Nuo atokvėpio su puodeliu kavos ir išsinešimui tinkančių greitų užkandžių, iki gardžiausių picų, grilio patiekalų ar Azijos virtuvės šedevrų – išbandyti skirtingus prekybos centro CUP restoranus panorusi „Delfi“ videoturinio kūrėja ir prodiuserė Kornelija Jasiūnaitė kartu su komanda liko maloniai nustebinti.

Pietums – ir kvapnios picos, ir vegetariški pasirinkimai

Užsukę į prekybos centrą „CUP“ pietų metu tikrai pamatysite daugiau nei įprastai žmonių – itin patogioje lokacijoje įsikūręs prekybos centras yra viena populiariausių vietų netolimai įsikūrusių biurų darbuotojams.

Pažintį su skirtingais restoranais Kornelija pradėjo nuo penktame aukšte įsikūrusios „Charlie Pizza“ picerijos, į kurią verta užsukti ne tik sotiems dienos pietums, bet ir geram laikui su kompanija. Traškiu padu ir tįstančiu sodraus skonio sūriu susiviliojusios filmavimo komandos verdiktas buvo vieningas – pica ne tik gardžiai kvepia, bet ir labai skani, tad pabandyti verta kiekvienam.

Tiems, kurie gabėlį picos mielai iškeistų į sušius, būtinai reikėtų užsukti į „Sushi City“ restoraną, siūlantį kąsnį egzotiškos Japonijos Vilniaus širdyje. Kiekvieną trečiadienį klientų čia laukia „sušiadieniai“, kuomet visiems sušiams taikoma 20 proc. nuolaida.

„Nuo spalio 1 dienos šiame restorane laukia ir ypatingos rudeninės naujienos“, – apsilankiusi restorane ir nepamiršusi gardžiais sušiais palepinti kolegų, išduoda Kornelija.

Tie, kurie laiko ilgesniam atokvėpiui neturi, gali užsisakyti maisto išsinešimui ar rinktis vieną iš daugelio greito maisto restoranų. Susigundę užsukti į „Hesburger“ greito maisto užkandinę tikriausiai jau puikiai žino, ką čia ras: skanūs mėsainiai ir tortilijos, salotos bei išskirtiniai firminiai patiekalai patiks ne tik pietaujantiems, bet ir norintiems papusryčiauti ar pamiršti vakarienės gaminimą.

„Galbūt ne visi žino, kad „Hesburger“ turi ir vegetariškų pasirinkimo variantų. Asortimente – ne tik salotos ar daugumos pamėgtos skrudintos bulvytės, bet ir vegetariškas VEKE® sojų mėsainis, sojų tortilijos ir sojų lazdelės“, – pasakoja Kornelija.

Išsinešimui pasiėmusi vegetarišką VEKE® kompleksą, į kurį įeina salotos arba bulvytės pasirinktinai, vegetariškas mėsainis ir gaivusis gėrimas, komanda neatsispyrė ir desertui – po sočių pietų porcija ledų ir braškių skonio limonadas bus kaip tik.

Pirmajame aukšte, žinoma, būtina užsukti ir į „Senąją kibininę“, kuri kvepia ne tik kibinais – konditeriai čia kasdien kepa šviežiausius gardėsius, kurie patiks ne tik išalkusiems, bet ir smaližiams.

„Paimsiu kibinų ne tik sau, bet ir kolegoms, o tuo pačiu – ir kmynų gėrimo bei duonos giros, kuri gaminta pačios kibininės“, – savo pietų krepšelio pasirinkimus pristatė Kornelija. – Desertui – įspūdingo šimtalapio. Tokio nerasite niekur kitur! Puikiai tiks šventėms, bet mano kolegoms tikrai patiks ir po pietų.“

Prieš keliaujant atgal į biurą, filmavimo komanda neatsispyrė pagundai užsukti ir į spalvingą burbulinės arbatos „Chatime“ kavinę.

„Chatime“ yra didžiausias burbulinės arbatos tinklas visame pasaulyje ir būtent prekybos centre CUP atsidarė pirmoji šio tinklo kavinė visose Baltijos šalyse. Ši arbata atgaivina, suteikia energijos, tad po pietų labai tiks“, – pasakoja Kornelija, susižavėjusi ne tik siūlomu skirtingų arbatų asortimentu, bet ir apgalvotais sprendimais, leidžiančiais arbatą patogiai neštis specialiuose laikikliuose.

Aplankiusi tik kelias iš daugelio prekybos centre CUP įsikūrusių kavinių ir restoranų, filmavimo komanda įsitikino – išskirtinių pietų pasiūlymų čia tikrai atras kiekvienas. Ir norintys ramiai prisėsti ir pasimėgauti jaukia aplinka pietaujant, ir skubantys, mat maistą sau ar kolegoms galite pasiimti išsinešimui.