Kraują kaitins vaikščiotojas lynu iš Italijos

Pakruojo dvaro lankytojus šiurpuliukus keliančiais triukais visą vasarą stebins vaikščiotojas lynu iš Italijos Pietro Barilli.

„Prieš kelis metus atradau vaikščiojimą lynu ir tada mano gyvenimas pasisuko visiškai nauja linkme. Įstojau į Tarptautinę cirko ir teatro mokyklą Granadoje (Ispanija), kur turėjau galimybę ne tik treniruotis ant lyno, bet ir išmokau daug kitų dalykų. Taip sujungiau savo aistrą sportui su meno ir teatro pasauliu. Mano pasirodymai dabar kartais vyksta ir 500 metrų aukštyje “, – pasakoja Pietro.

Pietro

Italas pažada kraują įkaitinti ir jubiliejinio V-ojo vasaros gėlių festivalio lankytojams – juk adrenalinas ir pavojingi triukai šiandien jam yra tapę kasdienybe.

Pakruojo dvaras

Klouno Camilo darbo vieta – visas pasaulis

Kitas italas Saverio Abate, profesiniame pasaulyje geriau žinomas kaip klounas Camilo, tvirtai įsitikinęs: klounu ne tampama, bet gimstama. O džiaugsmas žmonių akyse jam yra pats didžiausias gyvenimo pasiekimas. „Būti klounu yra daryti tai, ko negalima padaryti kasdieniame gyvenime. Pasirodymuose mėgstu kurti situacijas, kurios per humoro prizmę paliečia širdis ir tampa išskirtinėmis akimirkomis publikai“, – sako Camilo.

Šiuolaikinės klounados meno Camilo mokėsi pas garsiausius šio amato atstovus, yra dalyvavęs didžiausiuose pasaulio festivaliuose, o dabar ir pats yra net kelių disciplinų meistras: funambulizmo, žongliravimo, pantomimos, akrobatikos, šokio ir kt.

Linksmasis Camilo į Lietuvą atvyko kartu su žmona, choreografe Mareike Franz ir judviejų vaikais. Vasara Pakruojo dvare tarp milijono žiedų – tai dar vienas nuotykis, į kurį pasinėrė visa šeima. „Esame italas ir vokietė, susipažinę Paryžiuje. Dabar mes kartu ne tik gyvename, bet ir kuriame“– juokiasi Camilo.

Aktorių tarpe – ir lietuviški vardai

Prie Pakruojo dvaro „Meno, gėlių ir meilės festivalyje“ artistų trupės jungiasi ir lietuviai aktoriai, kuriuos visą vasarą bus galima sutikti interaktyviuose spektakliuose.

Vienas iš jų – tai J. Miltinio dramos teatro aktorius Giedrius Arlauskas, daugumai jau pažįstamas iš vaidmenų televizijoje bei teatre. Nors Giedrius apie aktorystę vaikystėje tikrai nesvajojo ir netgi bandė išvengti scenos, šiandien jis džiaugiasi, kad gyvenimas pasisuko būtent taip. „Likimas savaip sudėliojo pasirinkimus. Aktorystė man padeda augti ir tobulėti ne tik kaip aktoriui, bet ir kaip asmenybei“, – sako jis.

Giedrius Arlauskas

Kitas J. Miltinio dramos teatro aktorius Donatas Kalkauskas taip pat nekantrauja vasarą praleisti Pakruojo dvare. „Visada reikia šypsotis ir viską daryti su šypsena. Tai raktas į viską”, – įsitikinęs jis.
Vasaros gėlių festivalyje iki pat rudens aktoriams tikrai bus ką veikti: visa dvaro parko teritorija tampa viena didžiule teatro, cirko ir šokio scena po atviru dangumi, o lankytojai iki pat rudens bus kviečiami įsitraukti į spektaklius, cirko pasirodymus, būti jų dalimi, pažinti V. Šekspyro pjesės pasaulį tarp gėlių dar iš arčiau.

Pakruojo dvaras

Pakruojo dvaras – ne tik didžiausias Lietuvoje dvaro kompleksas, tačiau ir viena iš 18 patraukliausių kultūrinio turizmo vietovių Europoje, Lietuvos „Metų turizmo objektas 2018, 2019, 2021, 2022“, čia kasmet vyksta unikalūs gėlių ir šviesos festivaliai, yra atkuriamos XIX a. pr. – XX a. pr. dvaro gyvenimo patirtys bei akimirkos.

Pakruojo dvaras