„Juk čia galima įsigyti sveikų užkandžių ir net rimtesnių patiekalų“, – pasipuošusi sportine apranga kalbėjo ji.

K. Jasiūnaitė CUP prekybos centre analizavo, kokių ypatingų patiekalų čia gali rasti sveiko bei aktyvaus gyvenimo būdo gerbėjai.

Išsirinks kiekvienas: sveikų patiekalų asortimentas atima žadą

Pirmoji vieta, kurią CUP prekybos centre nusprendė aplankyti K. Jasiūnaitė – „Grill London“ restoranas. CUP prekybos centro trečiame aukšte įsikūrusio itin kokybiško ir skanaus maisto oazėje galima rasti ir sveikuoliams pritaikytų patiekalų. Ir, išties, čia jų pasirinkimas – nemenkas.

„Bevartydama meniu atkreipiau dėmesį į specialias naujienas. Man atrodo, šios naujienos puikiai tinka neseniai pasportavusiems aktyviems žmonėms. „Buddha bowl“ – patiekalas, kurį susikomplektuoti gali kiekvienas pagal save. Šis patiekalas gali būti pagamintas ryžiu pagrindu, o taip pat galima rinktis ir grikius ar šviežias salotas. Prie šių gėrybių galima pasistiprinti ir vištienos ar kitos mėsos iešmeliais“, – pasakojo video turinio kūrėja.

Anot jos, puiku tai, kad šiame restorane susikomplektuoti galima ir vegetarišką „Buddha bowl“ patiekalą ar rinktis jį gardintą žuvimi. Ji išsirinko paragauti krevetėmis gardintos restorano naujienos, kuri laidų vedėją neabejotinai sužavėjo.

„Šios krevetės – tikrai karališkos. Visas šis patiekalas atgaivina ir prikelia kūną bei prisotina jį naudingomis maistinėmis medžiagomis po sporto. Labai rekomenduoju išbandyti šią naujieną. Prie tokių pietų labai tinka ir šviežiai spaustos greipfrutų sultys, kuriose – taip pat daug vitaminų“, – besigardžiuodama sakė K. Jasiūnaitė.

Ne tik sotiems pietums, tačiau ir gardžiai kavai

Sportuojantys žmonės dažniausiai mėgsta rinktis ypatingai daug baltymų turinčius patiekalus. Vis dėlto, video turinio kūrėja sako, kad jie dažnai neįvertina vienos labai naudingos sveikatai daržovės – cukinijos. Ir ne veltui K. Jasiūnaitė nusprendė apsilankyti CUP prekybos centre įsikūrusioje „Vero cafe“ kavinėje. Čia galima paragauti ypatingų cukinijų blynelių. Laidų vedėja išsirinko paskanauti cukinijų blynelius su lašiša.

„Juk cukinija – ląstelienos kupina daržovė, kuri yra ir mažai kaloringa. Joje – labai daug naudingų maistinių medžiagų“, – sakė K. Jasiūnaitė.

Į šią kavinę ji atvyko su savo daugkartiniu puodeliu. Juk šis sprendimas – ne tik tvarus, tačiau ir finansiškai naudingas. „Vero cafe“ kavinėje turint savo daugkartinį puodelį yra taikoma 20 centų nuolaida vienam gėrimui. Tad tai – puiki proga sutaupyti.

„Tokia, atrodo, liesa ir mažai kaloringa daržovė, tačiau šie blynai – labai sotūs. Kombinacija tarp cukinijos blynelių, lašišos ir kreminio padažo – tiesiog nuostabi“, – besigardžiuodama patiekalu kalbėjo laidų vedėja.

Rado patiekalą, kuris galėtų būti tituluojamas pačiu išvaizdžiausiu

Kiek vėliau ji užkilo į penktąjį CUP prekybos centro aukštą. Čia įsikūręs „La Crepe“ restoranas, kuriame video turinio kūrėja nekantravo išbandyti keletą sveikuoliškų patiekalų.

„Labai norisi paragauti kažkurių salotų, nes čia jų pasirinkimas – tikrai nemažas. Vis tik, labiausiai mano dėmesį patraukė lapinės salotos su krevetėmis ir avokadais. O antras mano degustuojamas patiekalas šiandien bus karštoje keptuvėje patiekiamas prancūziškas lašišų kepsnys“, – pasakojo K. Jasiūnaitė.

Ji nusprendė paragauti ne tik prabangiai skambančių patiekalų, tačiau ir šviežiai spaustų morkų sulčių. Jos viliojo nuostabiu savo kvapu. O išvydusi atneštą lašišų kepsnį video turinio kūrėja teigė, kad jis lengvai laimėtų išvaizdžiausio patiekalo konkursą.

„Tai – tikras rojus burnoje. Man labai patinka lašiša, ji – labai sultinga bei skani“, – valgydama sakė ji.

Rado ir garsios tinklaraštininkės kurtų salotų

Sočiai pavalgiusi K. Jasiūnaitė atvyko į CUP prekybos centre įsikūrusią „Narvesen“ kavinę. Juk čia galima greitai pavalgyti, jei laiko visai nėra.

„Šioje vietoje galima rasti drauge su tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ kūrėja Kristina sukurtų salotų. Jos – azijietiškos, gardintos makaronais ir kepta vištiena. Taip pat galima rinktis ir Cezario salotas, o galbūt ir graikiškas salotas. Aš šį kartą pabandysiu salotas su vištiena ir bulguro kruopomis“, – teigė video turinio kūrėja.

Taip pat K. Jasiūnaitė susigundė išbandyti ir gardžiuosius kokteilius. Šioje vietoje galima įsigyti įvairių kokteilių: mangų ir pasiflorų, kavos, avižų ir migdolų, tropinį žaliąjį. Išsirinkusi du skirtingus kokteilius, ji pasidžiaugė, kad toks pietų pasirinkimas – puikus būdas atgauti jėgas po sporto ar ilgo pasivaikščiojimo.

Sveikuoliški patiekalai – net išsinešimui

Paskutinė vieta, kurioje apsilankė K. Jasiūnaitė – sūrio „Džiugas“ namai. Čia ji nutarė išbandyti aštuoniolikos mėnesių brandinimo sūrį.

„O vaikams šioje vietoje taip pat galima rasti itin puikų pasirinkimą – sūrio „Džiugas“ gabaliukus. O aš būtinai dar pasiimsiu mineralinio vandens „Tichė“, nes norisi atsigaivinti“, – apsipirkdama kalbėjo laidų vedėja.

Vos per vieną dieną ji apsilankė restoranuose ir kavinėse, kuriose yra siūloma įvairių ir labai gardžių dalykų. Puiku ir tai, kad visa tai – viename prekybos centre.

„Nustebau, kokių skanių gali būti sveikuoliškų patiekalų. O smagu ir tai, kad galima tuos patiekalus ne tik valgyti restorane ar kavinėje, tačiau ir pasiimti išsinešimui“, – džiaugėsi video turinio kūrėja.