Skelbiama, jog 4 val. kelio nuo Madrido, ant jūros kranto Valensijos regione įsikūrusioje Gandijoje yra jaučiamas naujų būstų pasiūlos trūkumas. Per metus būstų pardavimo kainos augo 8 proc., o nuoma vidutiniškai brango net 37 proc.

Tai augančio, vis daugiau turistų dėmesio sulaukiančio miesto ir būstų pasiūlos trūkumo rezultatas.

Gandija laikoma viena pagrindinių ispanų atostogų krypčių Valensijos regione dėl savo ilgų, plačių smėlėtų paplūdimių. Daugiausia turistų čia atvyksta iš Madrido, tačiau kurortas sulaukia vis daugiau svečių iš užsienio – Prancūzijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos. Vasarą gyventojų skaičius miestelyje padvigubėja – nuo beveik 80 iki 200 tūkst.

Garantuota 10,5 proc. grąža su turto įkeitimu

Projekto vystytojai – dvi drauge veikiančios lietuviško kapitalo bendrovės. Statybos darbus įgyvendina šešis metus sėkmingai rekonstrukcijos srityje Ispanijoje veikianti įmonė „Casasaida S.L.“ Butų pardavimais rūpinasi „RE/MAX“ – vieni iš pasaulio NT pardavimo lyderių. 95 proc. vidutinio baigtumo daugiabučių komplekse – vos žingsnis iki pardavimų.

Dviejuose aštuonių aukštų pastatuose yra 61 butas, o pirmi aukštai skirti komercinėms patalpoms. Projektas su baseinu, padelio aikštele, požeminėmis parkavimo vietomis. Visa tai – vos už 13 min. automobiliu nuo plačių smėlėtų paplūdimių ir 10 min. pėsčiomis nuo miestelio centro.

Sutelktinio finansavimo platformos „Letsinvest“ bendruomenės paskola bus panaudota iš dalies finansuoti projekto įsigijimą bei rekonstrukcijos darbus. Šiuo etapu telkiama rekordinė 5 mln. eurų suma, o pirmine hipoteka yra įkeičiami daugiabučiai, kurių vertė pagal oficialų turto vertinimą siekia 8,5 mln. eurų. Investuotojai uždirbs nuo 8,5 proc. metinių palūkanų, o investavę per 50 tūkst. eurų bei „Letsinvest“ investuotojų klubo nariai uždirbs net 10,5 proc. metinės grąžos. Realios planuojamos pardavimo pajamos sieks 14–15 mln. eurų.

Duris atvėrė ES licencija

„Tai yra pirmasis „Letsinvest“ projektas užsienio rinkose. Galimybę platesnei geografinei investicijų diversifikacijai atvėrė neseniai gauta ES licencija. Esame viena pirmųjų sutelktinio finansavimo platformų Lietuvoje, turinti sutelktinio finansavimo paslaugų verslui teikėjų ES licenciją pagal naująjį Europos Parlamento ir Tarybos reglamentą“, – sako „Letsinvest“ valdybos pirmininkas Vytenis Kinduris.

Licencija leidžia veikti kaip sutelktinio finansavimo paslaugų teikėjui visose Europos Sąjungos valstybėse narėse vienodomis sąlygomis ir užtikrina didesnį skaidrumą investuotojams. Visoje ES vieningai veikiantis reguliavimas rodo sutelktinio finansavimo, kaip alternatyvaus finansavimo verslui, brandą, pastovų bei tvarų rinkos augimą.

Populiarėjantis būdas saugiai uždirbti

Dėl galimybės saugiai diversifikuoti investicinį portfelį ir tvariai auginti santaupas, paskirstant lėšas konservatyvios rizikos projektuose, sutelktinis finansavimas Lietuvoje tampa vis patrauklesne solidžia investicine alternatyva. Ypač didelį pagreitį įgauna nekilnojamo turto (NT) sutelktinis finansavimas – stambėja ir investuojamos sumos, ir projektai, į kuriuos investuojama.

„Užtikrinto investicijų augimo siekiantiems investuotojams galime pasiūlyti tikrai labai patrauklų grąžos ir rizikos santykį, kurį pagrindžia įmonės rezultatų statistika. Didelis įvertinimas, kad mumis pasitiki stambūs privatūs ir verslo investuotojai, kurių investuojamos sumos vieno sandorio metu peržengia 50 tūkst. Ribą. Tokio dydžio investicijos sudaro net 74 proc. bendros 22,2 mln. eurų platformoje finansuotos sumos. Tai priimame kaip pasitikėjimo ženklą iš verslo, teisės ir kitų sričių profesionalų, kuriems svarbu saugiai ir patikimai įdarbinti laisvas lėšas“, – sako V. Kinduris.

„Letsinvest“ per pirmuosius 8 metų mėnesius jau finansavo projektų už 11,3 mln. Eurų. Lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, platformos augimas siekia 200 proc. 2023 m. vidutinė vieno finansavimo etapo vertė platformoje buvo daugiau nei 1 mln. eurų, o didžiausia bendra suteikta paskola - net 3,6 mln. eurų.

„Letsinvest“ laikosi strategijos finansuoti tik kruopščiai atrinktus stambius, konservatyvios rizikos nekilnojamojo turto, atsinaujinančios energijos ar kitus patikimų verslų projektus ir prižiūrėti jų eigą. Verta paminėti, jog „Letsinvest“ platformoje nėra vėlavimų, o investuotojai uždirbo jau beveik 1 mln. eurų palūkanų. Vidutinė fiksuota metinė grąža 2023 m. siekia 10,2 proc., o investicijos yra apsaugotos pirmine hipoteka įkeistu NT.

Nuoroda į projekto puslapį: https://letsinvest.eu/project/44?lang=lt