasaros gėlių festivalis grįžta ir prie įtraukiančių žiūrovus spektaklių, kur galima tapti jų dalimi. Šimtmečių senumo dvaro parkas kasdien visai dienai virsta viena didžiule teatro ir cirko scena, kur tarptautinė aktorių ir cirko artistų trupė stebina „Vasarvidžio nakties sapno“ pjesės, kuri ir įkvėpė gėlių festivalius dvare, fragmentų interpretacijomis, derinamas gatvės teatras su jaudinančiais akrobatiniais triukais ore. Čia taip pat susijungia muzika ir šokis, pantomima ir nevaldomos emocijos, maišydamas fantaziją su realybe, prabyla ir pats Šekspyras.

Pakruojo dvaras

Unikalūs atradimai visai šeimai

Festivalio veiklos orientuotos į visą šeimą – kasdien veikia amatų ir technikos dirbtuvės, triūsia senųjų amatų meistrai – velia vilną, žiedžia puodus, lieja žvakes, gamina kvepalus. O kur dar tokios nepaprastos vietos kaip keistenybių kambarys - Panoptikumas, Bausmių rūsys ar gydytojo kabinetas su medicinos instrumentų kolekcija? Mažuosius festivalio lankytojus džiugina dvaro ūkio gyventojai, žirgynas, senovinė karuselė, nuostabi gėlių pilis ir garsusis kupranugaris, kuriuo galima pajodinėti. Drąsiausieji – ir vaikai, ir suaugę, gali sudalyvauti ir pamokėlėse su akrobatais, išbandyti jų nepaprastą amatą.

Pakruojo dvaras

Nepakartojama istorinė atmosfera

Festivalis neatsiejamas nuo užburiančios XIX a. pabaigos dvaro atmosferos. dvaro kostiuminėje galima pasipuošti išskirtiniais, XIX a. pab. apdarais, apžiūrėti XIX a. fotoateljė ir netgi pasidaryti senovinę nuotrauką. Po teritoriją nuolat rieda senoviniai automobiliai ir žirgų traukiama karieta, kuriuos gali išbandyti kiekvienas panorėjęs. Na, o Baronaitė ar Baronas kviečia į ekskursijas po istorinius dvaro rūmus, atkleisti jų šimtametes paslaptis.

Pakruojo dvaras

Gėles galima ir paragauti

Ypatingas dėmesys renginyje skiriamas ir valgomoms gėlėms, didžiuliams gėlynams iš daržovių. Dar praeitais metais atgaivinta gėlynų su daržovėmis idėja persikėlė ir į šį festivalį bei paplito po visą Lietuvą – daržovių gėlynais pasipuošė net pats sostinės centras! Tokie daržovių gėlynai leidžia ne tik grožėtis, stebėtis, bet ir pasisemti idėjų savo darželiams, balkonams. Daržovės šiuo atveju žavi ne tik žiedais, lapais, o ir skoniais – gausus derlius kasdien keliauja į dvaro restoranus, gėlių žiedai tampa nuostabia puošmena ar net patiekalo dalimi – lankytojai gali pasimėgauti išskirtiniais monardų ledais!

„Gėlių, meno ir meilės festivalis“ vyksta kiekvieną dieną iki pat rugsėjo 10 dienos.

Pakruojo dvaras – tai ne tik didžiausias išlikęs dvaro ūkis Lietuvoje, bet ir vienas iš 18 patraukliausių kultūrinio turizmo krypčių Europoje, gavęs „Metų turistinės vietos 2018, 2019, 2021, 2022“ titulą Lietuvoje.