Tikimasi, kad, kaip ir pernai, gretutines ir profesines pedagogikos studijas pasirinks dar per 800 studentų. Į profesines pedagogines studijas gali pretenduoti jau turintieji aukštąjį išsilavinimą ir norintys tapti pedagogais. Šios 1–1,5 metų trunkančios studijos skirtos dalykų, pavyzdžiui, chemijos, fizikos, biologijos ir kitų, mokytojams rengti. Gretutinės pedagogikos studijos siūlomos bakalauro studentams, jau pasirinkusiems pagrindinę studijų programą ir norintiems šalia studijuoti pedagogiką.

Jau esamiems pedagogams taip pat siūlomos įvairios studijų galimybės praplėsti dalykines žinias. Jie kviečiami nemokamai įgyti papildomų kompetencijų, ypač tiksliųjų mokslų ir kalbų specializacijų, studijuoti informatiką.

Pedagogams – galimybė praplėsti kompetencijas

Pedagogai, norintys nemokamai studijuoti ir įgyti kito dalyko ar specializacijos kompetencijų, dar gali teikti paraiškas į šias studijas.

Susidomėjusieji kviečiami rinktis įvairias pedagogikos specializacijas: matematikos, fizikos, chemijos, biologijos, vokiečių, prancūzų kalbų, lenkų kalbos ir literatūros, specialiosios pedagogikos, surdopedagogikos, tiflopedagogikos ir logopedijos.

Studijos vyks nuotoliniu būdu, jas organizuoja pedagogus rengiančios aukštosios mokyklos – Vilniaus universitetas ir Vilniaus universiteto Šiaulių akademija bei Vytauto Didžiojo universitetas.

Šiemet į šias studijas numatoma priimti 675 pedagogus.

Tikimasi, kad per ketverius šio Nacionalinės švietimo agentūros vykdomo projekto „Tęsk: ateik, tobulėk, prisidėk!“ metus papildomų kompetencijų iš viso įgis virš 4,3 tūkst. pedagogų.

Finansuojamos pedagogų informatikos studijos

Pedagogai taip pat kviečiami stiprinti informatikos žinias ir nemokamai studijuoti informatikos modulius. Ateinantys mokslo metai – paskutiniai, kuriais pedagogai kviečiami rinktis tokias studijas, registracija į jas vis dar vyksta.

Metus trunkančias informatikos studijas pasirinkę pedagogai sustiprins skaitmeninius gebėjimus, galės juos taikyti ugdant mokinių skaitmeninį raštingumą ir lengviau pereiti prie modernaus, inovatyvaus ugdymo proceso.

Užsiėmimai yra nuotoliniai, todėl pedagogams sukuriamos lanksčios sąlygos suderinti studijas, darbą bei kitas veiklas. Studijas pedagogams siūlo Vilniaus universitetas ir Vilniaus universiteto Šiaulių akademija, Kauno technologijos universitetas, Vytauto Didžiojo universitetas bei Vilniaus kolegija.

Galimybė studijuoti informatiką siūloma jau turintiesiems pedagogo kvalifikaciją. Užbaigus studijas galima tapti informatikos dalyko mokytoju.

Nacionalinės švietimo agentūros EdTech centras siekia, kad iki 2024 m. birželio pedagogų, įgijusių informatikos mokomojo dalyko mokymo teisę, skaičius siektų 500.

Studijų modernizavimą ir kompetencijų mokyti stiprinimą skatina ES fondų finansuojamos priemonės.