„Visi šiandien čia taip gausiai susirinkę nuostabūs vaikai dėl įvairių gyvenimo aplinkybių yra socialiai jautresni ir labiau pažeidžiami. Visi jie yra projekto „Karate draugai – dienos sporto centras socialiai pažeidžiamiems vaikams“ dalyviai. Daugiau nei 150 socialiai pažeidžiamų, mokyklinio amžiaus vaikų nuo rugsėjo, kiekvieną savaitę po du – tris kartus nemokamai treniruojasi kiokušin karate mokykloje „OYAMA“. Na, o šiandien jiems ypatingai svarbi ir džiugi diena – šie vaikai laiko pirmąjį savo kiokušin karate egzaminą ir siekia savo pirmojo aukštesniojo diržo.“ – pasakojo projekto „Karate draugai“ iniciatorius ir kiokušin karate mokyklos vadovas K.Krivickas.

Jaunuosius karatistus egzaminavo ir jų įgytus gebėjimus, žinias ir fizinį pasirengimą tikrino aukščiausios kvalifikacijos kiokušin karatė meistrai – daugkartinis Europos čempionas, Vilniaus kiokušin karate federacijos prezidentas, klubo „Toši“ vadovas, 4 dan meistras Darius Gudauskas ir 5 dan meistras, klubo „Kovas“ vadovas Artūras Bobelis.

Po daugiau nei valandą trukusio egzamino, kurio metu jaunieji karatistai demonstravo išmoktą karatė techniką ir atliko fizinio pasirengimo testus paaiškėjo, kad pirmąjį savo karatė egzaminą išlaikė visi projekto „Karate draugai – dienos sporto centras socialiai pažeidžiamiems vaikams“ dalyviai. Jiems buvo įteikti diplomai liudijantys, kad vaikai sėkmingai išlaikė 10 kyu kvalifikacinį egzaminą ir nuo šiol galės ryšėti oranžinius diržus.

„Tikrai žinau koks svarbus vaikams buvo šis egzaminas, kaip jie jam atsakingai ruošėsi ir kaip jo laukė. Šiame projekte dalyvauja daugiau nei 150 socialiai pažeidžiamų vaikų nuo 7 iki 17 metų ir jiems visiems tai yra pirmoji pažintis su sportu, iki šio projekto dauguma šių vaikų neturėjo galimybių reguliariai sportuoti, šie vaikai tapo fiziškai aktyvūs ir įsitraukė į sveiką, prasmingą ir naudingą kiokušin karatė treniruočių lankymą tik dėka šio projekto.“

„Dabar jie sportuoja ne mažiau kaip du kartus per savaitę, juos į treniruotes vežioja specialūs projekto autobusai, jie gauna visą reikalingą aprangą ir inventorių ir visa tai - nemokamai. Projektas „Karate draugai“ prasidėjo rugsėjį. Per tuos kelis mėnesius matome akivaizdžią pažangą – vaikai įsitraukė į prasmingą ir naudingą fizinio aktyvumo veiklą, tapo stipresni, sveikesni, lankstesni, ištvermingesni, išmoko drausmės ir disciplinos, daugiau pagarbos sau ir aplinkai, susirado naujų draugų, jų gyvenimas pasipildė naujomis spalvomis, tai suteikia jiems džiaugsmo, o mums prasmės jausmą ir supratimo, kad visa tai, ką darome yra svarbu ir reikalinga šiems vaikams.“ – apibendrino K.Krivickas.

Projektas „Karate draugai – dienos sporto centras socialiai pažeidžiamiems vaikams“ yra bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.