Atgis grafų Tiškevičių dvasia

Festivalio organizatoriai šiemet nutarė skirti išskirtinį dėmesys grafų Tiškevičių rolei Palangos miesto istorijoje. Būtent todėl nemažai renginių primins tiek pačių grafų palikimą, tiek ir leis lankytojams pasinerti į poros šimtmečių istoriją. Juk būtent šių didikų dėka Palanga virto kurortu.

Palanga

1880-aisiais Juozapas Tiškevičius pastatė pirmąjį viešbutį (kurhauzą), keletą vilų, įrengė vasaros teatrą bei maudyklas. Kad poilsiautojams atvykti iš Liepojos ar Klaipėdos į Palangą būtų patogiau, grafų iniciatyva 1888 m. buvo pastatyta laivų prieplauka ir atidaryta kartu su Palangos simboliu – tiltu į jūrą.

Grafų meilę Palangai liudija ir nuostabūs rūmai bei dvaro parkas. Dabar čia įsikūręs Gintaro muziejus ir Birutės parkas, kuriame šeštadienį ir vyks pagrindiniai festivalio „Myliu Palangą“ renginiai.

Kojūkininkai „Scarlett Entertainment“

„Labai stengiamės, kad atvykę į festivalį pasijustų tarsi trumpam prisilietę prie grafų Tiškevičių laikų. Todėl jau esame suplanavę daugybė edukacijų, kurių metų žmonės galės ragauti istorinių skonių, atsigerti garsiosios kafijos, pasimėgauti pikniku ar pašokti skambant kadaise populiariai dvarų muzikai“, – pasakoja A. Martinaitis.

Tačiau tai toli gražu ne viskas. Renginio organizatoriai žada dar daugiau pramogų Palangos gyventojams ir svečiams. Pavyzdžiui, norintys galės pasivažinėti tikra žirgų traukiama karieta, įvairiose parko vietose pasiklausyti gyvos muzikos, o šeštadienį grafų paminėjimą vainikuos Ievos Prudnikovaitės su Kontrabosų orkestru koncertas, kuris taip pat vyks šalia Gintaro muziejaus.

Palanga

Turės ką veikti ir jaunas, ir senas, ir mažas

Festivalio „Myliu Palangą“ renginiai vyks visame mieste, įvairiose erdvėse, todėl kiekvienas ras sau įdomią veiklą: tiek šeimos su vaikais, tiek vyresni žmonės, tiek ir jaunimas.

Penktadienį, pirmąją festivalio dieną, Jūratės ir Kastyčio skvere vys Luko Pilkausko ir Rūtos Mur koncertas, o šeštadienį sulauksime Monikos Linkytės su Palangos orkestru pasirodymo, tą pačią dieną jaunimą sukvies ir Ba grupė.

„Turėsime šeimų slėnį, kuriame daugiausia džiaugsmo bus mažiesiems. Jie galės pūsti muilo burbulus, piešti ant veidų, pamatyti putų šou ir sudalyvauti daugybėje kitų smagių veiklų bei renginių. Ypač daug veiklos šeimoms su vaikais suplanuota sekmadienį“, – sako A. Martinaitis.

„Planuojame begales skirtingų veiklų. Esame pasikvietę kojūkininkus iš Anglijos, kurie atvyksta su pasakiškais paukščių kolibrių kostiumais. Palangai šiais metais savo pasirodymą dovanoja ir akrobatinių skrydžių grupė ANBO, kuri šeštadienio vakare virš jūros tilto atliks savo įspūdingą pasirodymą su fejerverkais. Tad pajūryje tikrai bus ne vienas kvapą gniaužiantis reginys“, – žada A. Martinaitis.

Šiais metais festivalis turi kaip niekad daug partnerių – įvairių Palangoje veikiančių įstaigų. Jos pristatys informaciją apie savo paslaugas, kurias galės gauti gyvenantys ar besilankantys Palangoje. Mieste veiks ne viena vieta, kurioje bus galima išbandyti ir šių įstaigų teikiamas paslaugas, taip pat pasidžiaugti linijiniais šokiais, užsukti į įvairias parodas, skaniai ir sočiai pavalgyti.

Ieva Prudnikovaitė ir kontrabosų orkestras

Festivalio organizatoriai žada, kad ir mėgstantys sportuoti turės ką veikti šį savaitgalį Palangoje. Vyks teniso čempionatai, futbolo, tinklinio varžybos, o norintys pasimėgauti reginiais – taip pat neliks nusivylę.

Mugėje tik lietuviški gaminai ir skoniai

O kokia gi miesto šventė be kermošiaus? Tiesa? A. Martinaitis tikina, kad jis, be jokių abejonių, taip pat paliks įspūdį.

Palanga

„Norime, kad miesto gyventojai bei svečiai galėtų įsigyti autentiškų lietuviškų gaminių, kūrinių, maisto produktų ar patiekalų, kurie atspindi mūsų kultūrą, mūsų senovinę dvasią“, – pasakoja festivalio organizatorių atstovas.

„Labai kviečiame visus, pasiilgusius vasaros, jūros ir gero oro, pradėti aktyvųjį kurortinį sezoną šventiškai“, – sako A. Martinaitis.