Pirmoji aplankyta kavinė – pirmajame prekybos centro aukšte įsikūrusi „Caif Cafe“. Čia K. Jasiūnaitę pasitiko ne tik nuo pat ryto prie kavos aparatų besisukantys baristai, bet ir erdvi lauko terasa, kurioje laidos vedėja ir prisėdo paragauti kavos.

„Nors vos už kelių metrų verda miesto gyvenimas, čia atsisėdusi pasijaučiau lyg sode ar kažkur gamtoje“, – augalais papuoštą terasos aplinką gyrė mergina.

Dauge su filmavimo komanda išbandžiusi espreso, juodą ir kapučino kavą, laidos vedėja liko maloniai nustebinta ne tik jų skoniu, bet ir šioje kavinėje esančiu gausiu užkandžių pasirinkimu.

„Kava išties puiki, o norintys dar ir užkąsti, čia gali įsigyti ir pyragėlių, ir salotų, ir granolos bei kitų skanėstų. Pasaka“, – įspūdžiais dalijosi mergina.

Kita stotelė – vos už poros žingsnių austrišką kavą tiekianti kavinė „Julius Meinl“.

„Kaip gražiai ir stilingai čia viskas atrodo. Ir tai yra rytinė kava vos už 1 eurą “, – gavusi puodelį meniškai papuoštos kapučino kavos atsistebėti negalėjo K. Jasiūnaitė.

Pro akis jai neprasprūdo ir prabangus kavinės interjeras – raudoni foteliai, mediniai staliukai.

„Akivaizdu, kad čia viskas labai aukšto lygio, o kava išties elegantiška. Sumuštinis su kumpiu ar pyragėlis – puikūs priedai prie kavos tiems, kurie nori dar ir pasisotinti“, – rekomenduoja K. Jasiūnaitė.

Kad daugeliui vilniečių ši PC CUP ryto kavos akcija yra gerai žinoma, videoturinio kūrėja įsitikino sutikusi ir porelę vilniečių, kurie šiuo pasiūlymu naudojasi kasdien.

Trečioji vieta, kurią tą rytą aplankė „Delfi“ komanda, – greito maisto užkandinė „Subway“. Čia K. Jasiūnaitė užsisakė ne tik rytinės kavos, bet ir puikiai pusryčiams tinkamo šviežio sumuštinio.

„Šiandien mano pusryčiai bus tokie: sumuštinis su kiaušiniene, šonine ir daržovėmis. Viskas kainavo tik 4,60 Eur“, – sako mergina ir skuba ragauti kavos bei dar garuojančio sumuštinio.

Verdiktas – gardi kava ir skanus sumuštinis: „Paskutiniai gurkšniai kavos – ir keliaujame į ketvirtąją vietą – „Narvesen“.

Kitaip nei iki šiol aplankytose kavinėse, ekologiška „Caffein“ kavą „Narvesen“ galima greitai ir patogiai įsigyti savitarnos kasoje.

„Keli mygtukų paspaudimai – ir kava jau garuoja jūsų rankose. Na, ir, žinoma, jei norisi rimčiau užkąsti ar atsigaivinti, čia galima rasti išskirtinių, kartu su „Ant medinės lentelės“ tinklaraštininke Kristina kurtų šedevrų: daržovėmis įdaryta pita, galetė su česnakine varške ir pomidorais, žalieji kokteiliai“, – vardija K. Jasiūnaitė.

Be šių aplankytų kavinių, ryto kavos pasiūlymai galioja ir dar trijose maitinimo įstaigose, įsikūrusiose prekybos centre CUP: „Crustum“, „Džiugas“, „Vero Cafe“.

„Išbandėme keturių iš septynių kavinių ryto kavą. Kaip matėte, pasirinkimo variantų yra labai daug. Visur kava skirtinga, o ir užkandžių galima paragauti labai unikalių ir gardžių“, – tikina K. Jasiūnaitė.