Naujienų portalo DELFI atliktos apklausos duomenimis, M. Dubnikovas patenka į dešimtuką įtakingiausių šalies ekonomistų ir verslininkų, todėl kalbėti ekonominėmis temomis jam įprasta, o štai pasiūlymas vesti laidą užklupo netikėtai ir tapo šiokiu tokiu iššūkiu.

„Laidos vedimas man yra tam tikras iššūkis – reikia išmokti naujų dalykų, kaip ruoštis laidai, susitvarkyti su balsu, tačiau norėjosi pasitikrinti, kaip jaučiuosi kitoje stalo pusėje, kai nebe manęs klausia, o aš galiu užduoti klausimus kitiems“, – sako ekonomistas, naujos laidos vedėjas M. Dubnikovas.

Pasak jo, laidoje „Ekonominiai pietūs“ bus kalbama, kaip veikia skirtingi verslai, su kokiais iššūkiais jie susiduria ir kaip juos įveikia, kaip geopolitika susijusi su ekonomika ir kokią įtaką tai turi mūsų kasdienybei. Mariaus pašnekovais šiose laidose taps verslo atstovai, todėl jis žada nepraleisti progos paklausti jų apie asmenines investavimo patirtis, t. y. kur jie investuoja savo pinigus ir ar šios investicijos pasiteisina, vertė ar augimas – kas svarbiau investuojant.

Paklaustas, ar tarp vaikystės svajonių buvo noras tapti laidų vedėju, M. Dubnikovas teigė, kad vos kiek paaugęs jau norėjo dirbti finansų sektoriuje.

„Finansai ir ekonomika yra tos sritys, kuriomis gali domėtis visą gyvenimą ir tik mažą jų dalį užčiuopti. Tai – darbas, kuris nesibaigia užvėrus darbovietės duris, nes bendraudamas ir klausydamasis kitų taip pat gauni peno apmąstymams, o jie gali virsti ekonominėmis įžvalgomis“, – sako Marius.

Pirmosios M. Dubnikovo laidos pašnekovu tapo teisininkas, kovinis šaulys Robert Juodka. Laidoje kalbėta, kiek kainuoja kovinio šaulio ekipuotė, ar etiška investuoti į ginklų pramonę, kada Europa prisitaikys gyventi be rusiškų dujų ir ko Lietuvai trūksta iki Pietų Korėjos. Šios laidos nuorodą rasite štai čia: https://www.ziniuradijas.lt/laidos/ekonominiai-pietus/maskva-per-anksti-uzsuko-duju-kraneli?video=1

Laida „Ekonominiai pietūs“ Žinių radijuje transliuojama ketvirtadieniais, 12.05 val.